Cotidianul conservator WashingtonTimes.com demontează isteria coronavirusului:

O uriașă farsă pusă la cale de mass media… De asta am închis economia SUA?… Presa a prezentat exagerat COVID-19 încă din prima zi, alarmând americanii până într-acolo, încât aceștia au contribuit voluntar la închiderea economiei – o greșeală care va avea efecte pentru cel puțin un deceniu

Felul în care presa a prezentat și continuă să prezinte pandemia de coronavirus nu este altceva decât o uriașă farsă, susține site-ul conservator WashingtonTimes.com, adăugând că mass-media i-au prostit pe americani până într-acolo, încât aceștia și-au închis singuri afacerile, contribuind la o criză economică din care Statele Unite cu greu vor putea ieși în următorul deceniu. Articolul este relevant și pentru România, unde reacția mediatică a fost tot exagerată, autoritățile autohtone neprecupețind niciun efort să sufoce economia în numele așa-zisei lupte împotriva pandemiei.

Într-o analiză publicată marți, 28 aprilie 2020, cotidianul The Washington Times – apropiat de președintele SUA Donald Trump – atrage atenția că numărul morților de până în acel moment nu este de natură să așeze actuala pandemie nici măcar pe aceeași treaptă cu o gripă sezonieră. Astfel, autorul articolului – Joseph Curl (foto), jurnalist cu o carieră de peste 30 de ani – invocă gripa din 2017-2018, care a secerat peste 80.000 de oameni în SUA. Trebuie spus că până la momentul publicării articolului, COVID-19 făcuse 56.749 de victime printre americani. O săptămână mai târziu (adică marți, 5 mai 2020), numărul morților din SUA se cifrează la 69.680.

De asemenea, Washington Times denunță și isteria Organizației Mondiale a Sănătății, care a profețit numere de zeci de ori mai mari ale morților de coronavirus.

Prezentăm traducerea integrală a articolului (pe care îl găsiți aici în original):

.

COVID-19 s-a dovedit a fi o farsă imensă comisă de mass-media

Mass-media a exagerat virusul și i-a alarmat pe americani până la închiderea economiei

Când va fi efectuată o analiză post-mortem asupra felului în care presa a relatat despre COVID-19 (și va fi efectuată), va fi clar că virusul nu a fost ciuma neagră – nici măcar gripa sezonieră dintr-un an rău.

Virusul SARS-CoV-2, care cauzează COVID-19, a ucis 56.749 de americani până marți (n.r. 28 aprilie 2020).

Asta nu e bine. Dar nu este la fel de rău ca gripa sezonieră din 2017-2018, când au pierit peste 80.000 de oameni. Și e foarte diferit de ceea ce avertizau toți experții în urmă cu doar câteva săptămâni. În primul rând, ei au prezis 1,7 milioane de americani morți; apoi, au refăcut modelările (de data aceasta, aparent, introducând câteva „fapte”) și au vorbit despre 100.000-240.000 de morți.

Acum, un model major pe care se bazează Grupul de Lucru pentru Coronavirus de la Casa Albă previzionează aproximativ 70.000 de morți până la sfârșitul lunii august.

Și pentru asta am închis economia Statelor Unite?!

Pe măsură ce coronavirusul a bântuit China, apoi Europa – apoi toată lumea –, mass media din SUA au raportat cu sufletul la gură, aproape în extaz, fiecare număr înspăimântător. Evaluările presei au crescut, desigur, în timp ce aceeași presă înfricoșa cumplit fiecare american, mulți dintre ei rămânând în case în ultimele 40 de zile, ieșind doar pentru a-și cumpăra hârtie igienică, dar chiar și atunci purtând măști și pășind în vârful degetelor, de frică.

Iată însă câteva fapte:

– Rata mortalității

Un studiu recent privind anticorpii, efectuat de Universitatea Stanford, a apreciat că rata mortalității cauzate de virus este probabil de 0,1% până la 0,2%. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estimase că rata mortalității avea să fie de 20 până la 30 de ori mai mare și solicitase politici de izolare. Pe care dintre cele două versiuni credeți că s-a concentrat presa?

În New York City, epicentrul american al pandemiei, rata mortalității persoanelor între 18 și 45 de ani este de 0,01% (adică de 10 la 100.000 de oameni). Cu toate acestea, persoanele în vârstă de cel puțin 75 de ani au o rată a decesului de 80 de ori mai mare. Pentru minori, rata decesului este zero la 100.000. Repetăm: zero.

