Foto: EuropaFM
.
După ce europarlamentarul Rareș Bogdan a spus despre Aurescu că nu a fost pus în funcția ministru al Afacerilor Externe de către PNL, ci de „stat”, respectiv de „organe” și că, totodată, este răspunzător pentru eșecurile Schengen și Bîstroe, un alt lider din PNL a luat poziție:
.
„M-am tot gândit cum ar fi mai bine să scriu această postare: varianta lungă, care mi-ar lua cateva zile doar pentru a înșira cele câteva sute de motive pentru care domnul ministru Aurescu ar trebui să plece instant din fruntea MAE, varianta scurtă sau varianta medie. Am ales varianta medie:
.
Domnul ministru Aurescu conduce un minister parțial fosilizat, populat în diverse locuri (dar în poziții cheie din păcate) cu diferite „conserve” ce au o orientare (voită sau din pură prostie și lipsă de viziune) mai degrabă împotriva statului român decât în interesul său. Fără doar și poate, MAE este populat și cu profesioniști incontestabili, diplomați de carieră excepționali, ambasadori și funcționari publici competenți care, din păcate, trăiesc un soi de Sindrom Stockholm generalizat, cu excepția momentelor în care, pe la colțuri, au curajul să spună cât de dezastru a ajuns Ministerul de Externe al României.
.
Repet, nu cred că mi-ar ajunge timpul să înșir aici ocaziile prin care România a pierdut și pierde ENORM în plan internațional din cauza politicilor și pozițiilor absolut aberante ale MAE: Schengen, Ucraina, Viza Waiver, jocul pe scena UE, o poziționare mai asumată pe Rusia, China, Iran și alte spețe, o altă abordare mai curajoasă pe parteneriatul strategic cu SUA, etc.
.
Cei aproape 6 milioane de români din Diaspora sunt astăzi deconectați total de această țară, pentru că între ei și noi nu mai există capacitate reală de comunicare. Consulatele României de pe tot globul sunt praf, serviciile consulare sunt inexistente, suntem printre puținele țări care nu și-au externalizat aceste servicii, nu există personal calificat, salariile sunt absolut mizerabile. Toate acestea se întâmplă în timp ce sute de tineri competenți, toți cu școli făcute în Londra, Paris. Washington D.C. sau Tel Aviv, care își doresc să intre în MAE pentru că își iubesc cu adevărat țara, pică în mod suspect examenul de intrare în corpul diplomatic. Simultan cu eșecul lor, progenituri sau pile incompetente ale acelor „conserve” fosilizate în minister, pleacă pe bandă rulantă în întreaga lume să „reprezinte” România.
.
Politic vorbind, gestul absolut absurd al domnului Aurescu la adresa Prim-Vicepreședintelui PNL Rareș Bogdan, liderul grupului europarlamentarilor români PPE, pe care îl acuză de discurs rusofil, este un atac la adresa Partidului Național Liberal. Nu ar fi primul, ne-am obișnuit deja cu atitudinea extrem de arogantă și invincibilă a domnului Aurescu în fața oricăror contestatari ai săi, indiferent de poziția pe care o au în statul român.
.
Mai fac câteva precizări:
.
1. Postarea mea nu este un atac personal la adresa domnului Aurescu. Eu cred sincer că domnul Aurescu este un profesionist. Cu mentiunea că ar putea oricând ocupa o funcție politică de maxim secretar de stat. Ceea ce mă scoate pe mine din minți este faptul că deși a fost vaildat politic de PNL pentru acest post de câțiva ani de zile deja, domnul ministru se arată incapabil pentru a face un minim de reformă în acest MAE fosilizat. Se arată incapabil de a se așeza voluntar și proactiv la masă cu cei din conducerea partidului (sau chiar conducerile partidelor din coaliție) și de a-și arăta disponibilitatea pentru a reforma minim sistemul, pentru a reconecta țara la cei 6 milioane de români din diaspora și pentru a desena o strategie de politică externă a ministerului coerentă pentru România.
.
2. Postarea mea nu este un atac indirect la adresa Președintelui Klaus Iohannis. Se vor găsi unii care mă vor ataca spunând asta. Cu 2 postări mai sus, veți vedea opinia mea pe speța cu deplasările Președintelui, una asumată, din care nu am avut nimic de câștigat, ba dimpotrivă. Sunt un tip relativ bine informat și știu că Președintele cunoaște în detaliu ceea ce am scris eu mai sus, ba mai mult, am curajul să spun că în toți acești ani, Președintele României a fost dezavantajat enorm dpdv politic, din cauza poziționării MAE pe anumite subiecte. Cu prestații extrem de bune pe scena internațională, unele absolut excepționale (vizitele la Casa Albă de exemplu), din păcate, brațul executiv de politică externă al României și al Președintelui, (MAE), a fost aproape paralizat.
.
3. Nu mă aștept ca domnul Aurescu să mă facă și pe mine rusofil sau om al Sputnik-ului. Nu ar avea cum. Sunt cel care i-a cerut domnului ministru închiderea Sputnik în România cu o lună înainte de invazia Ucrainei, sunt cel care a plecat din fruntea Comisiei de Aprărare a Camerei Deputaților pentru că a deranjat prea mult cu forțarea expulzării celor 10 diplomați ruși de pe teritoriul statului român când MAE nega necesitatea și probabil pozițiile mele pro-SUA „exagerate” și „nebunul” care încă cere constant comisii de anchetă în Parlament pe ingerința Federației Ruse în economia și politica statului român. Și nu voi înceta să fac asta pentru a proteja mai presus de orice interesele României.
.
Închei postarea de lungime „medie” cu un sfat pentru domnul Aurescu. Să își reamintească un singur lucru: să-i respecte pe toți cei care i-au dat votul și un cec alb mereu în toți acești ani, că poziția de ministru într-un guvern este una pur POLITICĂ si nu este pentru todeauna. ”
.
Român întors din Diaspora,
Vicepreședinte PNL
.

