Refuzul primarului municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, de a respecta legea și a da jos steagul Ungariei de pe străzile din oraș, s-a lăsat cu o amendă. Prefectura Covasna a decis să amendeze cu  5.000 de lei Primăria Sfântu Gheorghe, care declarase că nu va îndepărta steagurile Ungariei, pe care le-a numit „panglici”.
Prefectura Covasna somase marți conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe să respecte legea și să arboreze și drapelul României lângă steagurile roșu-alb-verde, care au împodobit străzile din municipiu în cinstea Zilei maghiarilor de pretutindeni, sărbătorită pe 15 martie, potrivit Agerpres. Conducerea municipiului Sfântu Gheorghe a replicat însă  că nu sunt steaguri, ci panglici, refuzând să le dea jos.
Potrivit sursei citate, drapelele altor state se pot arbora pe teritoriul României numai împreună cu drapelul național și numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivități și reuniuni internaționale, pe clădiri oficiale și în locuri publice stabilite cu respectarea legii.
Primarul din Sfântu Gheorghe a precizat că a arborat aceste steaguri în cinstea zilei de 15 martie, ziua maghiarilor de pretutindeni și că atunci va arbora și drapelul României.
La scurt timp după ce a văzut că primarul din Sf. Gheorghe nu pățește nimic, primarul din Târgu Secuiesc a procedat lafel, împânzind în tot centrul orașului, total ilegal, steagurile Ungariei și a ceea ce este cunoscut în regiune drept steagul ținutului secuiesc ! ! !
Prefectul de Covasna se mulțumește, se mărginește, se complace să dea DOAR o SINGURĂ și simplă amendă de 5000 de lei !!!
Nu trebuie uitat că posturile de prefect (printre multe altele), au fost negociate ”la sânge” de către UDMR cu PSD, iar rezultatele sunt vizibile…
 .
CE FACE PRIMUL MINISTRU, CE FACE MINISTRUL DE INTERNE??? Se coafează? Așteaptă să le spună infractorul Dragnea cum să respire??? SFIDAREA STATULUI ROMÂN ESTE ÎNCURAJATĂ DE STATUL ROMÂN ! ! !  DE CE ? CUI SLUJEȘTE STATUL ROMÂN? ROMÂNIEI? – în nici un caz ! ! !(…)
 .
Nu am crezut să ajung să trăiesc așa ceva! Autoritățile române, statul român, prin atitudinea tot mai profund antiromânească demonstrată în formă continuată de aproape 30 de ani, își trădează propriile interese, proprii cetățeni, acuzația de ”înaltă trădare” fiind mult prea blând exprimată.
 .
Doamne, PÂNĂ CÂND îi vei răbda pe acești TRĂDĂTORI AI ROMÂNIEI, PÂNĂ CÂND ?!???
 .
.
Cristian Nicolae Bucuroiu