In Kenya seria de atacuri asupra crestinilor de catre islamisti continua, cu un atac asupra unei universitati. Ieri, membrii gruparii somaleze islamiste Al Shabaab (“tineretul”) au luat cu asalt Universitatea Garissa. Au executat cei 2 paznici ai complexeului, iar apoi i-au separat dintre studenti pe cei crestini si i-au executat.

In acest atac au cazut victime 147 de persoane si 79 au fost raniti, depasind numarul de victime ale atacului din mall-ul Nairoboi, ale aceleiasi grupari, din 2013, cand au omorat 67 de crestini.

Patru dintre ucigasi au fost inconjurati intr-un dormitor, dar s-au sinucis detonandu-si vestele cu explozibili. Al cincilea terorist a fost reportat ca fiind arestat.

Conform martorilor prezenti in Universitatea Garissa in momentul atacului, militantii islamici au fost atenti in separarea crestinilor de musulmani inainte de a incepe masacrul crestinilor. Kenya este o tara majoritar crestina (83%), musulmanii reprezentand doar 11% din populatie.

_82097928_82097320

Collins Wetangula, vice-presedinte al uniunii de studenti, a declarat ca a auzit din camera in care se afla, cum teroristii deschideau usile, intrebau oamenii ce se aflau in camere, daca sunt musulmani sau crestini, iar “daca cineva raspundea ca este crestin, il impuscau pe loc. Cu fiecare impuscatura pe care o auzeam ma temeam ca eu urmez.”

Guvernul kenyan l-a numit pe Mohamed Kuno, unul dintre liderii gruparii Al Shabab ca responsabil pentru acest atac.

Mohamed Kuno a fost directorul scolii islamice din Garissa pana in anul 2007 cand a demisionat.

Al Shabab a declarat ca atacul asupra universitatii a fost facut pentru ca ei se afla in stare de razboi cu Kenya. Trupele Kenyei au intrat in Somalia in anul 2011 intr-o incercare de a opri islamistii sa mai atace orasele aflate la granita. Rezultatul acestei masuri a fost negativ insa, pentru ca gruparile islamiste si-au intensificat atacurile in Kenya dupa acest eveniment.

Gruparea Al Shabaab are un istoric lung de atacuri in care a avut ca tinta crestinii. Doar in ultimele cateva luni:

– 2 decembrie 2014: membrii gruparii Al Shabaab au atacat o tabara de muncitori ce dormeau langa santierul de lucru, aflat langa orasul Mandera, din apropiere cu granita somaleza. Crestinii au fost separati de restul grupului si executati. 36 de crestini si-au pierdut viata in atac.

– 22 noiembrie 2014: Al Shabaab a atacat un autobuz si a masacrat 28 de pasageri crestini. DIn nou, pasagerii musulmani au fost lasati in pace, si doar cei crestini au fost executati.

– 24 august 2014: Al Shabaab au rapit un grup de 4 vanzatori ambulanti. Trei dintre ei, musulmani, au fost eliberati. Al patrulea, un crestin, a fost decapitat.

– 15 iunie 2014: Aproximativ 50 de membri ai gruparii au atacat oraselul Mpeketoni. Au mers din usa in usa, tipand “Allahu Akbar” si impuscand pe cei ce raspundeau ca sunt crestini. 57 de crestini au fost executati, 6 dintre ei copii.

_________

AVERTISMENT ! ! !:  situl sursă al acestei informații ( cuvantul-ortodox.ro ) este ecumenist – MAXIMĂ ATENȚIE !

Sursa – http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/moarte-crestinilor-masacrul-din-kenya-gruparea-islamista-a-ucis-studentii-crestini/?fbclid=IwAR2qqK_1YAde55CL3vM1bs2_s968yCQQHxFLPBmX80S9vTYBrUP4OiegxmQ