„Părintele Adrian Făgețeanu despre vremurile din urmă:
“Acuma e epoca haosului. A zăpăcelii… Ce înseamnă perioada lui Antihrist? Haos și deznădejde. Haos – când nu mai poți desluși ce e adevăr și ce e dezinformare.
– Vor veni vremuri grele pentru Biserică?
Mântuitorul, în Evanghelia după Matei, cap. 24, spune că vor veni strâmtorări – adică greutăți – cum n-au fost de când e lumea. În vremea împăraților păgâni, dacă un împărat prindea pe un om de-al lui ca e creștin, îi lega piciorul drept și mâna dreapta de o camilă, iar piciorul stâng și mâna stângă de alta cămilă și apoi mâna cămilele ca să-l spintece de viu în două. Mântuitorul spune că acum vor fi strâmtorări mult mai grele decât au fost atunci! Cât durează durerea aceluia care e spintecat de viu în două? […] Câteva secunde. Cât a durat durerea Maicii Domnului, atunci când a fost despărțită de Fiul ei? 3 zile, până la Înviere. Deci, vedeți, chinul duhovnicesc durează mai mult și este mai greu, mai dureros decât cel trupesc.
Mântuitorul, în Evanghelia după Matei, cap. 24, spune că vor fi strâmtorări – chinuri – mai mari decât au fost de la începutul lumii până acum. Dar cine va răbda și se va ruga până în sfârșit, acela se va mântui. […] Tot la Matei 24, Mântuitorul spune: cât va dura domnia lui Antihrist și a ecumenismului nu știu nici îngerii din cer, nici Fiul Omului, ci numai Tatăl. Deci nu întrebați de la ce an sau de la ce lună și până la ce an va dura.
[…]
– Și cum putem să ne întărim, părinte? Ce trebuie să facem? Generația tinerilor ce trebuie să facă?
Am răspuns: RUGĂCIUNE. “Cere și ți se va da, bate și ți se va deschide, caută…” Nu? Dacă nu ceri, Dumnezeu nu-ți dă nici mântuirea. Mântuitorul nu face dictatură. Numai cel ce vrea să se mântuiască se va mântui. Cine se roagă, cine cere: “Doamne, ajuta-mă, Doamne curățește-mă, Doamne întărește-mă… Nădejdea mea este Tatăl, scăparea mea este Fiul, acoperământul meu este Duhul Sfânt. Treime Sfantă, Slavă Ție! Ridica-voi ochii mei la Cer, de unde va veni ajutorul meu. Ajutorul meu de la Domnul”.
Nu există o soluție omenească, cum spun unii călugări de la Athos: Fugi undeva în pădure, fă-ți o groapă undeva ca să supraviețuiești. Nu, degeaba! Toate zbaterile omenești sunt zadarnice.
– La Sfânta Liturghie nu vom mai putea participa [atunci când va împărăți efectiv Antihristul – n.n.]?
– Da. Mântuitorul, în convorbirea cu Fotini samarineanca, de la fântâna [lui Iacob], a fost întrebat: Noi ne-am rugat până acum aici, în muntele Garizim. Voi, iudeii, spuneți că rugăciunea primită este numai la Ierusalim. Mântuitorul se referă la vremurile de acum și spune: Va veni vremea când nu ne vom mai putea ruga nici la Ierusalim, nici la Antim, nici la Putna, nici la Lainici, ci numai “În duh și în Adevăr!”
Aveți cea mai mare grijă mai ales cei care aveți copii! Daca-i lăsați să-și faca educația la televizor și la toate aparatele astea, unde-i violență, vor ajunge și ei violenți și alienați. Vor ajunge toți “Domnul Goe” și nu vor asculta nici de părinți, nici de Biserică, de duhovnic, nici de Dumnezeu. Capii familiei înseamnă cei care au răspunderea mântuirii celor care sunt în grija lor. Așa cum Mântuitorul este Capul Bisericii pentru că se jertfește pentru toți din Biserică…”
_____________

.

.

DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE  –  CÂT MAI POȚI !!!

.

CĂUTAȚI ORICE CUVÂNT ORI EXPRESIE CARE VĂ INTERESEAZĂ DIN ACEST SIT, TASTÂNDU-L ÎN 

SECȚIUNEA ”CĂUTARE”

DIN PARTEA DREAPTĂ-SUS, APOI APĂSAȚI TASTA ENTER,

DACĂ FOLOSIȚI UN CALCULATOR (LAPTOP SAU DESKTOP),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE AȘA CUM ARATĂ IMAGINEA DE MAI JOS:

.

.

DACĂ FOLOSIȚI UN TELEFON MOBIL (SMARTPHONE),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE LA FINALUL ORICĂRUI ARTICOL DIN SITUL

ROMANORTODOX.INFO 

DEASUPRA SECȚIUNII ”ULTIMELE ARTICOLE”,

AȘA CUM SE VEDE ÎN IMAGINEA DE MAI JOS:

.

SĂ NE FIE DE FOLOS!

.

MĂRTURISEȘTE ADEVĂRUL, FĂ-ȚI DATORIA DE CREȘTIN,

DE A-ȚI IUBI APROAPELE CA PE TINE ÎNSUȚI,

ACUM, ASTĂZI, CÂT SE MAI POATE!!!

.

AȘA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU !

.

 

 

.