Slujba vecerniei în Catedrala din Bruxelles, 09.11.19. Imagine: Orthodoxia.Info.

Întâistătătorul Fanarului a sosit în Belgia ca oaspete onorific să participe la sărbătoarea cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la înființarea Mitropoliei Belgiene.

Sâmbătă, 9 noiembrie 2019, Patriarhul Bartolomeu din Constantinopol a condus Vecernia în Catedrala greacă a Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil din Bruxelles, la care au participat politicieni și episcopi catolici, relatează „Orthodox Times”.

„A a fost un moment istoric pentru Ortodoxia din Belgia”, menționează jurnaliştii. „Pe lângă clerul Sfintei Mitropolii a Belgiei, au participat ierarhi ortodocși și un grup de episcopi ai Bisericii Romano-Catolice, conduse de arhiepiscopul de Mechelen-Bruxelles cardinalul Joseph de Quesel. Totodată au fost prezenţi politicieni din Belgia, diplomați din diferite țări ortodoxe și reprezentanți ai Patriarhiei Ecumenice din Europa și America”.

În cadrul recepției organizate cu prilejul „Jubileului de Aur” al Mitropoliei Ortodoxe a Greciei din Belgia, Patriarhul Bartolomeu a discutat despre istoria și viitorul ei cu mitropolitul belgian Athenagora (Pextadt) şi „cu deosebit entuziasm” au remarcat progresul actual.

Amintim că Mitropolia belgiană este o dieceză a Patriarhiei Constantinopolului cu centrul la Bruxelles, care cuppinde teritoriul Belgiei, Olandei și Luxemburgului. În 2018 Mitropolitul Belgiei, Exarhul de Olanda și Luxemburg Athenagora (Pextadt) a vizitat eparhia de Odesa a Bisericii Ortodoxe Ucrainene și s-a întâlnit cu Mitropolitul Odesei și al Izmailului Agafanghel. „Noi, ca reprezentanți ai Bisericilor Ortodoxe, trebuie să colaborăm pentru a-l  mărturisi pe Hristos în lumea contemporană, deoarece oamenii, în special în Europa de Vest, viețuesc de parcă Dumnezeu nu ar exista”, a menționat mitropolitul Athenagora în conversaţia sa cu ierarhul Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

_____________

Sursa – https://spzh.news/ro/news/66346-patriarkh-varfolomej-pomolilsya-v-belygii-s-katolicheskim-duhovenstvom

.

IMPORTANT!

În prima pagină a sitului romanortodox.info deasupra secțiunii ”ULTIMELE ARTICOLE” (sus în dreapta) se află o fereastră mică (un dreptunghi) în care scrie: ”CĂUTARE”. Tastând acolo un cuvânt sau o anumită expresie, veți găsi articole în care apare acel cuvânt sau expresie.

Să ne fie tuturor DE MULT FOLOS SUFLETESC !

Doamne ajută !