Iata si transcriptul realizat de Strana Ortodoxa.:

PS Longhin:

”Vă îmbrățișez pe toți, vă dăruiasc lui Dumnezeu și vă mulțumesc! Lui Dumnezeu și vouă, pentru că Dumnezeu v-a dat nouă, pentru că sunteți copiii noștri,fii duhovnicești.Nu contează că ai 80 sau 90 de ani, sunteți fiii noștri duhovnicești,copiii noștri și ai lui Dumnezeu. Dacă vii la mama acasă, și mama are 90 de ani și tu ai 70 de ani, eu dacă-ți spun „măi copilule”, ce zici?” La 70 de ani mă faci copil? ”Dar când vii la mama acasă zice: ”dragul mamei, puiul mamii”. Așa te dezmiardă mama. Asa și la Dumnezeu, așa ne dezmiardă: ”copiii Mei iubiți, copiii Mei vă aștept, copiii mei va iert! Orice păcat se iartă, numai, fraților, să lăsăm deoparte raul, să lăsăm problemele deoparte, toate acelea grele, să ne apropiem de Hristos! Avem nevoie de nașterea din nou, de nașterea ​de Sus, de Duhul Sfânt. Asa Îl rog pe Dumnezeu ca la ​toți să vă ajute!
Cred că mult se vorbește despre noi. Spuneti-le că încă nu am murit, suntem vii. Le mulțumim, și să vă rugați pentru Pr Cleopa că este cel mai greu pentru că noi am mâncat împreună, înțelegeți despre ce spun, rugați-vă pentru că starea lui este acum cea mai grea. Dar Dumnezeu poate nu ne va lăsa. În ciuda tuturor acelora care au vrut sa ne facă acest rău, îi iertăm din suflet, vă iert din suflet! În numele Domnului Iisus, din inima!

Nu am nici un rău asupra nimănui! Și rog pe Dumnezeu, Doamne, iartă-i! Așa cum iertai de pe crucea Golgotei, așa ajută-mă și pe mine și pe acei frați care am fost otrăviti împreună, să iertăm din suflet, din inimă pe toți care caută să ne facă acest rău. Iar cei care vă ocupați de aceste lucruri, ar trebui să vă pocăiți. Să veniți la Dumnezeu și voi că vă iartă Dumnezeu.

Vedeți, dacă doctorii din Germania așa mi-au spus, ”într-acea zi trebuia să fiu mort.” Nu știu ce s-a întâmplat, vedeți și voi minunea…
Dar și chiar dacă muream… Le mulțumesc acelor oameni că mă voi întâlni mai degrabă cu Dumnezeu decat îmi era scris. Moartea pentru mine nu-i o frică fraților, nu contează cum am să mor, pe drum, în pat… Nu contează cum am să mor! Contează dacă mă întâlnesc cu Dumnezeu.

Și vă rog să păstrați Credința Ortodoxă adevărată!…

Niciodată nu ne vom uni cu nimeni! Pe toți îi așteptăm să vină la Hristos! Noi credem în Iisus Hristos cel răstignit! La El ne închinăm și la alți dumnezei nu ne vom pleca genunchii!

Să ne omoare, să ne chinuie, ce vor vrea cu noi! Suntem ortodocși, am fost ortodocși și vom rămâne ortodocși! Să rămânem în adevărata credință!

Iar în ciuda celor care vor răul Bisericii Lui Hristos, noi mai mult vom mărturisi și nimeni niciodată nu ne va închide gura noastră! Vom muri noi, vor rămâne alții în urma noastră! Uitați-vă! Doar nu veți putea omorî toată lumea!

Voi să strigați că sunteți ortodocși, să spuneți că este singura Credință Mântuitoare!

Dar, rușine celor care și-au vândut Credinta și au semnat ereziile și au primit altceva…, lepădându-se de Dumnezeul cel adevărat. Sfinții din vechime fraților, au apărat Credința Ortodoxă. Când îi schigiuiau…, le scoteau ochii, le tăiau urechile ei mai tare mărturiseau pe Dumnezeu. Și noi astăzi cum le spunem?

Bucură-te! Ați auzit? Le scoate ochii, îi taie de vii, îi chinuie, îi dă la fiare, iar noi le cântăm în Biserică: Bucură-te Mare Mucenice Gheorghe!De ce? „Bucură-te Mare Mucenice Ioan cel Nou de la Suceava!” în sfintele acatiste. Bucură-te că ai suferit, ai răbdat și ai murit pentru Hristos și pentru Credința adevărată! Așa și voi să rămâneți!

Bucurati-va frați ortodocși!

Păstrați Credinta Ortodoxă!

Iubiți pe toată lumea, dar nu primiti nici o erezie, nici ecumenism că acestea sunt omorâtoare de suflet și de viață veșnică. Amin!

Hristos a înviat!

Dumnezeu să vă ajute pe toți să vă puteți duce crucea până la sfârșit!

Ne vom uni! Dacă nu am făcut-o în libertate, nu am făcut-o în zilele acestea… Ne vom uni fraților! Războiul care va fi, sângele care s-a vărsat… Suferința adună pe oameni împreună, atunci vom fi mai aproape!… Voi să nu vă temeți de nimic!

Dumnezeu ce face, face spre binele oamenilor!

Vă binecuvântez să mergeți să faceți bine, să umpleți pământul cu roadele Duhului Sfânt, casele voastre, sufletele…
Faceți bine și nu va temeți de nimic!

Temeți-vă doar de păcat. Păcatul distruge și sufletul și trupul! Păcatul ne desparte de Dumnezeu. De aceea vă rog din suflet să părăsiți orice păcat și să veniți spre dragostea Lui Dumnezeu! Amin!”
Fragment din Predica la Duminica Mironosițelor

____________________

Sursa – http://ortodoxinfo.ro/2017/05/11/video-ps-longhin-ii-iarta-pe-cei-care-l-au-otravit/