Știți acel sentiment când cineva vrea să îți vândă un produs, dar după ce cumperi descoperi că ai aruncat banii de pomană și ai rămas și cu problemele nerezolvate? Sau atunci când banca îți oferă o soluție prin împrumut dar în realitate îți crează mai multe probleme? Ai fost înșelat sub pretextul că ți se oferă o rezolvare, un ajutor, o îmbunătățire.

Știți acel sentiment de integrare a României în UE sub pretextul dezvoltării țării noastre? Am fost înșelați sub pretextul că ni se oferă o rezolvare, un ajutor, o îmbunătățire.

Ei bine, ecumenismul este același lucru, numai că e aplicat la nivel religios. Sub pretextul binelui, al unirii, al înțelegerii, al conlucrării pentru pace, patriarhii au compromis ortodoxia și promovează dialogul cu celelalte religii. Numai că, pe lângă acest bine, se crează și un mare rău, anume faptul că ortodocșii se lasă înșelați de diavol prin unirea cu religii care nu îl mai au pe Duhul Sfânt.

Prin rugăciunile împreună cu catolicii (adevărata și corecta lor denumire este: ”papistași”), prin acceptarea celorlalți ca Biserici, Duhul Sfânt fuge din Biserica ortodoxă, care rămâne goală și se face biserică a diavolului. Acestea sunt lucruri fine, nu mă aștept să fie înțelese de oricine, dar se întâmplă la fel ca și în cazul creditării de la bancă sau al integrării României în UE.

Toate se fac cu justificări bune, dar adevăratul scop este subjugarea prin rate, subjugarea unei țări, respectiv subjugarea spirituală și aruncarea în iad a credincioșilor, fără ca ei măcar să știe sau să își dea seama.

_________

Sursa – https://ortodoxend.wordpress.com/2016/08/14/ce-este-ecumenismul-explicatie-pentru-neinitiati/