Select Page

Pașaport biometric cu funcție de carte de identitate, card bancar, permis de conducere, card de sănătate. Se întâmplă deja de 2 ani în mai multe țări din Asia

Pașaport biometric cu funcție de carte de identitate, card bancar, permis de conducere, card de sănătate. Se întâmplă deja de 2 ani în mai multe țări din Asia

Departamentul de imigrație din Maldive a introdus o singură carte de identitate care combină funcțiile unui pașaport, a unui card de identitate național, a permisului de conducere și a unui card de asigurări de sănătate și de asigurări, a fost anunțat. De asemenea, cetățenii pot efectua plăți prin intermediul cardului.

Cardul respectă standardele internaționale privind pașapoartele și poate fi folosit ca pașaport regulat deoarece conține date biometrice privind amprentele digitale. Este certificat atât de Bank of Maldives, cât și de MasterCard, ceea ce înseamnă că utilizatorii vor putea utiliza această cartelă pentru plăți oriunde în lume.

Mohamed Anwar, generalul de control al imigrației Maldive, a declarat că „ușa este deschisă” pentru departamentele guvernamentale și companiile private să utilizeze noul pașaport de tip card pentru a furniza servicii în viitor.

Cardul poate fi citit fără contact și prin contact și este fabricat dintr-un material din policarbonat, care durează până la zece ani – mult mai mult decât cardurile bancare standard.

Încercările similare ale țărilor din regiunea Asia-Pacific de a introduce carduri de identificare multifuncționale au cunoscut un succes mixt. Indonezia trebuia să lanseze cardurile electronice în septembrie anul trecut, dar progresul a fost îngreunat din cauza corupției, a menționat vicepreședintele Jusuf Kalla. (n.n. Să fie corupția care le stă în cale? De aici toată lupta anti-corupție la nivelul UE și nu numai?)

___________

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Subiecte