Av. Diana Iovanovici-Șoșoacă împreună cu Av. Marina-Ioana Alexandru
recomandă părinților din România:
Vă rog trimiteți către școli pe e-mail, fax prezentul Memoriu.
Completați cu datele dvs și ale copiilor dvs.
Ulterior trimiteți Memoriul către PRIMĂRII, Prefecturi, Inspectorat, și Ministerul Învățământului
Aveți acest text în format electronic word și pdf descărcabile, la finalul acestui articol.
Vă urez succes!
.
.
CĂTRE ȘCOALA/LICEUL…….
ORAȘ…………. JUDEȚ………….
STIMATE DOMNULE DIRECTOR
Subsemnații …….,…………, domiciliați……………………………..…………………………………….,
În calitate de părinti ai elevului ………………… , înscris în clasa a …………, având în vedere Ordinul Comun al Ministerului Sănătății și Ministerul Educației și Culturii nr. 5487/1494/2020 -Anexa 1-Ghidul privind măsurile sanitare şi de protecţie în unităţile de învăţământ preuniversitar în perioada pandemiei COVID-19, precum și scenariul prin care ați înțeles să începeți anul scolar 2020-2021, fără consultarea prealabilă a părinților, deși suntem actori principali în cadrul procesului de învățământ, instituind obligații în sarcina noastră în calitate de părinți, precum și în sarcina minorilor, fără nicio excepție și fără posibilitatea de a ne expune punctul de vedere, încălcând astfel Lg.1/2011 – Legea Educației naționale, art. 34 din Constituția României prin care dreptul la sănătate este garantat de către Statul Român, Legea 272/2004 – privind promovarea drepturilor și interesului copilului, normele dreptului civil cu privire la exercitarea autorității părintești, încălcând flagrant interesul superior al copiilor și drepturile părinților în exercitarea autorității părintești, vă aducem la cunoștință următoarele:
1. COPILUL NOSTRU NU VA PURTA MASCĂ! INTERZICEM CATEGORIC ORICE INGERINȚĂ ȘI ORICE ÎNCĂLCARE A DREPTULUI COPILULUI NOSTRU DE A RESPIRA LIBER, FĂRĂ NICIO CONSTRÂNGERE, DE A SE PUTEA EXPRIMA LIBER ȘI FĂRĂ AFECTAREA PSIHOLOGICĂ A ACESTUIA. Considerăm că obligativitatea purtării măștii este o ingerință nepermisă în viața privată a minorului, precum și un atac nepermis la sănătatea sa, în condițiile în care peste 90% din măștile puse în circulație pe piața românească SUNT NECONFORME și NU EXISTĂ NICIUN STUDIU DE SPECIALITATE ACCEPTAT LA NIVEL UE CARE SĂ ATESTE CĂ PURTAREA MĂȘTII PREVINE ȘI APĂRĂ DE SARS-COV-2. În plus, masca aduce atingere procesului de învățare și exprimare, astfel încât ascunde mimica feței, afectează pronunția și alterează procesul educațional. Mai mult, efectul psihologic este unul devastator și cu impact nimicitor asupra viitorului acestuia, constituind un adevărat abuz emoțional și frica perpetuă de a se îmbolnăvi, dar mai ales teroarea pe care o instituiți intenționat inducând groaza de a se face vinovat de îmbolnăvirea altora. Atenție, aceleași probleme le au și cadrele didactice!
2. INTERZICEM ORICE DEZINFECTANT CARE NU ESTE BIO! Copilul nostru nu se va dezinfecta cu niciun dezinfectant impus de instituția dvs până când nu ni se va prezenta dezinfectantul, procedura de achiziție, producătorul, efectele adverse pe termen mediu și lung și STUDIILE LA NIVEL UE CARE ATESTĂ FĂRĂ NICIUN DUBIU CĂ DEZINFECTAREA EFECTUATĂ ATÂT DE DES, ASTFEL CUM ESTE IMPUSĂ ÎN GHIDUL MENȚIONAT, NU ESTE DĂUNĂTOARE PIELII COPIILOR ȘI CARE SUNT FACTORII DE RISC PENTRU PIELEA ACESTORA.
