Select Page

STUDIU: Varianta sud-africană a virusului COVID afectează mai mult persoanele vaccinate decât cele nevaccinate

STUDIU: Varianta sud-africană a virusului COVID afectează mai mult persoanele vaccinate decât cele nevaccinate
Un studiu de la Universitatea din Tel Aviv a constatat că o variantă sud-africană a virusului COVID afectează mai mult persoanele vaccinate cu serul Pfizer decât persoanele nevaccinate, conform theepochtimes.
.
Studiul a indicat că varianta B.1.351 a virusului a fost găsită de opt ori mai mult la persoanele care au fost vaccinate – sau 5,4 la sută față de 0,7 la sută – față de cei care nu au fost vaccinați. Clalit Health Services, un important furnizor israelian de îngrijire a sănătății, a ajutat, de asemenea, la întocmirea studiului.
.
Adi Stern, de la Universitatea din Tel Aviv a declarat că există „o rată disproporționat mai mare a variantei sud-africane în rândul persoanelor vaccinate cu a doua doză, comparativ cu grupul nevaccinat”.
.
Studiul a analizat 400 de persoane care au fost vaccinați cel puțin o dată cu serul Pfizer / BioNTech și au contractat varianta COVID-19 și le-au comparat cu același număr de persoane infectate și nevaccinate. Vaccinul Moderna este utilizat și în Israel, dar nu a fost inclus în studiu.
.
„(Studiul) Este primul din lume care se bazează pe date din lumea reală, care arată că vaccinul este mai puțin eficient împotriva variantei din Africa de Sud, comparativ atât cu virusul original, cât și cu varianta britanică”, a declarat profesorul Ran Balicer, director de cercetare la Clalit.
.
Stern a mai declarat că rezultate studiului au fost o surpriză:
.
„Pe baza modelelor din populația generală, ne-am fi așteptat la un singur caz al variantei sud-africane, dar am văzut opt”, a spus Stern pentru Times of Israel. „Evident, acest rezultat nu m-a bucurat”.
.
„Chiar dacă varianta sud-africană străpunge protecția vaccinului, nu s-a răspândit pe scară largă în rândul populației”.
.
„Aceste constatări preliminare necesită o atenție continuă, strânsă, asupra diseminării acestei tulpini în Israel, subliniind necesitatea monitorizării epidemiologice și a secvențierii sistematice, pentru a preveni răspândirea variantei sud-africane în Israel”, a amintit Stern.
.
Varianta sud-africană a reprezentat mai puțin de un procent din toate cazurile de COVID-19 în Israel, a raportat AFP, citând studiul.
.
Israelul, separat, a lansat un așa-numit sistem de „pașaport de vaccin” care permite persoanelor care au fost vaccinate să beneficieze de privilegii, față de persoanele care nu sunt vaccinate.
.
Jurnaliștii de la Epoch Times au solicitat un punct de vedere celor de la Pfizer în legătură cu rezultatele studiului.
__________
.

.

.

DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE !!!

.

CĂUTAȚI ORICE CUVÂNT ORI EXPRESIE CARE VĂ INTERESEAZĂ DIN ACEST SIT, TASTÂNDU-L ÎN 

SECȚIUNEA ”CĂUTARE”

DIN PARTEA DREAPTĂ-SUS, APOI APĂSAȚI TASTA ENTER,

DACĂ FOLOSIȚI UN CALCULATOR (LAPTOP SAU DESKTOP),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE AȘA CUM ARATĂ IMAGINEA DE MAI JOS:

.

DACĂ FOLOSIȚI UN TELEFON MOBIL (SMARTPHONE),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE LA FINALUL ORICĂRUI ARTICOL DIN SITUL

WWW.ROMANORTODOX.INFO 

DEASUPRA SECȚIUNII ”ULTIMELE ARTICOLE”,

AȘA CUM SE VEDE ÎN IMAGINEA DE MAI JOS:

.

SĂ NE FIE DE FOLOS!

.

MĂRTURISEȘTE ADEVĂRUL, FĂ-ȚI DATORIA DE CREȘTIN,

DE A-ȚI IUBI APROAPELE CA PE TINE ÎNSUȚI,

ACUM, ASTĂZI, CÂT SE MAI POATE!!!

AȘA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU !

.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Subiecte