Select Page

Curtea Penală Internațională a cerut arestarea lui Benjamin Netanyahu pentru crime de război și crime împotriva umanității. Premierul israelian amenință cu “un scandal de proporții istorice”

Curtea Penală Internațională a cerut arestarea lui Benjamin Netanyahu pentru crime de război și crime împotriva umanității. Premierul israelian amenință cu “un scandal de proporții istorice”
Luni, Curtea Penală Internațională a solicitat întocmirea mandatelor de arestare pe numele premierului israelian Benjamin Netanyahu și a ministrului Apărării Yoav Gallant. De asemenea, procurorul șef al CPI a cerut mandat de arestare și pentru Yahya Sinwar, liderul Hamas, și alți doi lideri Hamas.
.
Cererea are la bază declanșarea conflictului din 7 octombrie 2023.
.
Cei doi sunt acuzați de comiterea de crime de război și crime împotriva umanității, a declarat Karim Khan într-un interviu pentru CNN.
 .
După solicitarea Curții Penale Internaționale privind arestarea premierului Netanyahu, ministrul cabinetului de război din Israel, Benny Gantz, a reacționat, criticând aspru cererea procurorului șef al CPI, Karim Khan.
.
„În timp ce Israelul luptă cu unul dintre cele mai stricte coduri morale din istorie, respectând în același timp dreptul internațional și lăudându-se cu o justiție independentă robustă – să facă paralele între liderii unei țări democratice hotărâți să se apere de teroarea disprețuitoare și liderii unei organizații teroriste însetate de sânge – o denaturare profundă a justiției și un faliment moral flagrant”, a declarat Gantz, citat de evz.ro.
.
Curtea mai solicită și arestarea altor doi lideri de la vârful Hamas: Mohammed Diab Ibrahim al-Masri, liderul Brigăzilor Al-Qassam, și Ismail Haniyeh, liderul politic al Hamas.
.
Această acțiune reprezintă o premieră pentru Curtea Penală Internațională în ceea ce privește vizarea unui conducător și aliat apropiat al Statelor Unite.
.
Prin această decizie, Netanyahu se află în aceeași categorie cu președintele rus Vladimir Putin, pentru care CPI a emis un mandat de arestare în contextul războiului dintre Moscova și Ucraina.
.
Un comitet de judecători al CPI va examina acum cererea lui Khan pentru mandatele de arestare la adresa lui Benjamin Netanyahu și Yahya Sinwar, iar o decizie definitivă va fi luată ulterior.
.
Khan a afirmat că acuzațiile împotriva lui Sinwar, Haniyeh și al-Masri includ „exterminarea, omorul, luarea de ostatici, violul și agresiunile sexuale în detenție”.
.
„Lumea a fost șocată pe 7 octombrie când oamenii au fost smulși din dormitoarele lor, din casele lor, din diferite kibbutzuri din Israel”, a declarat Khan pentru Amanpour, adăugând că „oamenii au suferit enorm”.
.
De cealaltă parte, Benjamin Netanyahu este acuzat de „cauzarea exterminării, cauzarea înfometării ca metodă de război, inclusiv refuzul furnizării de ajutoare umanitare și vizarea deliberată a civililor în conflict”.
.
Premierul israelian amenința cu „un scandal de proporții istorice”
.
În urma apariției rapoartelor în luna anterioară despre intenția procurorului-șef al CPI de a urma această cale, Benjamin Netanyahu a afirmat că eventuale mandate de arestare emise de CPI împotriva oficialilor de rang înalt din guvernul și armata israeliană „ar reprezenta un scandal de proporții istorice”.
.
Premierul israelian declara că țara sa „dispune de un sistem legal independent care investighează cu seriozitate toate încălcările legii”.
.
„Nimeni nu este mai presus de lege”, a mai adăugat procurorul-șef al CPI.
.
„Ei sunt liberi, în ciuda obiecțiilor lor la jurisdicție, să ridice o contestație în fața judecătorilor Curții și asta le recomand să facă”, a completat acesta pentru CNN.

 

_______________

Sursa – https://www.activenews.ro/externe/Curtea-Penala-Internationala-a-cerut-arestarea-lui-Benjamin-Netanyahu-pentru-crime-de-razboi-si-crime-impotriva-umanitatii.-Premierul-israelian-ameninta-cu-un-scandal-de-proportii-istorice-189447

.

..

.

CLICK AICI PENTRU TEXTUL IMNULUI NAȚIONAL AL ROMÂNIEI:

.

CITIȚI PÂNĂ LA CAPĂT

– INFORMAȚIA DE LA FINAL ESTE  E-SEN-ȚI-A-LĂ ! ! !

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

SLAVĂ LUI DUMNEZEU PENTRU TOATE !

.

.

CITIȚI AICI TEXTUL IMNULUI ROMÂNIEI:

DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE !!!

(până nu este PREA TÂRZIU)…

.

CĂUTAȚI ORICE CUVÂNT ORI EXPRESIE CARE VĂ INTERESEAZĂ DIN ACEST SIT, TASTÂNDU-L ÎN 

SECȚIUNEA ”CĂUTARE”

DIN PARTEA DREAPTĂ-SUS, APOI APĂSAȚI TASTA ENTER,

DACĂ FOLOSIȚI UN CALCULATOR (LAPTOP SAU DESKTOP),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE AȘA CUM ARATĂ IMAGINEA DE MAI JOS:

.

DACĂ FOLOSIȚI UN TELEFON MOBIL (SMARTPHONE),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE LA FINALUL ORICĂRUI ARTICOL DIN SITUL

ROMANORTODOX.INFO 

DEASUPRA SECȚIUNII ”ULTIMELE ARTICOLE”,

AȘA CUM SE VEDE ÎN IMAGINEA DE MAI JOS:

.

SĂ NE FIE DE FOLOS !

.

MĂRTURISEȘTE ADEVĂRUL,

FĂ-ȚI  DATORIA  DE  CREȘTIN,

DE A-ȚI IUBI APROAPELE CA PE TINE ÎNSUȚI,

ACUM, ASTĂZI, CÂT SE MAI POATE,

AJUTÂNDU-L  SĂ  CONȘTIENTIZEZE

în Duhul Adevărului, al Sfinților Părinți,

CE ESTE  ȘI CUM  SĂ SE FEREASCĂ DE

EREZIA  EREZIILOR, 

VICLENIA  VICLENIILOR

– ECUMENISMUL  SINCRETIST

(CA FORMĂ A

MARII  LEPĂDĂRI  DE  ORODOXIE,

– ADEVĂRATA  CAUZĂ  A

UMPLERII PAHARULUI

MÂNIEI LUI DUMNEZEU),

oferindu-le și materialul lămuritor de la:

https://romanortodox.info/ecumenismul-erezia-ereziilor/

și celelalte de la:

https://romanortodox.info/subiect/biblioteca/brosuri/

.

AȘA  SĂ NE AJUTE  DUMNEZEU !

.

#depopulare,

#depopularea lumii,

#depopularea pamantului,

#exterminare,

#exterminarea umanitatii,

#exterminarea omului,

#exterminarea lumii,

#exterminarea speciei umane,

#extinctie,

#democid,

#genocid

#NWO

#Noua Ordine Mondiala

#noua dezordine mondiala

#noua ordine antihristica

#editare genetica

#CRISPR

#nanotehnologie

#dictatura

#dictatura suprema

#dictatura finala

 

.

 

.

.

 

.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Subiecte