“…Buletinul de identitate nu este pecetea, ci introducerea pecetluirii. Lucrurile înaintează în mod programat(…) După cartelă și buletin de identitate, adică după “îndosariere” vor înainta în mod viclean la pecetluire”, spunea Sf. Paisie Aghioritul. Iată că la data de 15 mai 2019 Parlamentul European a adoptat, CU DOUĂ OPOZIȚII ȘI O ABȚINERE, o rezoluție care impune cetățenilor U.E. care vor să-și exercite dreptul de a călători în spațiul U.E. dar ÎN AFARA ȚĂRII LOR să accepte acte de identitate noi, de tip electronic, ce stochează date biometrice (o fotografie și două amprente digitale ale posesorului). Scopul declarat este de a crește securitatea și de a facilita traversarea granițelor statelor membre U.E. Acest scop interferă cu dreptul la libera circulație, în țară și în străinătate a românilor, un drept FUNDAMENTAL GARANTAT DE CONSTITUȚIA ROMÂNIEI (legea supremă a țării noastre). Acest drept va fi imposibil de exercitat de către cetățenii români care din motive de religioase sau de libertate de conștiință vor opta pentru un act de identitate fără elemente de stocare electronic (dacă se va mai menține această alternativă, așa cum a precizat Şeful Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, comisar-şef Cătălin Aurel Giulescu). Acesta a declarat la data de 25.03.2019 că ROMÂNII VOR PUTEA OPTA între cărţile de identitate cu sau fără cip, după ce Uniunea Europeană va impune schimbarea formatului acestor documente şi introducerea unor noi elemente de siguranţă, în baza unui regulament care va apărea în luna iulie 2019 dar că “ESTE FOARTE POSIBIL ca cetăţeanul să nu poată călători în spaţiul UE cu acel document fără cip”.

CAPITOLUL II din Constituția României
Drepturile şi libertăţile fundamentale prevede la ARTICOLUL 25

Libera circulaţie

(1) Dreptul la liberă circulaţie, în ţară şi în străinătate, este garantat. Legea stabileşte condiţiile exercitării acestui drept.

(2) Fiecărui cetăţean îi este asigurat dreptul de a-şi stabili domiciliul sau reşedinţa în orice localitate din ţară, de a emigra, precum şi de a reveni în ţară.

Detalii: https://legeaz.net/constitutia-romaniei/articolul-25-constitutie

La data de 15 mai 2019 Parlamentul European  a aprobat Regulamentul care consolidează standardele de securitate aplicabile cărților de identitate eliberate de statele membre propriilor cetățeni, precum și documentelor de ședere eliberate de statele membre cetățenilor Uniunii și membrilor familiilor acestora, atunci când își exercită dreptul la liberă circulație.

Regulamentul se va aplica în termen de 24 luni, iar actele de identitate vechi se intenționează să fie eliminate fie în 10 ani, fie la data de expirare a carții actuale de identitate( oricare din aceste date survine mai întâi). Dar, atenție! La articolul 39, pagina 14 al Regulamentului se mai prevede:” Cu toate acestea, pentru cărțile și permisele care nu au anumite caracteristici de securitate importante sau nu permit citirea cu ajutorul dispozitivelor de citire optică, este necesară, din motive de securitate, o perioadă de eliminare treptată mai scurtă ”

http://data.consilium.europa.eu/doc/document/PE-70-2019-INIT/RO/pdf

Totuși, Şeful Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, comisar-şef Cătălin Aurel Giulescu, a declarat, la data de 25.03.2019, la Arad, că românii vor putea opta între cărţile de identitate cu sau fără cip, după ce Uniunea Europeană va impune schimbarea formatului acestor documente şi introducerea unor noi elemente de siguranţă, în baza unui regulament care va apărea în luna iulie (transmitea Agerpres).

“Prezent la Arad la Biroul Judeţean de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor, comisarul-şef Cătălin Aurel Giulescu a declarat că în luna iulie va intra în vigoare un regulament al Uniunii Europene care va impune întărirea elementelor de securitate cuprinse în documentele de identitate eliberate propriilor cetăţeni de către statele membre.

„În acest sens, şi la nivelul României vor fi adoptate măsuri în scopul respectării dispoziţiilor acestui regulament (…) Măsurile vor conduce la schimbarea formatului documentului de identitate”, a declarat Giulescu, el precizând că noile cărţi de identitate vor avea formatul unui card bancar.