3. NU ACCEPTĂM PEREȚI DESPĂRȚITORI DE PLEXIGLAS PENTRU COPIII NOȘTRI! Școala trebuie să instituie o stare de plăcere a actului educațional și nu un cadru de penitenciar, în care copiii să se simtă amenințați continuu și într-un sistem totalitar în care nu mai au nici dreptul de a socializa.
4. INTERZICEM CATEGORIC ORICE TUNELE CU DEZINFECTANȚI PRIN CARE COPIII NOȘTRI AR FI NEVOIȚI SĂ TREACĂ LA INTRAREA ȘI IEȘIREA DIN INSTITUȚIA DE ÎNVĂȚĂMÂNT. Afectează ochii, căile respiratorii, pielea, psihicul.
5. INTERZICEM CATEGORIC ORICE ACT DE NATURĂ MEDICALĂ, INCLUSIV TRIAJ EPIDEMIOLOGIC FĂRĂ PREZENȚA ȘI ACORDUL NOSTRU.
6. INTERZICEM CATEGORIC ORICE PRESIUNE ASUPRA PSIHICULUI COPILULUI NOSTRU CU PRIVIRE LA INSTITUIREA REGULILOR DIN GHIDUL MENȚIONAT, PRECUM ȘI ORICE AMENINȚARE DE ORICE NATURĂ CU PRIVIRE LA ÎNCĂLCAREA ACESTUI GHID. Nu puteți impune unui copil să nu respire, să nu se joace, să nu râdă, să nu se îmbrățișeze etc cu colegii/prietenii săi.
7. RESPINGEM CATEGORIC EXERCITAREA ACTULUI EDUCAȚIONAL DE CĂTRE CADRELE DIDACTICE CU MASCĂ ȘI/SAU VIZIERĂ, ACESTEA AFECTÂND GRAV PRONUNȚIA, PROCESUL DE ÎNVĂȚARE, EXPRIMAREA CORECTĂ, (DISTORSIONÂND EVIDENT SUNETELE), PRECUM ȘI INSTITUIND TEROAREA ASUPRA MINORILOR, INDUCÂNDU-LE IDEEA DE PERICOL CONTINUU, SPAIMĂ, FRICĂ DE ÎMBOLNĂVIRE, ȘI MAI ALES FRICĂ DE SOCIALIZARE.
8. RESPINGEM CATEGORIC INTERDICȚIA INTRĂRII ÎN ȘCOALĂ A PĂRINȚILOR, ÎN CONDIȚIILE ÎN CARE ESTE OBLIGATORIU SĂ ȘTIM CARE SUNT CONDIȚIILE ÎN CARE ÎȘI DESFĂȘOARĂ COPIII ACTIVITĂȚILE LA ȘCOALĂ. Este obligația noastră de părinți să urmărim îndeaproape activitățile copiilor noștri, mai ales la școală.
9. INTERZICEM CATEGORIC ORICĂREI PERSOANE, ÎN AFARA CELOR INSTITUITE DE NOI CU ACESTE DREPTURI, SĂ EXERCITE PRESIUNI ASUPRA COPILULUI NOSTRU, SĂ IA DECIZII ÎN CEEA CE-L PRIVEȘTE FĂRĂ INȘTIINȚAREA, CONSULTAREA ȘI ACORDUL NOSTRU EXPRES EXPRIMAT, SĂ ÎL IZOLEZE, SĂ ÎL TRANSPORTE, SĂ ÎL DUCĂ LA SPITAL ETC, ORICE ACT DE ORICE NATURĂ SĂ ÎI AFECTEZE INTEGRITATEA FIZICĂ ȘI PSIHICĂ FĂCÂND OBIECTUL ACȚIUNILOR ÎN JUSTITIE ȘI PLÂNGERILOR PENALE ÎMPOTRIVA INSTITUȚIEI DVS, CÂT ȘI A TUTUROR PERSOANELOR IMPLICATE.
