Preîntîmpinare duhovnicească

De ce sa ne miram de pozitia aceasta a CMB (Consiliul Mondial al Bisericilor) atata timp cat se stie ca ecumenismului nu-i pasa cu adevarat de crestinism?

Dovezile care scot la vedere aceste adevaruri se inmultesc pe zi ce trece. Miscarea ecumenica este interesata de a pune la cale o impreuna vietuire si lucrare a oamenilor care se gaseste departe de Evanghelie. Ea vorbeste de imbunatatirea societatii chiar daca in acest vis adevarul se pierde. Urmareste si cultiva un amalgam.

Ca atare, astazi vedem cum miscarea ecumenica isi face loc printre crestini si evrei. Vrea sa-i faca pe crestini ca masonii care, cu aceeasi usurinta, spun „Domnul nostru Iisus Hristos” si „Domnul nostru Buda”.

La una dintre intalnirile pe plan local ale Consiliului Bisericilor, ce a avut loc la Boston, pastorul unitarian ce a fost prezent acolo a cerut ca numele lui Iisus Hristos sa nu mai fie pomenit nici macar o singura data la astfel de intalniri, pentru a nu se simti jigniti membrii „Bisericii” lui care sunt deisti (DEISM: Orientare filozofică-religioasă din sec. XVII-XVIII, care recunoștea existența lui Dumnezeu numai ca o cauză primară, impersonală a lumii, negând ideea întruchipării lui Dumnezeu într-o persoană și teza intervenției acestuia în viața naturii și a societății)

Adica participantii la miscarea ecumenica au ajuns sa-l renege pe Hristos prin tacere si sa accepte ca sunt lipsiti cu desavarsire de lumina adevarului!Atunci care este Dumnezeul in care cred ecumenistii? Evanghelistul Ioan spune ca „Tot cel care il neaga pe Fiul, nu-l are nici pe Tatal” (1 Ioan 2, 23).Cel care il respinge pe Tatal si pe Fiul, acesta este antihristul (Ioan 2, 22).Prin ce se deosebeste atunci ecumenismul de evreo-masonerie? Amandoua au, in cele din urma, aceeasi invatatura.

Toata invatatura evreo-masoneriei nu este altceva decat o respingere a lui Iisus Hristos, ca Dumnezeu si Mantuitor al lumii. Aceasta negare prin tacere a lui Iisus Hristos, practicata de ecumenism, dovedeste un lucru important: ca ecumenismul, fie pe baza unui plan, fie ca nu, s-a alaturat invataturii evreilor, care cred ca Mesia nu a venit inca si ca El trebuie asteptat.Prin negarea tacita a dumnezeirii lui Hristos este servita propaganda evreo-masonica si planul antihristului, care nu urmareste altceva decat zdruncinarea credintei crestinilor in Mantuitoarul Hristos si nimicirea lucrarii lui Dumnezeu de mantuire a omului.

 

Arhim. Haralambie D. Vasilopoulos – ECUMENISMUL FĂRĂ MASCĂ

___________________

Sursa: Prin ce se deosebeste atunci ecumenismul de masonerie? Amandoua au, in cele din urma, aceeasi invatatura! | Apărătorul Ortodox