Conform sursei citate, românii vor putea opta între documentele cu sau fără cip, însă este posibil să nu mai poată circula în spaţiul UE decât dacă au cărţi de identitate cu cip.

În Camera Deputaţilor există din anul 2017 un proiect de lege care a fost deja adoptat de Senatul României, este în dezbaterea Camerei Deputaţilor, el a fost temporizat tocmai ţinându-se cont de acest proiect de regulament al Uniunii iniţiat de Comisia Europeană. Cu siguranţă procedurile vor fi reluate după publicarea în Jurnalul Oficial al Uniunii a regulamentului. Acel proiect de lege introduce opţiunea cetăţeanului în ceea ce priveşte tipul de document pe care şi-l doreşte. (…) Cetăţeanul va avea posibilitatea să solicite o carte de identitate cu cip sau o carte de identitate care să nu conţină acel cip. Este foarte posibil ca cetăţeanul să nu poată călători în spaţiul UE cu acel document fără cip„, a spus Giulescu.

El a precizat că ţările UE vor avea la dispoziţie doi ani pentru implementarea măsurilor prevăzute în regulamentul ce va intra în vigoare peste câteva luni, dar actualele documente de identitate vor continua să fie valabile până la expirarea lor.” AGERPRES

https://www.agerpres.ro/social/2019/03/25/seful-evidentei-persoanelor-romanii-vor-putea-opta-intre-cartile-de-identitate-cu-sau-fara-cip–280393

Trebuie să nu uităm că în acest moment Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene este asigurată de România și că  Propunerea de regulament al Parlamentului European și al Consiliului privind consolidarea securității cărților de identitate ale cetățenilor Uniunii a fost adoptată Consiliul Uniunii Europene, cu majoritate clară, singurele ţări opozante fiind Cehia şi Slovacia. Marea Britanie – s-a abţinut. Să nu uităm că Marea Britanie a avut experiența actelor de identitate electronice pe care, în cele din urmă le-a retras din cauza riscurilor mari legate de securizarea datelor(În mod  ironic, scopul declarat al acestei rezolutii U.E. este tocmai creșterea securității! Probabil, pasul următor va fi raportarea numeroaselor probleme legate de fraude și asigurarea securității datelor, astfel încât “impunerea” implantării cipului se va impune de la sine. Sigur, aceasta ar putea fi o pură speculație dacă nu am avea avertismentele Sfinților în acest sens.) https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/PDF/?uri=CONSIL:ST_9756_2019_INIT&from=RO

În concluzie, se pare că românii pot opta pentru o carte de identitate neelectronică( fără cip), dar asta le îngrădește un drept și o libertate fundamental garantate de Constituția României (care reprezintă legea supremă în România). Constituția României “ reglementează structura României ca stat național, unitar și indivizibil, raporturile dintre puterea executivă, legislativă și judecătorească, precum și dintre organismele Statului, cetățeni și persoanele juridice.” Citat din https://e-justice.europa.eu/content_member_state_law-6-ro-ro.do?member=1

Se pare că, în esență, nu suntem obligați să luăm actul de identitate electronic decât dacă vrem să călătorim în afara țării, dar dacă optăm pentru un act de identitate fără cip, ni se restrâng drepturile fundamentale garantate constituțional. Adică, așa cum spunea Sfântul Paisie Aghioritul, nu ne vor impune cu sila, ” vor fi politicoși pentru că vor fi…europeni. Vor arăta că sunt la înălțime”.( Sfântul se referea la pecetluire, dar spunea și că buletinele de identitate vor fi “ introducerea pecetluirii”- adică o etapă premergătoare pecetluirii care odată acceptată poate să ducă la o nouă cădere duhovnicească, mai mare- așa cum spun și duhovnicii contemporani care ne avertizează cu privire la acest risc-“ din rostogolire în rostogolire”).

Și să nu uităm că la un moment dat, legislația internă prevedea ca actul de identitate fără cip de stocare a datelor biometrice să conțină totuși un cip care stoca doar datele din cardul de sănătate. Motivația era scoaterea din circulație a cardului de sănătate și includerea sa în cartea de identitate, astfel încât cartea electronică să aibă două cipuri( sau o memorie electronică cu dublă partiție)- unul destinat stocării datelor de identitate și unul destinat stocării datelor din cardul de sănătate- iar cartea neelectronică așa zisă să conțină ” doar” cipul destinat stocării datelor din cardul de sănătate. Adică era numită în mod fals „carte de identitate neelectronică” deoarece prevedea să conțină totuși cipul cardului de sănătate. Adică, așa cum spunea Părintele Adrian Făgețeanu, trebuie să fim atenți căci sunt „vicleni, vicleni, vicleni”. Până la această dată nu se cunosc date oficiale care să specifice dacă există sau nu variantă reală de carte de identitate neelectronică în legislația actuală a României. Adică nu avem cunoștință daca ceea ce se numește „carte de identitate neelectronică” conține sau nu cipul destinat cardului de sănătate.

