Select Page

Deși ”umbra morții se întinde tot mai mare și mai mare”, Hristos ne spune: ”Nu te teme, turmă mică!” – Proiectul legii 5G a fost aprobat joi în ședința de guvern, în ciuda protestelor de ani de zile ale societății civile din România și a pericolelor acestei tehnologii. Pretextul folosit de marionetele Statului Global: o recomandare a Comisiei Europeane

Deși ”umbra morții se întinde tot mai mare și mai mare”, Hristos ne spune: ”Nu te teme, turmă mică!” – Proiectul legii 5G a fost aprobat joi în ședința de guvern, în ciuda protestelor de ani de zile ale societății civile din România și a pericolelor acestei tehnologii. Pretextul folosit de marionetele Statului Global: o recomandare a Comisiei Europeane

.
Proiectul legii 5G a fost aprobat joi în ședința de guvern, a anunțat ministrul de Interne, Lucian Bode.
.
„Proiectul legii 5G a fost aprobat astăzi în ședința de guvern!
.
Promovarea acestui proiect de lege nu ar fi fost posibilă fără pașii decisivi făcuți de Guvernul liberal în 2020. Pe parcursul mandatului meu la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor am acordat o atenție deosebită tehnologiilor 5G. Pe lângă oportunitățile tehnologice, economice și sociale deosebite, implementarea tehnologiilor 5G în România poate facilita manifestarea unor amenințări complexe la adresa securității naționale. Avem nevoie de o abordare coordonată și integrată a securității cibernetice a tehnologiilor 5G pentru diminuarea  riscurilor și amenințărilor la adresa securității naționale.
.
România a demonstrat că tratează acest subiect cu maximă seriozitate și este un partener de încredere la nivelul NATO și UE, aspect recunoscut și subliniat în mai multe rânduri de către partenerii europeni și Aliații noștri.
.
Proiectul de lege promovat astăzi are în vedere stabilirea unui mecanism de autorizare prealabilă a producătorilor de tehnologii, echipamente și programe software utilizate în cadrul infrastructurilor informatice și de comunicații de interes național, inclusiv cele de tip 5G. Astfel, vom avea la dispoziție un instrument solid în vederea diminuării riscurilor la adresa securității și apărării naționale. Totodată, prin acest proiect de lege, odată aprobat în Parlament, România nu exclude niciun producător de tehnologie, dar va putea condiționa prezența acestora de respectarea criteriilor stipulate în Memorandumul semnat de guvernele României și SUA privind securitatea rețelelor 5G”, a anunțat joi pe Facebook ministrul de Interne, Lucian Bode.
.
Din conferința Ziua Comunicațiilor din 15 aprilie 2021 a reieșit că legea 5G trebuia să treacă de guvern încă de miercuri, când se afla pe ordinea de zi, însă disensiunile apărute pe tema Ministerului Sănătății între USR și PNL se pare că au tulburat unitatea în sânul coaliției de guvernare. La aceeași conferință, șeful ADR, Octavian Oprea, a vorbit pe larg despre implementarea cărților electronice de identitate și crearea unui registru național al identităților electronice, aspecte despre care am relatat într-un alt articol.
.
.
Tehnologia 5G a fost elogiată de secretarul de stat Alexandru Bologan, care a subliniat că implementarea acesteia va primi finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
.
„Considerăm că infrastructura 5G este absolut necesară pentru a avea o Europă mai unită… Eu consider că legea 5G stă la baza reușitei noastre ca țară. Sper ca ședința de guvern de azi să se țină, sper să treacă legea 5G și să intrăm în linie dreaptă”, a declarat Alexandru Bologan, secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor, Inovării și Digitalizării (MCID), la minutul 1.29.20 al conferinței de Ziua Comunicațiilor 2021, desfășurate la Hotel Marriott București și transmise online.
.
În cadrul primei runde de discuții a Zilei Comunicațiilor 2021, intitulate „Telecomunicațiile, motor al dezvoltării economiei naționale în noul context al transformării digitale”, a luat cuvântul și vicepreședintele ANCOM, Eduard Lucian Lovin, care a arătat că implementarea tehnologiei 5G și simplificarea autorizării instalării infrastructurii de telecomunicații sunt sarcini pe care România și le-a asumat din septembrie 2021, când a achiesat la setul comun de instrumente de încurajare a conectivității, la recomandarea Comisiei Europene.
.
„Creșterea gradului de conectivitate se află și în atenția Comisiei Europene. În septembrie anul trecut, Comisia a adoptat o recomandare prin care a solicitat statelor membre să elaboreze și să convină asupra unui set comun de instrumente de încurajare a conectivității, în special pentru implementarea rețelelor de mare capacitate, aici incluzând și fibra optică și 5G-ul. Până în martie anul acesta, un grup de lucru european din care a făcut parte și România prin ANCOM a elaborat un set comun de instrumente pentru conectivitate, ce conține 39 de măsuri care au fost preluate și adaptate din practicile tuturor statelor europene, pentru a aborda cele două domenii principale: reducerea costurilor de instalare și asigurarea accesului la spectrul radio 5G. Primul punct din acest toolbox european – vă reamintesc că avem un proiect de lege pentru transpunerea codului european al comunicațiilor – se referă la eficientizarea procedurilor de acordare a autorizațiilor de construire. Acest cod conține, suplimentar, și măsuri pentru simplificarea acestui regim înfiorător de birocratic de acordare a autorizațiilor de construcție pentru rețelele de comunicații. Trebuie să înțelegem foarte bine un lucru simplu, însă care poate aluneca din centrul atenției în contextul unor discuții mai mult sau mai puțin teoretice despre armonizare europeană, instrumente, autorizări etc.: numărul de zone albe, de localități fără rețele de Internet ale României ar fi putut fi semnificativ mai mic dacă autorizarea lucrărilor de construcție de noi rețele ar fi fost mai simplă, mai ieftină și mai rapidă. La fel, lucrările de construcții propriu-zise ar fi fost mai eficiente dacă șantierele telecom, șantierele de drumuri, șantierele de energie, de apă s-ar fi coordonat măcar minimal – atunci costurile acestei deserviri cu Internet în ruralul îndepărtat ar fi fost mai mici. Oare câte astfel de zone insuficient acoperite cu servicii de Internet de mare viteză avem astăzi din cauza acestor proceduri de autorizare prea greoaie, taxe prea mari sau lipsă de coordonare? Care este „prețul” socio-economic al acestor zone, cine-l plătește și dacă merită? Acestea sunt întrebări fundamentale la care trebuie să răspundem o dată cu toolbox-ul european de conectivitate”, a spus Eduard Lucian Lovin, vicepreședintele ANCOM, la conferința de Ziua Comunicațiilor 2021.
.
Acestea și alte considerații le puteți urmări pe Facebook sau pe YouTube.
.
Societatea civilă din România a protestat în repetate rânduri contra accelerării implementării 5G, atât prin manifestații stradale, cât și prin conferințe și demersuri la adresa autorităților, care s-au dovedit total opace față de dorințele reale ale poporului, din cauză că aveau de implementat ordine trasate de la Bruxelles. Independent de presiunile pe care le face Comisia Europeană, e demn de reținut că autoritățile locale din Bruxelles au blocat implementarea tehnologiei 5G până la noi studii care să demonstreze dacă este sau nu sigură pentru sănătatea belgienilor. Coaliția Stop 5G România și Asociația Pro Consumatori au atras atenția că tehnologia 5G este nocivă pentru mediu și dăunează sănătății oamenilor.
_________________

