Ultima modificare în 14 octombrie 2021, 13:32
Vești de ultimă oră pentru români. Premierul Florin Cîțu vine cu o propunere fără precedent pentru a evita carantinarea. Acesta susține că cea mai bună soluție este impunerea certificatului verde la intrarea în magazine, dar și la restul activităților economice. Așadar, milioanele de români care nu au certificat verde, ar putea avea interzis în magazine.
.

Premierul Florin Cîțu a făcut o serie de declarații după ședința de Guvern de joi. El a vorbit despre carantinarea Capitalei, dar și despre introducerea certificatului verde de vaccinare în toate activitățile economice.

Întrebat dacă ia în calcul carantinarea Bucureștiului și județului Ilfov pentru două săptămâni, premierul demis Florin Cîțu a răspuns că în momentul de față nu se vorbește despre o astfel de propunere pentru că nu va funcționa, exemplu fiind situația de anul trecut.

.

„Nu în acest moment. Și anul trecut a fost această discuție și nu a funcționat”, a spus Cîțu.

Totodată, el a mai precizat că o soluție mai bună decât carantinarea o reprezintă obligativitatea certificatului verde pentru accesul la toate activitățile economice care prevăd intrarea în contact cu persoane.

Mai exact, Cîțu susține că această măsură ar putea ține economia deschisă și ar ajuta foarte mult având în vedere situația actuală. De menționat este faptul că, măsura vizează accesul în mall-uri, piețe, magazine, dar și alte spații în care se desfășoară activitățile economice.

.

Certificatul verde ar putea fi obligatoriu în magazine 

„Dar ne uităm la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului. Un lucru pe care l-am discutat cu ministrul Sănătății este acela de a cere certificatul verde pentru toate activitățile economice în care intrăm în contact cu persoane. Dacă vrem să avem economia deschisă, ar ajuta foarte mult”, a spus Florin Cîțu.

Totodată, premierul demis a mai fost întrebat dacă introducerea certificatului verde ar restricționa accesul în magazine. În acest context, el a subliniat faptul că nu este vorba despre o restricție ci de o triere.

Astfel, persoanele care vor dori să meargă într-un magazin vor fi nevoite să se vaccineze, să treacă prin boală sau să fie testate negativ la COVID.

.

„Este doar o triere. Dacă te vaccinezi, trecut prin boală sau testat (…) Aș merge și pe ideea introducerii certificatului verde și în magzine”, a explicat Florin Cîțu.

În ceea ce privește programul de funcționare al agenților economici în weekeend, premierul demis susține că în momentul de față nu au mai existat discuții referitoare la aceste aspecte.

Amintim faptul că precizările lui Florin Cîțu vin în contextul în care, joi, atât Capitala cât şi judeţul Ilfov au trecut de rata de infectare de 15 la mia de locuitori.

_______________

Sursa – Va fi interzis în magazinele din România! Florin Cîțu, anunț de ultimă oră: Lovitură totală pentru milioane de români – Capital

.

.

.

.

.

.

.

.

 

DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE  –  CÂT MAI POȚI !!!

.

CĂUTAȚI ORICE CUVÂNT ORI EXPRESIE CARE VĂ INTERESEAZĂ DIN ACEST SIT, TASTÂNDU-L ÎN 

SECȚIUNEA ”CĂUTARE”

DIN PARTEA DREAPTĂ-SUS, APOI APĂSAȚI TASTA ENTER,

DACĂ FOLOSIȚI UN CALCULATOR (LAPTOP SAU DESKTOP),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE AȘA CUM ARATĂ IMAGINEA DE MAI JOS:

.

.

DACĂ FOLOSIȚI UN TELEFON MOBIL (SMARTPHONE),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE LA FINALUL ORICĂRUI ARTICOL DIN SITUL

ROMANORTODOX.INFO 

DEASUPRA SECȚIUNII ”ULTIMELE ARTICOLE”,

AȘA CUM SE VEDE ÎN IMAGINEA DE MAI JOS:

.

SĂ NE FIE DE FOLOS!

.

MĂRTURISEȘTE ADEVĂRUL, FĂ-ȚI DATORIA DE CREȘTIN,

DE A-ȚI IUBI APROAPELE CA PE TINE ÎNSUȚI,

ACUM, ASTĂZI, CÂT SE MAI POATE!!!

.

AȘA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU !

.