– Părinte, cum sfătuiți poporul să procedeze cu privire la aceste vaccinuri criminale care se vor impune cu forța, asupra copiilor noștri și asupra mamelor însărcinate, și poate pe viitor asupra tuturor?

– Dragii mei, e greu să dai un răspuns unui popor întreg, pentru că nu avem decât soluții dureroase, pentru că aceasta este realitatea în care trăim, foarte, foarte dureroasă. Am spus de la începutul anului că trebuie să ne pregătim pentru martiraj și mai mult de atât nici nu aș mai fi avut de grăit, dar oamenii sunt neputincioși cu duhul și cu mintea ca să înțeleagă. Nu e ușor să trăiești în ziua de azi. Dar dacă Domnul așa a binevoit ca noi să suferim aceste vremuri, apoi trebuie să ne supunem și să primim cu bucurie toate cele ce vin asupra noastră, ca din mâna lui Dumnezeu, și nu a vrăjmașului. E mai greu acum, pentru că ne-am învățat cu comoditatea, cu televizorul și cu toate mofturile și libertățile; ei bine, dragii mei, abia acum se vede efectul dăunător al acestor libertăți ce ne-au slăbit puterile sufletului. Mintea este îngreuiată, trupul slăbit și datorită alimentației otrăvite cu care ne hrănesc mai marii noștri, și nu suntem obișnuiți să purtăm niciun fel de război, nici duhovnicesc, nici trupesc. De aceea, vă rog să nu mai căutați soluții. Soluții omenești nu sunt, dragii mei! Soluția este moartea pentru Hristos. Tată pe fiu și mamă pe fiică va da la moarte. Iată că asistăm la împlinirea acestei proorocii. Dacă mama va lăsa copilul să fie vaccinat, este ca și cum l-ar da la moarte. Am spus de mai multe ori să luăm modelul lui Brâncoveanu, care cu mărime de suflet privea mucenicia fiului său cel mic, Matei. Învățați copiii să trăiască în legea creștinească, aceste obiceiuri să le deprindă mai cu seamă; nu mai e nevoie de nicio altă știință, de nicio școală; prin orice mijloace copiii noștri sunt otrăviți nu numai cu aceste vaccinuri, ci cu atâtea informații mincinoase la adresa creației lui Dumnezeu, cu calculatorul și cu tot soiul de filme, care oferă copilului o educație antihristică. Dacă nu aveți unde să vă retrageți din societatea aceasta potrivnică lui Dumnezeu, stați fiecare la locurile dumneavoastră și mărturisiți pe Hristos, opunându-vă tuturor măsurilor viclene de exterminare a omului. Pentru că asta tânjește vrăjmașul să facă, să distrugă făptura lui Dumnezeu. Invidia lui cea mai mare, aceasta este – crearea OMULUI: De ce îl iubește Dumnezeu atât de mult pe om? Tocmai de aceea ar trebui să prindem putere și curaj, pentru că dacă suntem așa de tare luptați și împresurați din toate părțile de atâtea primejdii și nevoi, înseamnă că și invidia vrăjmașului se mărește datorită dragostei lui Dumnezeu sporite față de noi, chipul și asemănarea Sa. Dar iată cât de mult ne iubește Dumnezeu că încă mai rabdă toate păcatele și fărădelegile noastre. Numai dracul nu înțelege mila și iertarea lui Dumnezeu, că daca ar fi înțeles-o, cred că s-ar fi pocăit și el.

De aceea vă zic aveți încredere că Domnul vă va da putere să mărturisiți pentru El. Trăim într-o lume anarhică, întreaga clasă politică este vrăjmașă a lui Hristos și slujitoare răului, de aceea numai simpla noastră viețuire, fără să abdicăm de la principiile noastre creștine, este o mărturisire și o mucenicie de zi cu zi.

Așadar: Nu primiți acest vaccin și nimic ce aduc nou puterile politice de azi. Evreii conduc lumea și americanii lucrează pentru ei și cred că au ajuns să o stăpânească deoarece nu mai au nicio sfială; totul este la vedere și sunt conștienți că nu mai au niciun adversar de temut și luptă pentru exterminarea populației, ca cei puțini care vor rămâne să se închine lor. Acum ei studiază și fac trierea iar modul prin care vor distinge oamenii între ei sunt cipurile. Ai sau nu ai cip? Căci în fond cipul ce este? O armă împotriva omului. Iar noi nu mai avem arme; tineretul nostru este obosit, încât chiar să vrea să se ridice din vraja în care trăiește, nu mai are putere. Singurele noastre arme sunt numai cele duhovnicești: rugăciunea, smerenia, dragostea, dar și mărturisirea. Nu se poate dragoste fără mărturisire. Dragostea este jertfitoare, iar noi dacă ne temem să mărturisim adevărul, ce jertfă mai avem? Sau dacă nu ne pasă de aproapele nostru care este în neștiință și noi nu îl informăm și îl lăsăm să cadă pradă acestui sistem, ce dragoste mai avem? Cei care se mai luptă astăzi să trezească pe fratele lor, care nu au rămas nepăsători față de viitorul unei nații și al unei Biserici, aceia sunt fii ai dragostei lui Dumnezeu, care își pun viața pentru frații lor.