Să recitim cuvintele Sfântului Paisie Aghioritul spre întărire, trezvie și bun discernământ!

“Vin ani grei, vom avea incercari mari. Crestinii vor avea mare prigoana. Si uita-te:oamenii nici nu inteleg ca traim in semnele vremurilor, ca pecetluirea inainteaza. Traiesc ca si cum nu s-ar intampla nimic. De aceea spune Scriptura ca va cauta sa insele, de va fi cu putinta, si pe cei alesi (Mt. 24,24; Mc. 13,22). Cei care nu vor avea intentie buna, care nu vor fi luminati, se vor insela in anii apostaziei. Pentru ca cel ce nu are harul dumnezeiesc, nu are claritate duhovniceasca, asemeni diavolului.(…)

Incet-incet, dupa cartela si buletin de identitate, adica dupa “indosariere”, vor inainta in mod viclean la pecetluire. Vor sili prin diferite mijloace viclene, pentru ca oamenii sa primeasca pecetea pe frunte sau pe mana. Vor forta astfel lucrurile si vor spune: “Va veti misca numai cu cartele; banii se vor desfiinta“. Va da cineva cartela la magazin si va cumpara si vanzatorul va lua banii din banca. Cel ce nu va avea cartela, nu va putea nici vinde, nici cumpara. Pe de alta parte vor incepe sa faca reclama “sistemului perfect”, pecetluirii cu raze laser cu 666 pe mana sau pe frunte, care nu se va vedea la exterior. In acelasi timp la televizor vor arata ca cutare a luat cartela cutaruia si i-a luat banii din banca si vor spune mereu: “Mai sigura este pecetluirea cu raze laser pe mana sau pe frunte, pentru ca numai detinatorul isi stie numarul lui. Pecetluirea este sistemul perfect. Celalalt nu-ti va putea lua nici capul, nici mana si nici nu-ti va vedea pecetea. De aceea lasa acum pe hoti, pe facatorii de rele sa are. Au jefuit 15 chilii din jurul Careii. Pe unul l-au omorat ca sa-l prade. Astfel fiecare va afla prilejul sa prade si sa ia orice vrea. Sa spunem ca vrea sa rapeasca un ogor; va spune ca era chipurile al bunicului sau, sau ca l-a inchiriat candva pentru pasunat, asa ca, hai, vezi daca poti sa-i dai de capat. Vor spune dupa aceea cei competenti: “Din pacate nu-i putem controla; controlul se poate face numai la computer“, si vor inainta spre pecetluire. Vor cauta apoi la computer sa vada daca esti pecetluit, ca sa te serveasca sau nu. Cei trei ani si jumatate ( Vezi Dan. 9, 27; Apoc. 12, 6 si 15, 5. Vezi de asemenea St. Irineu de Lugdun, “Mustrarea si rasturnarea cunostintei false in cinci carti”, Cartea 5, Sources Chretiennes 155, Paris 1969, pp. 323 si 387. ) vor fi grei si o vor plati unii care nu vor fi de acord cu acest sistem. Pentru unii ca acestia vor gasi vreo pricina si-i vor baga in inchisoare. Dupa un an ii vor duce in alt oras pentru cercetari, ca sa treaca pe la alt tribunal; dintr-un oras in altul. Dupa aceea vor spune: “Sa ne ierti, esti nevinovat. Daca ai fi fost pecetluit, am fi cercetat despre tine intr-un minut. Acum insa nu-ti putem face control“.

– Parinte, vor putea impune pecetluirea cu sila?

