Aşa au spus totdeauna, că Ortodoxia a murit, că ei deţin adevărul. Profesorul teolog Theodor M. Popescu a scris lucrul acesta în mod admirabil, cu un duh de smerenie, politeţe şi fineţe intelectuală extraordinar. El a arătat cum catolicismul a martirizat o biserică: patriarhi răstigniţi în faţa catedralei Sfânta Sofia în timpul cruciadelor, călugări din Athos – ucişi pe vremea patriarhului Vecos, în fiecare mănăstire de la Athos există piatra sângelui, mai ales lângă biserica Protaton din Careia, piatră care, într-adevăr, sângerează şi acum. Pe piatra aceea nu se depune nici zăpadă, nici ploaie, nimic, acolo au fost executaţi călugării care au refuzat să slujească împreună cu romano-catolicii.

Acesta este un subiect foarte actual pentru noi. Există o sumedenie de sfinţi care şi-au vărsat sângele pentru credinţa ortodoxă, pentru adevărul acesteia, mărturisit în faţa expansiunii catolice şi pentru atitudine potrivnică slujbelor ecumeniste, foarte la modă astăzi, impuse acum împotriva voinţei sfinţilor şi a lui Dumnezeu. Mai vrem alt răspuns la această problemă? Iată motive pentru care mulţi credincioşi ortodocşi îşi pun problema dacă Biserica Ortodoxa va mai rezista în viitor.

Sursa: hristosesteortodox.wordpress.com

Sursa: Cel mai mare nihilist, Nietzsche, l-a declarat pe Dumnezeu mort, iar catolicii au decretat că Ortodoxia e moartă | Apărătorul Ortodox