DISEMINAȚI-L prin TOATE modalitățile 
(e-mail, fax, WhatsApp, facebook, tweeter, etc), 
TREZIȚI-VĂ cât ÎNCĂ NU este prea târziu !!!

8h

🆘Medicii italieni – scrisoare deschisă către medicii din întreaga lume să se alăture efortului de combatere a minciunilor despre pandemie și avertizează asupra pericolului prelungirii carantinei peste tot pe glob🆘
 
❗️ Cu această scrisoare, vrem doar să ni se returneze adevărul faptelor: că persoanele asimptomatice nu sunt supuse testelor inutile și că drepturile constituționale pe care le-am câștigat cu greu (dreptul la muncă, educație, liberă circulație) nu ni le vom pierde.❗️
(nb – cu scuzele de rigoare pentru traducerea needitată)
 
Scrisoare deschisă din 30.08.2020 cu privire la „infecții” și drepturi: măsura este completă
Ca doctori (935) și ca psihologi care aderă la AMPAS, simțim nevoia urgentă de a ne exprima opinia și de a trezi conștiințele pentru o mai mare conștientizare a riscurilor la care ne expunem viețile.
.
Ne confruntăm cu o nouă încercare a guvernelor (în Italia, precum și în restul lumii) de a prelungi în mod artificial starea de alarmă față de o epidemie care provoacă acum un număr ridicol de decese și care, de luni de zile, în Italia, a lăsat goală terapia intensivă.
.
Este extrem de înșelător să confundăm persoanele sănătoase asimptomatice care au un test pozitiv cu „cei infectați” (care, prin definiție, trebuie să fie bolnavi). Dacă asimptomaticul este considerat o sursă de contagiune, aceasta înseamnă că școlile, companiile și alte centre de agregare vor fi închise și în carantină, deoarece testele efectuate pe oameni sănătoși dau adesea falsuri pozitive, oferind o imagine falsă a răspândirii patologiei, atunci când singurul lucru care se răspândește este rezistența la anticorpi împotriva bolii în sine.
.
Este de o mare importanță să semnalăm imediat această minciună, care riscă să ne conducă la blocaje noi (poate inițial parțiale) pentru o boală a cărei abordare terapeutică eficientă este acum mai bine cunoscută, ale cărei decese zilnice sunt de 100 până la 500 de ori mai mici decât cele datorate probleme cardiovasculare (aproximativ 600 de decese / zi) și cele datorate tumorilor (aproximativ 500 de decese / zi). Bolile cardiovasculare și ale cancerului care ar putea fi ușor prevenite prin intervenții sistematice în stilul de viață (mișcare fizică, eliminarea zaharurilor, controlul greutății, alimente fără pesticide, poluare redusă, încetarea fumatului).
.
Oricine dorește să impună alte blocaje (poate neuniforme) fără motiv, va genera eșecul tuturor companiilor care au supraviețuit cu greu primului deja foarte greu, pe care a trebuit să-l suportăm în Italia. Știți, cine va fi de acord să fie urmărit, identificat, testat? Cel care crede că i se poate întâmpla și lui. Întrebarea de pus este: de ce? Ce motivații determină pe cineva să trimită țara în ruină fără niciun motiv plauzibil? Sperăm că politicienii, jurnaliștii și medicii care susțin alegerile nefaste ale guvernului vor putea să ne dea o explicație. Cu această scrisoare, vrem doar să ni se returneze adevărul faptelor: că persoanele asimptomatice nu sunt supuse testelor inutile și că drepturile constituționale pe care le-am câștigat cu greu (dreptul la muncă, educație, liberă circulație) nu ni le vom pierde.
.
Dacă nu ne apărăm în mod activ drepturile, de scuza falselor „focare de infectie”, la prima tuse sau la primele semne de febră, școlile, companiile, comunitățile vor fi închise, iar viața noastră nu va mai putea niciodată să se întoarcă la felul în care era înainte.
..
Atasăm documente și rapoarte care ne clarifică fără ambiguitate poziția:
.
1. SWABS NUMAI PENTRU SIMPTOMATIC: Că numai pacienții simptomatici ar trebui să fie supuși tamponului pare clar din aceste declarații ale Centrului European pentru Controlul Bolilor, preluat de Consiliul Superior de Sănătate:
Criterii pentru tamponarea subiecților asimptomatici ( document CSS ) 26 februarie 2020
„…… la 25 februarie 2020, Centrul European pentru Controlul Bolilor a modificat definiția cazului în scopuri de supraveghere în toate țările europene, identificând după cum urmează criteriile pentru efectuarea testelor de diagnostic.
 