– Starea de sănătate și vârstă

Mai mult de jumătate dintre decesele COVID-19 în Europa s-au produs în centrele de îngrijire de lungă durată sau în azilele de bătrâni. Cel puțin o cincime dintre decesele înregistrate în SUA până acum au avut loc acolo.

Aproape toți pacienții internați pentru coronavirus în New York City au avut condiții de sănătate subiacente, potrivit unui studiu recent.

Istoricul medical a 5.700 de pacienți internați în sistemul de sănătate Northwell – care adăpostește cei mai mulți pacienți din țară pe durata pandemiei – au arătat că 94% dintre pacienți au avut mai mult de o boală în afară de COVID-19, conform Jurnalului Asociației Medicale Americani”, a relatat Fox News.

Studiul a constatat ca 42% dintre pacienți erau supraponderali și 53% aveau hipertensiune arterială, iar ceilalți sufereau de o varietate de afecțiuni.

– Mult mai răspândit

Milioane și milioane de americani au fost deja infectați cu virusul – chiar dacă presa americană continuă să prezinte cifrele reduse, furnizate de centrul de cercetare Johns Hopkins, care spune că 998.000 de americani au contractat virusul până în ziua marți (n.r. 28 aprilie 2020).

Un studiu privind anticorpii a fost realizat săptămâna trecută în New York și a constatat că 1 din 5 (21,2%) dintre rezidenți au fost deja infectați cu coronavirus. Există 8,5 milioane de oameni în New York, deci ar însemna că 1,8 milioane de new yorkezi să fi luat deja virusul.

În momentul studiului, în oraș au fost înregistrate 16.249 de decese atribuite COVID-19, ceea ce înseamnă că rata mortalității în oraș era în acel moment de 0,89% – mult mai mică decât raportările din presa americană.

Rezultatele studiului legat de anticorpi efectuat săptămâna trecută în Los Angeles au relevat faptul că 442.000 de rezidenți ai județului Los Angeles ar fi putut contracta deja coronavirusul până la începutul lunii aprilie, un număr mult mai mare decât cele 8.000 de cazuri confirmate la acea vreme. Studiul a sugerat că rata de deces cauzată de virus ar putea fi nu mai mare de 0,18% în rândurile pacienților cu COVID-19, ceea ce înseamnă că rata de deces reală din oraș este mult mai mică decât cea raportată.

Daily Mail a transmis luni că „coronavirusul poate ucide de 70 de ori mai puțini pacienți decât sugerează cifrele oficiale ale deceselor din Marea Britanie, au arătat studiile” Publicația a arătat că o rată similară a mortalității – 0,19% – a fost descoperită în urma unui studiu efectuat asupra rezidenților din Helsinki, Finlanda.

Un studiu, de data aceasta realizat de către dr. Justin Silverman, estimează că au existat 8,7 milioane de infecții cu coronavirus în SUA între 8 martie și 28 martie. Iar până la 17 aprilie, 10% dintre americani au fost infectați – ceea ce reprezintă aproximativ 33 de milioane de americani.

Mass media au exagerat COVID-19 încă din prima zi, alarmându-i pe americani până în punctul în care aceștia au contribuit voluntar la închiderea întregii economii – o greșeală care va continua să aibă efecte probabil timp de cel puțin un deceniu.

Chiar dacă statele americane încep să se redeschidă – datele arată o rată a mortalității mult mai mică decât cea raportată și o mult mai mare răspândire a virusului –, mass-media continuă să vorbească despre ceea ce consideră că sunt cifre înspăimântătoare ale virusului mortal.

Nu sunt, iar virusul nu este mortal. COVID-19 este o gripă puternică în cel mai rău caz. Iar presa ar trebui să fie trasă la răspundere pentru că ne-au spus lucrurile pe dos înainte de a cunoaște faptele”.

____________

Sursa – https://m.luju.ro//cenzurati-washington-times-daca-va-da-mana-cotidianul-conservator-washingtontimes-com-demonteaza-isteria-coronavirusului-o-uriasa-farsa-pusa-la-cale-de-mass-media-de-asta-am-inchis-economia-sua-presa-a-prezentat-exagerat-covid-19-inca-din-prima-zi-alarman

 

Mulțumim fratelui Adrian pentru infomația trimisă.

Să ne fie de folos !

.

Articole similare pe tema NOII ORDINI MONDIALE găsiți la:

http://romanortodox.info/subiect/noua-ordine-mondiala/