De aceea, mamelor, educați-vă creștinește copiii și nu îi lăsați necontrolați! Nu îi lăsați să își facă mendrele lor, nu îi lăsați pradă educației acestei societăți, pentru că le-ați asigurat și moartea sufletească, dar iată că și pe cea trupească! Mai degrabă ieșiti din mijlocul acestei societăți și vă creșteți copiii în dragoste și simplitate. Sărăcia și greutățile vă vor întări mai mult și mintea, și sufletul, și trupul. Nu vedeți că prin atâtea libertăți și drepturi ale copilului, ei ajung să aibă dreptul de a ți-l ucide, dreptul de a distruge o nație?

– Sf. Apostol Pavel spune să ne supunem stăpânirilor și mai marilor noștri? În ce măsură ne mai putem supune în astfel de condiții?

– Tot Sfântul Pavel spune să ascultăm de Dumnezeu mai mult decât de oameni. Nu mai avem de cine asculta, dragii mei, decât numai de Dumnezeu. Diavolul s-a întrupat în acest sistem politic și se luptă cu noi prin ei, mai aprig ca niciodată. Îți oferă mai întâi toate pricinile păcătuirii: cârciumi și alcool, dezmăț și imagini cât mai desfrânate, amuzament și libertăți de tot soiul. Așa se alege un conducător: prin harul lui Dumnezeu și voința națiunii, nu? Dar aceștia ce har de la Dumnezeu să aibă? Aceștia sunt lupi răpitori, nu mai este o stăpânire aleasă, este o stăpânire antihristică, potrivnică lui Hristos. Dacă se împotrivește lui Hristos, glasul acelei stăpâniri nu va mai fi unul de ascultat.

Ce stăpânire este aceasta care ne dă pâine otrăvită să mâncăm? Care ne ucid copiii? Nu vedeți că au început cu copiii, cu sufletele acestea nevinovate? De ce? Pentru că îi ucide nevinovăția copiilor. Cu martirajul copiilor a început Biserica lui Hristos, cu martirajul pruncilor, iată că începe și prigoana acestui veac de pe urmă. Dar socotesc că jertfa nevinovată a acestor copii nu va fi nelucrătoare, ci ea va da putere aleșilor Bisericii lui Hristos. Și cred că va fi o încununare a creștinismului prin jertfa copiilor nevinovați. Este foarte periculos acum păcatul neștiinței; toți vedem pericolul în care ne găsim și suntem obligați să ne informăm și avem datoria de a informa și pe ceilalți frați ai noștri mai simpli și neajutorați. Nimeni nu va putea spune că nu a știut că vaccinul acesta este ucigaș… iar pentru cei care nu au știut cu adevărat, pentru aceștia Biserica, prin preoții și slujitorii ei, este responsabilă și va răspunde pentru sufletele lor. Omul vine să se formeze în Biserică și ce formare îi dăm noi, dacă propovăduim aceeași învățătură cu a statului antihristic? Biserica nu rămâne străină față de toată conjunctura aceasta politică și socială și este datoare să se implice atât în societate cât și în politică, atâta timp cât legile politice împiedică porunca lui Dumnezeu. Preotul, la hirotonie, jură că se va supune lui Dumnezeu și poruncilor Lui, dar și stăpânirii statale. Păi cui jurăm noi? Președinților și parlamentarilor care legalizează prostituția și actele cu cip? Păi rolul preotului este numai să cunune și să înmormânteze? Nu. El este sarea pământului și lumina oamenilor. Ce lumină mai aduce, dacă el se supune legilor întunecate ale acestui veac? Iar dacă tace, înseamnă că refuză să aducă lumina oamenilor. Nu ei sunt urmașii apostolilor, cărora Mântuitorul le-a poruncit: Mergeți în toată lumea și propovăduiți Evanghelia la toată făptura (Mc. 16:15)? Nu le-a poruncit să tacă. Dacă s-ar ridica o elită de preoți și de călugări, care într-adevăr să se angajeze în slujba Adevărului, atunci s-ar mai schimba situația. Iar prin această schimbare eu nu înțeleg îmbunătățirea condițiilor de viață și nici măcar a caracterului celor ce ne conduc, ci înțeleg o schimbare în sufletele credincioșilor, o întărire a credinței care ne va da forța să mărturisim împreună, ne va da unitatea și dragostea jertfirii. Important este să ne opunem tuturor antihriștilor și să murim demn; să nu avem o poziție de lașitate. Iar poporul cum să se mobilizeze, cum să aibă tărie duhovnicească, dacă nu are lideri?”

.

Interviu realizat de monahia Fotini, 7 octombrie, 2009 – extras din nr. 8 al revistei ATITUDINI