Au fost dezvoltate dispozitivele electronice prin intermediul cărora pot fi citite gândurile unei persoane. Cercetătorii de la Universitatea Harvard și de la Centrul Național de Nanotehnologie din China susțin că noile dispozitive electronice, ce pot fi injectate la nivelul creierului, revoluționează medicina de specialitate și ajută la tratarea unor boli neuronale și a accidentelor cerebrale, informează pcworld.com.

Noile componente, de forma unei structuri din polimer căreia îi sunt atașate tranzistoare și electrozi, au fost testate în prezent pe creierul șoarecilor de laborator. Aceste dispozitive sunt concepute special la dimensiuni microscopice pentru a putea fi injectate printr-o seringă cu diametrul de 0.1 milimetri. Odată introduse în țesutul cerebral, componentele electronice se deschid ca o plasă și devin parte din sistemul ventricular al creierului.

Prin intermediul noii tehnologii, ce permite comunicarea între dispozitivul implantat și un calculator, se poate monitoriza activitatea cerebrală și se poate stimula creierul pentru a reacționa la obiectele aflate în mediul înconjurător. În curând aceste dispozitive vor face posibilă citirea gândurilor, dar și controlarea unor obiecte numai cu puterea minții.

„Pentru viitor ne-am propus să extindem această tehnologie pentru a încorpora cipuri multifuncționale conectate la dispozitive wireless. În plus, tehnologia ar putea fi dezvoltată pentru a trata leziuni ale creierului, accidentele vasculare cerebrale, dar și afecțiuni neuronale precum Parkinson”, a declarat unul dintre specialiștii implicați în proiect. Cercetătorii estimează că până în anul 2020 vor reuși, prin intermediul acestei tehnologii, să dezvolte cipuri ce pot fi implantate în creier pentru a controla orice sistem computerizat.

======================

Inginerii IBM cercetează moduri de a lega creierul la dispozitive precum calculatoare şi telefoane inteligente. Când va gândiţi să sunaţi pe cineva, se va întâmpla. Sau puteţi controla cursorul de pe ecranul calculatorului gândindu-va la poziţia unde doriţi să îl mutaţi.

Cercetătorii din domeniul bio-informaticii au creat căşti cu senzori avansaţi pentru a înregistra activitatea electrică ce poate recunoaşte expresii faciale, emoţii şi niveluri de concentrare, şi gândurile unei persoane fără a fi necesare acţiuni fizice din partea lor.

În următorii cinci ani, vom începe să vedem aplicaţiile acestei tehnologii în industria de jocuri şi de entertainment. De asemenea, doctorii pot folosi această tehnologie pentru a testa modele ale creierului, chiar şi de a asista la reabilitarea de pe urmă atacurilor cerebrale şi pentru a ajuta la înţelegerea tulburărilor mentale, precum autismul.

 

Comentariu:

Aceste nano-tehnologii, sisteme computerizate bazate pe ”BioN-Tech” care pot controla cipurile implantate în creier, mâna, alte zone ale corpului, oferă posibilitatea BIVALENȚEI CONTROLULUI, așa că omul ajunge o marionetă la dispoziția celor care dețin tehnologia și astfel pot controla toți indivizii cipuiți. Altfel spus, ne sunt prezentate doar avantajele acestor tehnologii ultra-avansate, avantaje prin care omul este ispitit, încântat de varietatea acțiunilor prin care poate controla o multitudine de aplicații (de la domeniul medical – prin soluționarea diferitelor boli sau alte probleme medicale, inclusiv locomotorii, până la comunicații de toate tipurile, atât cu alte persoane cât și cu aparate bazate pe inteligență artificială / ”AI” – computere, telefoane, TVsmart, electrocasnice, autoturisme, drone, etc), spre un confort dus la paroxism, însă nu se spune nimic despre reversul ”medaliei”, despre faptul că dezavantajele sunt IN-FI-NIT mai periculoase, prin faptul că exercitarea controlului este mai ales în sens invers, anume de la autorii (deci stăpânii) tehnologiei – la creierul omului căzut pradă ispitei de a-și crește puterea de a comanda, ajungându-se până la CONTROLUL ABSOLUT, prin care omul, orbit, îmbătat de dorința de a controla cât mai mult, odată cipat, nu mai are capacitatea de a conștientiza că el însuși este deja căzut pradă, deja marionetă, deja prizonierul absolut al celor care i-au livrat această tehnologie, această ispită finală, fatală nu doar pentru trup, cât mai ales pentru mântuirea sufletului…

______________

Sursa: http://www.hotnews.ro/  – Omul ajunge ca o marionetă: Cipuri ce pot fi implantate în creier pentru a controla orice sistem computerizat – Apărătorul Ortodox (aparatorul.md)

.

.

.

.

DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE !!!

.

CĂUTAȚI ORICE CUVÂNT ORI EXPRESIE CARE VĂ INTERESEAZĂ DIN ACEST SIT, TASTÂNDU-L ÎN 

SECȚIUNEA ”CĂUTARE”

DIN PARTEA DREAPTĂ-SUS, APOI APĂSAȚI TASTA ENTER,

DACĂ FOLOSIȚI UN CALCULATOR (LAPTOP SAU DESKTOP),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE AȘA CUM ARATĂ IMAGINEA DE MAI JOS:

.

DACĂ FOLOSIȚI UN TELEFON MOBIL (SMARTPHONE),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE LA FINALUL ORICĂRUI ARTICOL DIN SITUL

ROMANORTODOX.INFO 

DEASUPRA SECȚIUNII ”ULTIMELE ARTICOLE”,

AȘA CUM SE VEDE ÎN IMAGINEA DE MAI JOS:

.

SĂ NE FIE DE FOLOS!

.

MĂRTURISEȘTE ADEVĂRUL, FĂ-ȚI DATORIA DE CREȘTIN,

DE A-ȚI IUBI APROAPELE CA PE TINE ÎNSUȚI,

ACUM, ASTĂZI, CÂT SE MAI POATE!!!

AȘA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU !

 

.