Caz suspectat care necesită teste de diagnostic :
 
Pacienții cu infecție respiratorie acută (debut brusc al cel puțin unuia dintre următoarele: tuse, febră, dispnee) care necesită sau nu spitalizare și care au cel puțin unul dintre următoarele criterii epidemiologice în cele 14 zile premergătoare apariției simptomelor :
 
Contact strâns cu un caz confirmat sau probabil de infecție cu Covid-19;
Rămâneți într-un ree cu presupusa difuzare a comunității .
 
Grupul de lucru consideră că transferul unui număr mare de probe care se va dovedi a fi negativ în marea majoritate a cazurilor către laboratoarele de virologie nu este justificat din punct de vedere științific.
 
Grupul de lucru consideră că indicațiile emise de Ministerul Sănătății și reafirmate în circulară sunt adecvate și acceptabile , recomandând ca tampoanele să fie efectuate numai pentru cazurile simptomatice. Prin urmare, în absența simptomelor, testul nu pare în prezent susținut de o justificare științifică, deoarece nu oferă informații orientative în scopuri clinice și ar putea chiar să inducă în eroare „.
.
2. ASIMTOMATICUL NU CONTAG: Că asimptomaticul nu reprezintă o problemă pentru nimeni pare la fel de clar:
Următoarea lucrare afirmă că „luând ca model modelul infecției cu SRAS și MERS-Cov, riscul transmiterii asimptomatice-prodromale pare să fie scăzut sau foarte scăzut.
.
De asemenea, în alte modele comune de infecție virală respiratorie, cum ar fi cele ale gripei și ale virusului sincițial respirator, agentul infecțios se transmite semnificativ numai în timpul fazei simptomatice. Cu toate acestea, este rezonabil să credem că încărcătura virală prezentă la subiecții asimptomatici este semnificativ mai mică decât cea prezentă în secrețiile subiecților cu simptome complet exprimate. Contribuția adusă de potențialele cazuri asimptomatice în răspândirea epidemiei pare limitată „.
.
3. ILEGALITATEA OBLIGAȚIILOR: Orice ordonanță, circulară, regulă de natură administrativă sau decret ministerial care încalcă o lege de nivel superior este, prin definiție, ilegitimă, așa cum este raportat de această opinie a avocatului. Luzi și celălalt al avocatului Nadia Martini .
.
Luzi spune: „Tamponul nu este un instrument de diagnostic real, prezența unui virus activ și infectant ar trebui căutată de cultură. Obligația este nelegitimă, deoarece regulile administrative nu pot deroga de la regulile de rang superior (legi), în special art. 32 din Constituție („Nimeni nu poate fi obligat la un tratament specific de sănătate decât prin lege”). Obligația este ilegală deoarece este o constrângere care nu se datorează deoarece subiectul nu face nimic ilegal care justifică tratamentul medical obligatoriu. „
.
Funcționarul public care obligă un cetățean la măsuri neprevăzute de lege acționează „în virtutea autorității” și nu mai prin lege. Din acest motiv, tentativa de constrângere nu este doar nelegitimă, ci cetățeanul are dreptul de a identifica funcționarul public cu numele și prenumele (ofițer de poliție, personal de sănătate, manager al unei afaceri), informându-l că va fi responsabil personal pentru orice pagube. derivă din comportamentul său nelegitim. Acest lucru se aplică atât cererii de teste sau tampoane, cât și obligației de a purta măști, viziere sau alte dispozitive.
.
4. FIABILITATEA TABELURILOR: Mai jos sunt câteva considerații ale medicului Antonio Laudani și Dr. Marianna Storto cu privire la lipsa de fiabilitate a tampoanelor în definirea prezenței virusului și a pericolului acestuia, pe baza studiilor științifice disponibile până în prezent:
 