Străinii care ne conduc:

Ministrul Bogdan Aurescu nu este român.

Pe tatăl său îl chema Goldenberg înainte să-și schimbe numele

Un înaintaş al lui, Iosif Aurescu (înrudit ca neam cu bunicul de tată al lui Aurescu), a emigrat în Israel. Iosif Aurescu, care în perioada interbelică, înainte de a scrie în presa pro-comunistă din București, îl chema Iosif Goldenberg (la Arhivele Naționale, îl găsim şi ca Iosif Goldemberg, cu m în loc de n, pe o listă a comuniştilor ilegalişti din România), dar şi-a schimbat numele (ca şi alţii din familia lui) ca să pară mai „român“ (gold = aur).

În Israel, Iosif Aurescu (fost Goldenberg, unchi al tatălui lui Bogdan Aurescu) a fondat o presă de limba română ce este în prezent finanţată şi susţinută de ministerul de Externe român, condus de Bogdan Aurescu.

Acești Aurescu-Goldenberg se trag din negustorimea evreiască din Brăila-Galați (cu afaceri în porturi și zonele comerciale / magazine, târguri). Strămoșii lui Bogdan Aurescu, care încă mai are rude cu numele Aurescu la Brăila-Galați, s-au deplasat spre Focșani la un moment dat, dar au dobândit proprietăți (terenuri) pe lângă Râmnicu Sărat. De aici, din zona Râmnicu Sărat, a ajuns, cu numele C-țin Aurescu, tatăl lui Bogdan Aurescu în București, ofiţer la MapN, apoi din 1998 director la Lukoil România (care nu aparține statului rus, ci unor afaceriști “ruși” propulsați cu sprijin american inclusiv la București, pe lângă președintele Emil Constantinescu).

 

(Dosarul Aurescu-Lukoil-familia israeliană Ofer ar fi foarte interesant pentru cine l-ar parcurge, dacă ar fi publicat; israelienii Ofer – Sammy Ofer & family -, originari din zona Galați, ca și familia Aurescu-Goldenberg, au început să cumpere mari hălci din România în același an sau concomitent cu propulsarea lui Bogdan Aurescu la MAE).

 

Sursa: Cornel-Dan Niculaev /Incorect Politic 

Străinii care ne conduc: Ministrul Bogdan Aurescu nu este român

.

CITIȚI AICI TEXTUL IMNULUI ROMÂNIEI:

DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE !!!

(până nu este PREA TÂRZIU)…

.

CĂUTAȚI ORICE CUVÂNT ORI EXPRESIE CARE VĂ INTERESEAZĂ DIN ACEST SIT, TASTÂNDU-L ÎN 

SECȚIUNEA ”CĂUTARE”

DIN PARTEA DREAPTĂ-SUS, APOI APĂSAȚI TASTA ENTER,

DACĂ FOLOSIȚI UN CALCULATOR (LAPTOP SAU DESKTOP),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE AȘA CUM ARATĂ IMAGINEA DE MAI JOS:

.

.

DACĂ FOLOSIȚI UN TELEFON MOBIL (SMARTPHONE),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE LA FINALUL ORICĂRUI ARTICOL DIN SITUL

WWW.ROMANORTODOX.INFO 

DEASUPRA SECȚIUNII ”ULTIMELE ARTICOLE”,

AȘA CUM SE VEDE ÎN IMAGINEA DE MAI JOS:

.

SĂ NE FIE DE FOLOS !

.

MĂRTURISEȘTE ADEVĂRUL,

FĂ-ȚI  DATORIA  DE  CREȘTIN,

DE A-ȚI IUBI APROAPELE CA PE TINE ÎNSUȚI,

ACUM, ASTĂZI, CÂT SE MAI POATE,

AJUTÂNDU-L  SĂ  CONȘTIENTIZEZE

în duhul adevărului, al Sfinților Părinți,

CE ESTE  ȘI CUM  SĂ SE FEREASCĂ DE

EREZIA  EREZIILOR,  VICLENIA  VICLENIILOR

– ECUMENISMUL  SINCRETIST

(CA FORMĂ A MARII LEPĂDĂRI DE ORODOXIE,

– ADEVĂRATA  CAUZĂ  A MÂNIEI LUI DUMNEZEU),

oferindu-le și materialul lămuritor de la:

https://romanortodox.info/ecumenismul-erezia-ereziilor/

și celelalte de la:

https://romanortodox.info/subiect/biblioteca/brosuri/

.

AȘA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU !

.

 

.

 

.

.

.