„Purtarea unei măști face ca virusurile exhalate să nu poată ieși și să se concentreze în căile nazale, pentru ca apoi să pătrundă în nervii olfactivi, de unde vor ajunge în creier”, este concluzia prezentată într-un articol din reaseauinternational.net de neurochirurgul american Russel Blaylock, fost profesor asistent de neurochirurgie clinică la Universitatea din Mississippi Medical, și cel care a introdus un nou tratament pentru tumori cerebrale.
Acesta este textul publicat:
„Cercetătorii au descoperit că aproximativ o treime dintre lucrători au dezvoltat dureri de cap prin utilizarea măștii. Majoritatea aveau dureri de cap preexistente, care s-au agravat prin purtarea măștii, iar 60% au avut nevoie de medicamente pentru a calma durerea. Când vine vorba de cauza durerilor de cap, în timp ce baretele măștii și presiunea făcută de aceasta pot fi cauzale, majoritatea dovezilor indică hipoxia și / sau hipercapnia (afecțiune caracterizată prin acumularea excesivă de dioxid de carbon în sânge).
„Știm că masca N95, dacă este purtată ore întregi, poate reduce oxigenarea sângelui cu până la 20%, ceea ce poate provoca pierderea cunoștinței, așa cum s-a întâmplat cu șoferul care era singur în mașina sa, dar purta o mască N95. Omului i s-a făcut rău și a pierdut controlul mașinii, fiind grav rănit. Sunt sigur că avem mai multe cazuri ale persoanelor în vârstă, și nu doar, cu o funcție pulmonară slabă, care amețesc, cad și se rănesc la cap. Desigur, acest lucru poate provoca moartea.
„Un studiu mai recent, pe 159 de profesioniști din domeniul sănătății, cu vârste între 21 și 35 de ani, a relevat că 81% dintre aceștia au avut dureri de cap în timp ce purtau o mască. Unii au avut dureri de cap preexistente la cele mai mari concentrații de virus. Și acest lucru duce la o furtună letală de citokine la un număr de pacienți selectați”.
„Noi dovezi sugerează că, în unele cazuri, virusul poate intra în creier. În cele mai multe cazuri, acesta intră în creier prin nervii olfactivi, care se conectează direct la zona creierului care se ocupă de memoria recentă și de consolidarea memoriei. Când purtați o mască, virusurile exhalate nu vor putea ieși și se vor concentra în căile nazale, vor pătrunde în nervii olfactivi și vor ajunge în creier”.
„Din păcate, nimeni nu spune persoanelor în vârstă și persoanelor cu boli pulmonare, cum ar fi BPOC (boala pulmonară obstructivă cronică), emfizem sau fibroză pulmonară, despre aceste pericole atunci când poartă o mască de față, indiferent care ar putea fi ea, și care ar putea duce la o deteriorare gravă a funcției pulmonare. Aceasta îi include, de asemenea, pe pacienții cu cancer pulmonar și persoanele care au suferit o intervenție chirurgicală pulmonară, în special cu rezecție parțială sau chiar îndepărtarea unui plămân întreg”.
Importanța acestor rezultate este că scăderea nivelului de oxigen (hipoxie) este asociată cu imunitatea scăzută. Studiile au arătat că hipoxia poate inhiba tipul de celule imune majore utilizate pentru a lupta împotriva infecțiilor virale numite celule T CD4 +. Acest lucru se întâmplă deoarece hipoxia crește nivelul unui compus numit factor inductibil de hipoxie-1 (HIF-1), care inhibă celulele T și stimulează o celulă puternică de inhibare a imunității numită Tregs. Asta pregătește terenul pentru contractarea oricărei infecții, inclusiv COVID-19, și face mult mai grave consecințele acestei infecții. În esență, masca vă poate expune foarte bine unui risc crescut de infecții și, dacă se întâmplă asta, rezultatul va fi mult mai rău.
„Persoanele cu cancer, mai ales dacă cancerul s-a extins, vor avea un risc suplimentar de hipoxie prelungită, deoarece cancerul se dezvoltă mai mult într-un micro-mediu sărac în oxigen. Oxigenul scăzut promovează, de asemenea, inflamația care poate promova creșterea, invazia și răspândirea cancerului. Episoadele repetate de hipoxie au fost considerate și ca factor important în ateroscleroză și, prin urmare, de creștere a bolilor cardiovasculare și cerebrovasculare”.
________________