Aproape toate studiile se concentrează pe falsele negative asupra pacienților simptomatici. În acest caz, punctul de vedere este al celor care doresc să fie siguri că nu fac un diagnostic corect la un pacient SIMPTOMATIC.
Rezultatele sunt radical diferite dacă tamponul se face într-o zi sau în a cincea zi după apariția simptomelor.
Testul este un test CALITATIV și nu un test CANTITATIV. Deci, nu există nicio corelație între pozitivitate și infectivitate care să se coreleze cu numărul de virioni infectanți.
.
Tamponul în sine (tampon) nu știm dacă este întotdeauna un tampon aprobat pentru utilizare. Trebuie să aibă marcajul CE și să fie utilizat de personal calificat pentru a efectua o operație invazivă. Deseori se utilizează tampoane concepute pentru strep.
.
Rezultatele se schimbă dramatic dacă tamponul este luat pe scuipat sau pe faringe
Există riscul de a face rău în timpul tamponului de gât, deoarece acum tampoanele se fac peste tot și cu personal care nu este întotdeauna calificat și instruit.
.
Amplificarea materialului genetic poate duce la „erori tehnice
Este evident pentru toată lumea că, prin creșterea numărului de tampoane efectuate într-o zi după dorință, numărul pozitivelor crește proporțional. Deci, de ce să expunem numărul absolut de aspecte pozitive în loc de procentul de tampoane efectuate, care este complet stabil?
.
Tampoanele pot da, de asemenea, naștere la numeroase fals pozitive. Acest lucru este explicat de dr. Marianna Storto, directorul Laboratorului de analiză și cercetare de la Institutul Neurologic Mediteranean Neuromed (INM) (IRCCS). Pe scurt, cei care dau test pozitiv ar putea avea oricare dintre virușii care aparțin familiei „orthornavirae”; de aceea nu numai Sars-cov-2, ci și virusul răcelilor, gastritei etc. În practică, a fi pozitiv pentru tampon indică doar reactivitate generică la virusurile asemănătoare gripei. Acest lucru se datorează faptului că numeroase truse de pe piață au domeniul N ca antigen țintă, adică regiunea nucleocapsidă [setul de capsidă și acid nucleic, constituenții fundamentali ai structurii virusului, ed.
.
5. DAUNE PSIHOLOGICE: Un document cunoscut a avertizat deja, începând din aprilie, cu privire la daunele psihologice cauzate copiilor, adulților, categoriilor de risc care decurg din această situație de panică și constrângere atât la școală, cât și la locul de muncă. Acesta este „ Comunicatul – Alarma psihologilor și psihiatrilor ” semnat de peste 700 de profesioniști italieni. Această alarmă a fost validată acum în sediile și previziunile sale de sute de studii științifice naționale și internaționale.
.
În istorie este pentru prima dată când națiuni întregi au închis atât cetățenii bolnavi, cât și milioane de oameni perfect sănătoși acasă, prin urmare, cu ocazia unor astfel de alegeri draconice, nu exista încă literatură științifică despre consecințele psihologice. Deși deja în februarie, o revizuire sistematică a studiilor efectuate pe subiecți supuși carantinei în timpul focarelor SARS, Ebola, H1N1 și MERS, publicată în The Lancet , care a concluzionat: „impactul psihologic al carantinei este mare, substanțial și poate fi de lungă durată. […] privarea oamenilor de libertatea lor pentru binele public este controversată și trebuie gestionată cu atenție „( p. 919) *. 
.
