Angajaţii români nu pot fi obligaţi de companiile în care lucrează să se vaccineze. O arată un document oficial trimis de Ministerul Sănătăţii către Avocatul Poporului, citat de profit.ro.

Potrivit adresei trimise de Ministerul Sănătăţii, vaccinarea rămâne voluntară şi gratuită, drept urmare firmele nu îşi pot obliga angajaţii să se imunizeze.

„Potrivit strategiei de vaccinare împotriva Covid-19, aprobată prin Hotărârea de Guvern numărul 103/2020, în România vaccinarea este voluntară (neobligatorie) și gratuită. Referitor la aspectele prezentate în adresa dumneavoastră legate de obligarea angajaților de către angajatori de a efectua vaccinul, menționăm faptul că, potrivit dispozițiilor Legii nr. 53/2003 – Codul Muncii – accesul la locul de muncă a (sic! – n. red.) persoanei încadrate nu poate fi condiționat de vaccinarea împotriva Sars-Cov-2, persoana angajată are dreptul la egalitate de șanse și de tratament (art. 33 – lit. d), în cadrul relațiilor de muncă funcţionează principiul egalității de tratament față de toți salariații și angajatorii (art. 5 – alin. (1) ), iar angajatorul are dreptul să dea dispoziții cu caracter obligatoriu pentru salariat doar sub rezerva legalității lor (art.40 – lit. c)).

Așadar, niciun angajat nu poate fi condiționat de către angajator să se vaccineze împotriva Covid-19, vaccinarea este un act medical preventiv bazat pe consimțământul persoanei, iar impunerea vaccinării împotriva Covid-19de către angajator o apreciem în afara cadrului legal”, se arată în adresa transmisă Avocatului Poporului de către Ministerul Sănătății, citat de profit.ro.

Răspunsul Ministerului Sănătăţii vine ca urmare a unor demersuri ale Avocatului Poporului începute din data de 15 iulie, prin care instituţia Avocatului Poporului s-a sesizat din oficiu referitor la obligarea la testarea periodică, din venituri proprii ale lucrătorilor din sănătate.

________________

Sursa – https://observatornews.ro/sanatate/angajatii-romani-nu-pot-fi-obligati-sa-se-vaccineze-documentul-trimis-de-ministerul-sanatatii-trimis-avocatului-poporului-432644.html?fbclid=IwAR3M9NcY_-pPwWdXwgIKBA0RSqEr9o5MjYqCDaVLUl0TRBal0lqmqy8xhx0

.

.

DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE !!!

.

CĂUTAȚI ORICE CUVÂNT ORI EXPRESIE

CARE VĂ INTERESEAZĂ DIN ACEST SIT,

TASTÂNDU-L ÎN 

SECȚIUNEA ”CĂUTARE”

DIN PARTEA DREAPTĂ-SUS, APOI APĂSAȚI TASTA ENTER,

DACĂ FOLOSIȚI UN CALCULATOR (LAPTOP SAU DESKTOP),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE AȘA CUM ARATĂ IMAGINEA DE MAI JOS:

.

DACĂ FOLOSIȚI UN TELEFON MOBIL (SMARTPHONE),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE LA FINALUL ORICĂRUI ARTICOL DIN SITUL

ROMANORTODOX.INFO 

DEASUPRA SECȚIUNII ”ULTIMELE ARTICOLE”,

AȘA CUM SE VEDE ÎN IMAGINEA DE MAI JOS:

.

SĂ NE FIE DE FOLOS!

.

MĂRTURISEȘTE ADEVĂRUL, FĂ-ȚI DATORIA DE CREȘTIN,

DE A-ȚI IUBI APROAPELE CA PE TINE ÎNSUȚI,

ACUM, ASTĂZI, CÂT SE MAI POATE!!!

AȘA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU !

 .

.