– “Politetea” lor nu va ajunge pana acolo! Vor fi politicosi pentru ca vor fi … europeni. Vor arata ca sunt la inaltime. Nu vor chinui pe oameni, dar omul nu va putea trai, daca nu are pecetea. Vor spune: “Fara pecete va chinuiti! Daca ati fi primit-o, nu ati fi trait asa de greu”. Nu vor putea folosi nici monezi de aur, nici dolari daca vor avea. De aceea, daca fiecare se va ingriji sa traiasca de pe acum simplu, in cumpatare, va putea trai in acei ani. Sa aiba un ogoras, sa cultive grau, cartofi. Sa puna putini maslini si atunci, cu vreun animal, cu vreo capra, cu putine gaini va putea infrunta nevoile familiei sale. Pentru ca si provizii de ar face, nu-i vor folosi mult, deoarece alimentele nu tin mult, ci se strica repede. Fireste, greul va dura putin, trei-trei ani si jumatate. Pentru cei alesi se vor scurta zilele (Vezi Mt. 24,22; Mc. 13,20). Nu-si vor da seama cand au trecut. Dumnezeu nu va lasa pe om neajutorat.

– Parinte, in acesti ani grei va interveni Hristos?

– Da. Vezi, daca aici unui nedreptatit, care are dispozitie buna, fiindca este indreptatit sa primeasca ajutorul dumnezeiesc, i se arata de multe ori sfintii, Maica Domnului, Hristos, ca sa-l mantuiasca, cu cat mai mult atunci cand sarmana lume se va afla intr-o situatie atat de grea. Va fi o vijelie, o mica ocupatie a lui Satana – Antihrist. (…) Hristos isi va lasa faptura Sa? Se va arata la punctul culminant, cand oamenii nu ar mai putea iesi, singuri, ca sa-i mantuiasca din mainile lui Antihrist.(…)

Pecetluirea este una cu lepădarea

Desi Sfantul Ioan Evanghelistul spune clar in Apocalipsa despre pecetluire (Apoc. 13, 16 s.u.; 14, 9 s.u.; 16, 2 si 20, 4.), unii nu inteleg. Ce sa le spui? Din pacate, auzi o gramada de neghiobii ale mintii de la unii “cunoscatori” contemporani. Unul spune: “Eu voi primi buletinul cu 666 si voi pune si o cruce”. Altul: “Eu voi primi pecetea pe frunte si-mi voi face si o cruce pe ea…” si o gramada de asemenea prostii. Ei cred ca se vor sfinti in felul acesta, cata vreme acestea sunt inselari. Un episcop mi-a spus: “Eu, langa semnatura voi face si o cruce. Nu ma lepad de Hristos, ci, simplu, ma slujesc (folosesc)”“In regula – ii spun – tu esti episcop si pui o cruce langa numele tau in virtutea calitatii ce o ai; altul este arhimandrit si pune si el, datorita rangului ce-l are, o cruce. Lumea ce va face?” Lucrul murdar nu se sfinteste. Apa curata primeste harul si se face aghiazma. Urina nu se face aghiazma. Piatra se face paine prin minune. necuratia nu primeste sfintenie. Prin urmare, diavolul, Antihristul, atunci cand este in buletinul nostru de identitate, pe mana sau pe fruntea noastra cu simbolul lui, nu se sfinteste desi am pune si o cruce. Avem puterea Sfintei Cruci, a Lemnului Sfant, a harului dumnezeiesc al lui Hristos, numai atunci cand pastram harul Sfantului Botez, prin care ne lepadam de satana, ne unim cu Hristos si primim Pecetea Sfanta: “Pecetea darului Sfantului Duh“. Vezi, unii ca acestia merg inainte cu o logica… Vor pune alaturi o cruce si totul e in regula. Si desi vedem ca Sfantul Apostol Petru s-a lepadat numai la exterior de Hristos, dar si asta a fost tot lepadare (Mt. 26, 69-75; Mc. 14, 66-72; Lc. 22, 54-62; In. 18, 16-18 si 25-27) acestia se leapada de pecetea cea sfanta a lui Hristos ce li s-a dat la Sfantul Botez, ca sa primeasca pecetea lui Antihrist, si spun ca au inlauntrul lor pe Hristos!

– Parinte, dar daca cineva primeste pecetea din nestiinta?

– Aceasta se va putea intampla numai din nepasare. Ce nestiinta sa fie, atunci cand lucrurile sunt atat de clare? Chiar daca nu ar sti cineva, trebuie sa se intereseze si sa afle. Daca spunem ca n-am stiut si pentru asta am primit pecetea, Hristos ne va spune: “Fatarnicule, fata cerului stiti s-o judecati, iar semnele vremilor nu puteti!” (Mt. 16,3). Chiar de s-ar pecetlui cineva din nestiinta, pierde harul dumnezeiesc si primeste lucrarea diavoleasca. Vezi, copilasul, la Sfantul Botez, atunci cand preotul il afunda in apa primeste pe Sfantul Duh, fara ca acela sa-si dea seama de asta si dupa aceea salasluieste in el harul dumnezeiesc.”

