ACTUALIZARE 03.05/11:30 Curtea Constituțională a României a respins obiecția de neconstituționalitate privind modificarea legii Referendumului, informează ActiveNews.

Vom reveni cu detalii.

Știrea inițială

 

Judecătorii Curții Constituționale a României vor discuta, joi, obiecția de neconstituționalitate privind modificarea legii Referendumului. Legea a ajuns pe masa CCR după ce 28 de senatori aparținând USR și PNL au sesizat Curtea. Din cei 28, șapte parlamentari PNL și-au retras semnăturile, după cum anunța ActiveNews zilele trecute.
Este pentru doua oară când judecătorii CCR dezbat această lege.
Fără adoptarea acestui act normativ, Referendumul pentru Familie nu poate fi organizat de către Parlament.
Demersul Președintelui a venit într-un moment în care sute de persoane s-au raliat unui mesaj semnat de 13 personalități care fac apel șeful statului să nu se mai opună Referendumului pentru Familie.
Pe 4 aprilie, plenul Camerei Deputaților a adoptat, cu 195 de voturi „pentru”, 71 de voturi „împotrivă” și 6 abțineri, proiectul legii referendumului, președintele fiind scos din procedura organizării referendumului.
Președintele Klaus Iohannis, care a tot pus bețe-n roate organizarii Referendumului pentru Familie, anunțase pe 18 aprilie, că va sesiza Curtea Constituțională, având ”oarece nemulțumiri”, în contextul în care Parlamentul a aprobat legea referendumului în varianta inițială, fără să țină cont de temele din cererea de reexaminare formulată de șeful statului.
_____________