Comisia pentru Misiune și Evanghelizare (CWME) a Consiliului Mondial al Bisericilor s-a reunit la Geneva, între 18 şi  20 mai 2017, pentru a pregăti Conferința Misionară Mondială care va avea loc la Arusha (Tanzania) între 8 şi 13 martie 2018.

Membrii Comisiei s-au întrunit în cadrul celor 4 grupe de lucru stabilite încă de la întâlnirea anterioară a Comisiei (Atlanta, 11-18 ianuarie 2017). La această întrunire a participat pr. conf. Radu Petre Mureșan, membru al Comisiei pentru Misiune și Evanghelizare, care face parte din Grupul „Viață spirituală” (Spiritual Life). Membrii acestui grup urmează să pregătească temele și formatul în care se vor desfășura rugăciunile zilnice, respectiv studiul biblic în cadrul Conferinței Misionare Mondiale.

În cadrul întâlnirii, dr. Joseph Keum, președintele Comisiei pentru Misiune și Evanghelizare, a expus cele 4 caracteristici generale ale Conferinței de la Arusha, și anume faptul că este o con­ferință misionară, o conferință ecumenică, o conferință africană și o confe­rință a tinerilor.

S-a accentuat faptul că această con­ferință misionară oferă șansa de a remodela, de a regândi mișcarea misionară cu ajutorul realităților din Africa. De asemenea, se are în vedere revitalizarea mișcării ecumenice în ansamblul ei prin numărul mare de tineri care vor fi prezenți.

Întreaga conferință este pusă sub semnul „drumului spre Emaus” (Luca 24, 13-35) și are ca temă generală Moving in the Spirit: Called to Transforming Discipleship (A umbla în Duhul: chemați să transformăm ucenicia).

___________

Sursa – http://ortodoxinfo.ro/2017/05/28/noutati-ecumeniste-ziarul-lumina-intalnire-cadrul-comisiei-pentru-misiune-si-evanghelizare-consiliului-mondial-al-bisericilor/