Începând din aprilie, „Comunicatul – Alarma psihologilor și psihiatrilor”, semnat de peste 700 de profesioniști italieni, a avertizat cu privire la daunele psihologice cauzate copiilor, adulților și categoriilor cu risc de această panică și constrângere, școală, muncă și viața de zi cu zi. În lunile următoare, această alarmă a fost validată în incinta și previziunile sale de sute de studii științifice naționale și internaționale. Într-un interviu din august, Gabriele Sani de la policlinica Gemelli ne informează că studiile în curs arată că 80% din populație a dezvoltat simptome anxioase și depresive, chiar și severe.
.
Pentru a analiza situația și a propune intervenții menite să redea seninătatea și încrederea populației, un grup de profesioniști din domeniul sănătății mintale s-a alăturat sub numele de Sinergetica, Mișcarea Psihologiei Libere ( sinergetica.psi@gmail.com ). 
.
Credem că, din perspectiva sănătății mintale, ne confruntăm cu siguranță cu o urgență reală, agravată de prelungirea măsurilor luate. „Acțiunile care au fost odată zilnice, cum ar fi zâmbetul deschis, strângerea mâinii, îmbrățișarea sau întâmpinarea celeilalte la distanță de proximitate, sunt atât de importante din punct de vedere social, dezvoltator și psihic” ( p. 😎 faptul că privarea unei populații deja alarmate și înspăimântate de aceasta ridică îngrijorări serioase cu privire la rezultatele pe termen mediu și lung. Consecințele care, probabil, nu se vor limita la sănătatea mintală, deoarece PNEI (psihoneuroendocrinologia) a arătat de multă vreme că o experiență stresantă din punct de vedere emoțional stimulează producția de cortizol (prin axa HPA – suprarenală hipotalamică hipofizară) și producerea de catecolamine (prin SAM – medular suprarenal simpatic), a cărui hiperactivare prelungită contribuie la apariția patologiilor somatice.
.
Subliniem, de asemenea, că, în urma măsurilor restrictive adoptate, au existat și sunt în creștere probleme care erau deja îngrijorătoare, inclusiv:
.
• Creșterea substanțială a violenței domestice în timpul blocării și în perioada ulterioară, atât în ​​țările latine, cât și în cele anglo-saxone; (Legături 1 , 2 , 3 ).
.
• Creșterea noilor dependențe și a utilizării substanțelor, cu o creștere consecventă a criminalității conexe și o vulnerabilitate mai mare a subiecților implicați față de orice tip de infecție; (Legături 1 , 2 , 3 ).
.
• Eșec vizibil în abilitatea de a regla anxietatea la copii și adolescenți, forțat la metode de predare la distanță și astfel lipsit de contactul cu prietenii și profesorii, despre care știm că este fundamental. Disconfort deosebit de grav la minorii cu probleme psihice, la copiii imigranților sau la copiii cu nevoi educaționale speciale; (Link 1 ).
.
• Creșterea populației generale a stărilor afective negative, anxietate generalizată, incertitudine pentru viitor, pierderea stabilității proiectului și a oportunităților de muncă, în fața intervențiilor publice de sprijin psihosocial care sunt adesea ineficiente, precum și dificil de accesat. Factori care contribuie la o creștere îngrijorătoare a riscului de sinucidere; (Legătura 1 , 2 ).
.
Noi, de la Sinergetica, Movimento di Libera Psicologia ( sinergetica.psi@gmail.com ), îi invităm pe colegii noștri italieni și internaționali să se alăture într-un efort comun menit să limiteze aceste consecințe, să stimuleze reziliența populației, să restabilească seninătatea și încrederea în sine și în celelalte.
.
* „Impactul psihologic al carantinei este amplu, substanțial și poate fi de lungă durată. […] Privarea oamenilor de libertatea lor pentru binele publicului larg este adesea controversată și trebuie tratată cu atenție. „
.
ACUM, cât ÎNCĂ se mai poate ! ! ! ! ! ! !

_________

Sursa – https://www.medicinadisegnale.it/?p=1183&fbclid=IwAR1eqr61pWYEa5zHBrC1qKdXO-Qo891S3IHpNliftZi_-PJpA3ao0loUybw