10. NU SUNTEM DE ACORD CU ÎNCEPEREA ANULUI ȘCOLAR ÎN FORMA IMPUSĂ/RECOMANDATĂ DE ORDINUL M.S. ȘI M.E.C. 5487/1494/2020, MAI ALES CĂ ACESTA MENȚIONEAZĂ ÎN PREAMBUL FAPTUL CĂ „NICIO ACTIVITATE ÎN COMUNITATE NU ESTE ABSOLVITĂ DE RISCURI„ și „IMPLEMENTAREA MĂSURILOR RECOMANDATE ÎN ACEST GHID NU ELIMINĂ RISCURILE DE TRANSMITERE A VIRUSULUI SARS-COV-2, CI DOAR CONTRIBUIE LA DIMINUAREA ACESTORA.”
Să impuneti astfel de reguli aberante fără nicio garanție, aruncând răspunderea pe noi, părinții, și mai mult, pe copiii noștri, ghidul fiind realizat cu desconsiderarea totală a naturii copilului și a comportamentului lui normal, constuie un adevărat abuz, instituind teroare și un regim totalitar pe care le respingem categoric în integralitate. Mai mult, nicio lege, niciun ordin, nicio dispozitie nu pot condiționa învățământul de stat, care este obligatoriu și gratuit, iar statul trebuie să garanteze respectarea drepturilor copiilor noștri la o viață frumoasă, sigură, sănătoasă (ceea ce implică și sănătate de natură psihologică), dvs neavând dreptul să alterați procesul educațional și accesul liber și neîngrădit la educatie.
11. ORICE ÎNCĂLCARE A CELOR MENȚIONATE ÎN PREZENTA, NELIMITÂNDU-SE LA ACESTEA, ÎN LEGĂTURĂ CU DREPTURILE, LIBERTĂȚILE ȘI INTERESUL SUPERIOR AL COPILULUI, VOR FI ASPRU SANCȚIONATE DE CĂTRE NOI, PĂRINȚII, URMÂND SĂ VĂ ACȚIONĂM PE TOȚI ÎN JUDECATĂ, SĂ FORMULĂM PLÂNGERI PENALE, PRECUM ȘI SĂ CEREM DESPĂGUBIRI, PRECUM ȘI SĂ SESIZĂM TOATE ORGANISMELE INTERNAȚIONALE CU INCIDENȚĂ ÎN PREZENTA CAUZĂ.
12. DACĂ NU SUNTEȚI ÎN STARE SĂ ÎNCEPEȚI ANUL ȘCOLAR ÎNTR-O ATMOSFERĂ DE NORMALITATE, CA ȘI ÎNAINTE DE PANDEMIE, PRECUM AU ÎNCEPUT MAJORITATEA STATELOR EUROPENE, SOLICITĂM SĂ GĂSIȚI ALTERNATIVA DE HOMESCHOOLING, ÎNVĂȚĂMÂNT LA DISTANȚĂ ETC, URMÂND CA STATUL SĂ ACOPERE TOATE COSTURILE LEGATE DE ACEST FEL DE ÎNVĂȚĂMÂNT SAU, FAȚĂ DE INCOMPETENȚA ȘI ABUZURILE EXERCITATE ÎMPOTRIVA COPIILOR NOȘTRI, SĂ DEMISIONAȚI, LĂSÂND LOCUL PROFESIONIȘTILOR.
DATA
SEMNĂTURA
Puteți descărca acest formular în format word de aici – catre-scoala sau în format pdf de aici – catre-scoala
.
Doamne ajută !
_____________
.