Sursa – (EXTREM DE MPORTANT!!! – ACESTA ESTE UN SIT ECUMENIST!)https://www.activenews.ro/stiri/Proiectul-legii-5G-a-fost-aprobat-joi-in-sedinta-de-guvern-in-ciuda-protestelor-de-ani-de-zile-ale-societatii-civile-din-Romania-si-a-pericolelor-acestei-tehnologii.-Pretextul-folosit-de-marionetele-Statului-Global-o-recomandare-a-Comisiei-Europeane-166336

.

 

DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE !!!

.

CĂUTAȚI ORICE CUVÂNT ORI EXPRESIE CARE VĂ INTERESEAZĂ DIN ACEST SIT, TASTÂNDU-L ÎN 

SECȚIUNEA ”CĂUTARE”

DIN PARTEA DREAPTĂ-SUS, APOI APĂSAȚI TASTA ENTER,

DACĂ FOLOSIȚI UN CALCULATOR (LAPTOP SAU DESKTOP),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE AȘA CUM ARATĂ IMAGINEA DE MAI JOS:

.

DACĂ FOLOSIȚI UN TELEFON MOBIL (SMARTPHONE),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE LA FINALUL ORICĂRUI ARTICOL DIN SITUL

WWW.ROMANORTODOX.INFO 

DEASUPRA SECȚIUNII ”ULTIMELE ARTICOLE”,

AȘA CUM SE VEDE ÎN IMAGINEA DE MAI JOS:

.

SĂ NE FIE DE FOLOS!

.

MĂRTURISEȘTE ADEVĂRUL, FĂ-ȚI DATORIA DE CREȘTIN,

DE A-ȚI IUBI APROAPELE CA PE TINE ÎNSUȚI,

ACUM, ASTĂZI, CÂT SE MAI POATE!!!

AȘA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU !

.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Subiecte