Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe umăr lângă umăr cu românii din Covasna, Harghita și Mureș!


Prezent în mai multe rânduri la acțiunile organizate de românii din județele Covasna, Harghita și Mureș, conducătorul Frăției Ortodoxe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe,  Dan Ciprian Grajdeanu, a anunțat mobilizarea pe toată linia în data de 29 iulie „pentru a spune alături de noi un NU categoric Codului Administrativ, prin care limba maghiară devine limbă oficială în statul român!”
Organizatorii protestului, Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș și Asociația Calea Neamului salută hotărârea Frăției Ortodoxe, având în această puternică organizație un partener de mare nădejde, mai ales la greu.
„Dragi prieteni de Drum din Frăție, brațele voastre oțelite de muncă vor ține din nou Steagul Tricolor pentru ca Inima Țării să rămână vie. Împreună am simțit lacrima amară din Vârghiș, Herculian, Doboșeni, genunchii noștri au sângerat pe asprul pământ al bisericilor martirizate. Am auzit cu toții vuietul târnăcoapelor păgâne ce s-au izbit odată în zidurile lor. Împreună am văzut ochii de jar stins ai fraților și surorilor noastre de acolo, ce nu mai știau a vorbi românește. Am stat laolaltă în jurul focului de la Zăbala și i-am văzut și îmbrățișat pe cei care încă mai luptă…și steagurile lor tricolore suite în vârfurile celor mai înalți brazi le-am văzut. Suite acolo, să le ocrotească înălțimea Cerului de Luptători și Martiri. La Târgu-Secuiesc, împreună umăr lângă umăr am fost când mulți nu ne-au vrut. Și-am ridicat din noroi Demnitatea Românească. Cenușa din suflet ne-au șters-o frații și surorile noastre din Târgu și din sate ce ne-au primit în pridvorul bisericii lor cu pâine și sare. Ne-au pus la masa lor și-n inima lor. În Catedrala de la Sfântu-Gheorghe ne-am rugat pentru Neam și Tară, și Voievodului Mihai Viteazul i-am jurat că nu ne vom lăsa. La Odorheiu-Secuiesc i-am alinat împreună pe copilașii amărâți de români din orfelinat, la Hăghig v-am văzut durerea fericită din ochi când i-ați mângâiat pe bătrâni, la Băcel ați fost până la genunchi în noroaie pentru a-i face pe români măcar o fărâmă mai fericiți; iar la Ozun ați dăruit o casă altor români ce nu se lasă! Pentru cei cu jarul stins din ochi, pentru cei cu focul încă viu în vene, pentru ca brazii să nu se mai frângă, pentru zorii zilei de mâine tot împreună vom fi și la București. Cu Steagul și cu Crucea! Cu Dumnezeu înainte, frați si surori!”- li s-a adresat Mihai Tîrnoveanu tuturor celor de la Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe care le-au fost și le vor fi alături românilor din județele Covasna, Harghita și Mureș la protestul organizat  la București,în  data de  29 iulie a.c.

Pe 29 iulie vom vedea un lucru: câți dintre noi vom spune NU acestei trădări”

Acesta a transmis un mesaj și către românii din toată țara  care sunt așteptați să fie alături de covăsneni, harghiteni și mureșeni în demersul lor fără precedent. „Românii din Covasna, Harghita și Mureș îi cheamă pe frații lor din întreaga țară la București, DUMINICĂ 29 iulie, în Piața Constituției, ora 17.  Împreună vom reafirma cu hotărâre faptul că limba română trebuie sa rămână singura limbă oficială pe întreg teritoriul statului român. Respingem modificările cu caracter antinațional din Codul Administrativ adoptat de parlament prin care limba maghiară dobândește statut de limbă oficială pe o arie ce depășește cu mult județele Covasna, Harghita și Mureș. Limba maghiară va avea același caracter oficial ca limba română, obligativitatea utilizării ei extinzându-se la nivelul administrației centrale, respectiv prefecturi si deconcentrate.
Avem Stat Național Unitar Român. Se surpă temelia lui. Se calcă pe sângele ostașilor Armatei Române căzuți în bătălii, pe trupurile martirilor și sfinților acestui pământ ce au mărturisit România. Se întorc Voievozii în mormânt căci astăzi o clică trădătoare ne vinde pe un pumn de arginți.
Pe 29 iulie vom vedea un lucru: câți dintre noi vom spune NU acestei trădări. Nu este totul pierdut, mobilizarea noastră contează!”

Cu amănunte cu privire la înscriere, locuri și ore de plecare vom reveni în edițiile viitoare.

Maria Crețu-Graur

_______________

Sursa – http://mesageruldecovasna.ro/batalia-pentru-identitatea-nationala-se-va-da-la-bucuresti-romanii-din-covasna-harghita-si-mures-vor-protesta-impotriva-prevederilor-codului-administrativ/