– Parinte, de ce pecetluirea se numeste si increstare?

– Pentru ca nu este la suprafafa. Ce inseamna “a incresta“? Nu inseamna a trage linii adanci, crestaturiPecetluirea va fi increstare, pe care o vor pune mai intai pe toate produsele si dupa aceea vor impune sa se faca si cu raze laser pe mana sau pe fruntea oamenilor. Acum doi ani i-am spus unui medic din Toronto despre pecetluire si acum, mi-a spus acela, a citit intr-un ziar ca in loc de cartela cer amprentele de la mana. Ei inainteaza, dar nu putem spune ca va fi asta sau aceea. Unele televizoare trimise in ultimul timp in Grecia au si un aparat care urmaresc pe cei ce privesc la televizor. Peste putin toti cei ce vor avea televizor vor privi la televizor, dar vor fi vazuti si ei. Adica vor urmari si vor fi urmariti. Li se va controla astfel prin computer toata viata lor; ce spun, ce fac, totul. Vezi la ce fel de dictatura s-a gandit diavolul! La Bruxelles au o cladire intreaga cu 666, in care-si adapostesc computerul. Acest computer poate controla miliarde de oameni – sunt aproape 6 miliarde toata lumea. Toate le vor fi cunoscute printr-o rasucire de buton. Unii europeni s-au impotrivit, deoarece se tem de dictatura mondiala. Noi, ortodocsii, ne impotrivim, pentru ca nu-l vrem pe Antihrist si, fireste, nici dictatura. Ne asteapta evenimente, dar nu vor dura mult. Pe cat s-a vatamat Ortodoxia prin comunism, pe atat se va vatama si acum.”

„Din pacate, unii “cunoscatori” infasa pe fiii lor duhovnicesti ca pe niste prunci, chipurile, ca sa nu-i mahneasca. “Nu vatama asta; nu-i nimic. E suficient sa credeti launtric”Sau spun:“nu vorbiti despre subiectul acesta – despre buletine si pecetluire – ca sa nu se mahneasca oamenii”. In timp ce de le-ar spune: “Sa incercam sa traim mai duhovniceste, sa fim mai aproape de Hristos si sa nu va temeti de nimic, si de va trebui vom si marturisi” – ii vor pregati oarecum. Daca cineva cunoaste adevarul, isi face probleme si se trezeste. Il doare pentru situatia de astazi, se roaga si ia aminte sa nu cada in cursa. Acum insa ce se intampla? In afara de faptul ca unii isi dau propriile lor talcuiri, se tem si ei ca oamenii lumesti, in timp ce ar fi trebuit sa se nelinisteasca duhovniceste si sa-i ajute pe crestini, aducandu-i la nelinistea cea buna si intarindu-i in credinta ca sa simta mangaierea dumnezeiasca.

Ma mir cum de nu-si fac probleme dupa toate aceste evenimente ce se intampla? De ce nu pun cel putin un semn de intrebare la talcuirile mintii lor? Si daca il ajuta pe Antihrist in pecetluire, cum nu se gandesc ca atrag si alte suflete la pierzanie? Atunci cand Sfanta Scriptura spune: … sa insele, daca e cu putinta si pe cei alesi” (Mc. 15,22), se refera la faptul ca se vor insela aceia care le explica pe toate numai cu mintea lor.

Asadar, in spatele “sistemului perfect”, al “cartelei de ajutorare”, al computerului de asigurare, se ascunde dictatura mondiala, sclavia lui Antihrist. “… ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte, incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decat numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei. Aici este intelepciunea. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei, caci este numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase” (Apoc. 15, 16-18)”.

(Din: Cuviosul Paisie Aghioritul, “Trezire duhovniceasca“, Editura Evanghelismos, Bucuresti, 2002, paginile 190-208)

Citiți și Paisie_Aghioritul-Scrisoare_despre_semnele_vremurilor

document redactat integral de Sf.  Paisie Aghioritul. Cu privire la acest document Sfântul Paisie a insistat sa circule scris de mana lui si necorectat gramatical, deoarece se temea ca nu cumva unii sa spuna ca „nu l-a scris el” si sa distorsioneze cuvintele sale dupa mintile lor.

CONSIL_ST_9756_2019_INIT_EN_TXT

CONSIL_PE_70_2019_INIT_RO_TXT