Deputatul Ovidiu Raețchi (PNL) a anunțat vineri, 9 octombrie, că a depus la Senatul României un proiect legislativ despre așa-numitul „parteneriat de viață” (între persoane de același sex), o nouă variantă pentru legalizarea parteneriatului civil, după ce semnase în acest sens L35/2019, propusă de parlamentari USR, UDMR și PNL, dar care nu a trecut de Camera Deputaților.
„Am depus astăzi, la Senat, un proiect de lege privind Parteneriatul de Viață. Este o versiune a parteneriatului civil – utilizând terminologia din Germania, un stat cu standarde excepționale în domeniul drepturilor omului.
Există deja, în circuitul parlamentar, proiecte excelente cu prevederi similare. Consider că proiectul CNCD, al cărui semnatar sunt, rămâne un etalon. Din păcate, contextul politic în care aceste proiecte au plecat la drum a fost unul nefavorabil, partidele grăbindu-se să le respingă sau să le îngroape în comisii.
Totuși, ar fi stingheritor pentru România să încheiem și anul 2020 fără o formă juridică specifică, în condițiile în care, recent, comisarul pentru drepturile omului din cadrul Consiliului Europei a constatat absența unei legislații pe această temă în România, considerând că acest lucru reprezintă „o discriminare”.
Această carență izolează țara noastră în Europa, unde versiuni ale parteneriatului civil, parteneriatului de viață sau parteneriatului înregistrat există în Austria, Andora, Belgia, Croația, Cehia, Danemarca, Elveția, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Islanda, Irlanda, Luxemburg, Marea Britanie, Olanda, Norvegia, Portugalia, Slovenia, Spania, Suedia și chiar Ungaria.
Sper că partidele parlamentare, învățând din lecțiile Referendumului pentru Familie, vor sprijini acest proiect – sau vor scoate din sertarele Parlamentului unul similar, ascuns din rațiuni electorale – care ar sincroniza România cu statele din nucleul civilizației occidentale: Germania, Franța, Statele Unite, Marea Britanie.
Am un profund respect pentru doctrina conservatoare și pentru învățăturile Bisericii, însă consider că o discriminare nu trebuie menținută numai de dragul „îndreptățirii” morale asupra drepturilor și libertăților altor persoane. Nedreptățile – de la sclavie la rasism și homofobie – vor fi întotdeauna învinse și eliminate, iar cei care au insistat să le susțină, împotriva unei toleranțe elementare, vor beneficia de o posteritate amară”, este opinia parlamentarului PNL Ovidiu Raețchi, fost deputat al colegiului IV Diaspora în legislatura anterioară, absolvent de Studii de Securitate în cadrul „Colegiului Național de Apărare” și susținător al implementării tehnologiei de comunicații 5G în România în parteneriat economic cu SUA (conform postărilor sale din social media).
Pe 7 octombrie 2020, la împlinirea a doi ani de la Referendumul despre Căsătorie – câștigat majoritar de susținătorii Familiei naturale, dar invalidat din cauza prezenței la vot sub pragul minim necesar, pe fondul unei susținute campanie de boicot politic și al cenzurii mediatice -, Platforma civică Împreună, continuatoarea ortodoxă a fostei Coaliții pentru Familie, a postat pe Facebook un mesaj în care arată că implementarea propagandei homosexualilor, distilată în ideologia gender, este una dintre fațetele „controlului politic extern” în România.
„Există minciună universală și eternă?!
Referendumul pentru revizuirea Constituției din 6-7 octombrie 2018 nu a putut trece pragul de 30% din întregul număr al electorilor români. Cele 3,5 milioane de voturi pentru revizuirea Constituției nu au fost de ajuns. Pentru mulți a fost un șoc și o foarte amară lovitură, mulți dintre noi sperau și credeau în voința de bine a majorității creștine netulburată de demonia propagandei sistemului aparatului de agitație și propagandă a sistemului progresist care a luat în antrepriză presa, partidele și societatea necivilă.
Împotriva speranței noastre, propaganda și retragerea de ultim moment a mobilizăariii electoratului partidelor care votaseră în Parlament pentru desfășurarea referendumului au acționat ca o frână imensă pentru milioane de români care văd realitatea prin fantasma televiziunilor. Controlul politic extern a jucat, de asemenea, un rol foarte important. Ideologia de gen, cu toate aberațiile ei radicale este deja considerată ca fiind o ”achiziție” care trebuie adoptată la nivel societal, fără nicio discuție, doar prin dictatul ideologic și administrativ.
A fost o luptă cumplit de inegală, pe care noi, cei angajați în această slujire, am dus-o la bun sfârșit cu binecuvântarea și încredințarea celor care ne-au fost alături de la bun început. România a încercat, o parte dintre creștini au încercat să-i cheme pe ceilalți la veghea normalității vieții copiilor lor și au fost foarte aproape de reușită. Violența propagandei adverse și cenzura drastică a mesajelor și a aparițiilor noastre în presă și la televiziuni și-a spus cuvântul.
Există minciună universală? Da! Există minciună eternă? Nu! Deci nici noua minciună universală a paradisului infantil al progresului inifinit, locuit de un om transformat în subiect digital transuman și transgender nu va supraviețui. Această extraordinară revoluție culturală este o revoluție nihilistă în marș, echivalentul Marelui Salt Înainte a tovarășului Mao, un bolșevism care revine pe spirala istoriei.
Minciuna și violența propagandei care falsifică realitatea o întâlnim și astăzi la tot pasul, astăzi a devenit rutină. Cenzura, manevrarea informației, dictatul informației guvernamentale de nimeni verificate și multe altele au devenit mediul în care ne mișcăm. Libertatea minții noastre valorează aur și trebuie s-o agonisim, la fel și inima curată care să ne susțină voința de a nu deveni sclavii minciunii publice care ne constrânge din ce în ce mai mult. Noi, creștinii, vom deveni, am devenit deja, indezirabili. Dumnezeu ne va cerne pe toți.
Nu putem decât să încercăm să mărturisim adevărul și să nu cedăm în fața minciunii și a tiraniei care o însoțește mereu în construcția Leviatanului. Cei ce se roagă și nu pleacă capul vor primi ajutorul cerut.
Dumnezeu să ocrotească România!”, este comunicatul emis pe social media de Platforma civică Împreună.
___________