Patriarhul Bartolomeu a dat “binecuvântări cordiale” musulmanilor cu ocazia sfârșitului Ramadanului și a vorbit despre necesitatea apropierii de creștini.

Ereziarhul Bartolomeu a dat “binecuvântări” musulmanilor și a vorbit despre necesitatea apropierii de creștini Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului împărtășește bucuria de sărbătoare a musulmanilor cu ocazia sfârșitului postului Ramadan, și a adresat un mesaj “fraților și surorilor din comunitatea musulmană globală” pe pagina oficială de Facebook a Fanarului.

https://www.facebook.com/ecumenicalpatriarchate/posts/10159206749469158

Conducătorul Fanarului a dat “binecuvântări cordiale și sincere urări de bine fraților și surorilor noastre din religia islamică din întreaga lume”.

Potrivit Patriarhului Bartolomeu, conceptul de hrană ca sursă de duhovnicie îi apropie pe creștini de musulmani.

“Cât de minunat este că elementul vital al hranei îi unește pe toți în binecuvântatul act de a lua hrana împreună la o masă comună”, a spus el. “Hrana devine o sursă de spiritualitate și un motiv de sărbătoare. Acest lucru ne apropie de frații și surorile noastre musulmane din fiecare țară și de pe fiecare continent. Ne apropie pe noi, atât liderii religioși cât și credincioșii evlavioși, bărbați și femei, tineri și bătrâni”.

Hrana, potrivit conducătorului Fanarului, îi unește pe oameni chiar și indiferent de convingerile lor religioase, “pentru că nu există nicio diferență între oameni înaintea lui Dumnezeu”.

În mesaj se menționează că pe lângă mâncare și post, există și alte domenii în care Fanarul și musulmanii “pot și trebuie să găsească elemente comune”.

“Fie ca același Dumnezeu să aducă pace tuturor popoarelor și prosperitate pentru întreaga lume”, a spus Patriarhul Bartolomeu la sfârșitul cuvâmtului său de felicitare.

În comentarii, cititorii au atras atenția asupra acestei formulări, deoarece creștinii se închină Sfintei Treimi, iar Allah al musulmanilor nu este Treimea.

“Sanctitatea Voastră, oare nu este o erezie să propovăduiești că Islamul și Creștinismul slujesc aceluiași Dumnezeu?”, a întrebat George Papafotiou.

Amintim că Primatul Fanarului a luat parte la cina musulmană  – iftar împreună cu președintele Turciei – Erdogan.

______

Sursa – https://www.facebook.com/ecumenicalpatriarchate/posts/10159206749469158

https://www.aparatorul.md/ereziarhul-bartolomeu-a-dat-binecuvantari-musulmanilor-si-a-vorbit-despre-necesitatea-apropierii-de-crestini/

 

.

.

DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE !!!

.

CĂUTAȚI ORICE CUVÂNT ORI EXPRESIE CARE VĂ INTERESEAZĂ DIN ACEST SIT, TASTÂNDU-L ÎN 

SECȚIUNEA ”CĂUTARE”

DIN PARTEA DREAPTĂ-SUS, APOI APĂSAȚI TASTA ENTER,

DACĂ FOLOSIȚI UN CALCULATOR (LAPTOP SAU DESKTOP),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE AȘA CUM ARATĂ IMAGINEA DE MAI JOS:

.

DACĂ FOLOSIȚI UN TELEFON MOBIL (SMARTPHONE),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE LA FINALUL ORICĂRUI ARTICOL DIN SITUL

ROMANORTODOX.INFO 

DEASUPRA SECȚIUNII ”ULTIMELE ARTICOLE”,

AȘA CUM SE VEDE ÎN IMAGINEA DE MAI JOS:

.

SĂ NE FIE DE FOLOS!

.

MĂRTURISEȘTE ADEVĂRUL, FĂ-ȚI DATORIA DE CREȘTIN,

DE A-ȚI IUBI APROAPELE CA PE TINE ÎNSUȚI,

ACUM, ASTĂZI, CÂT SE MAI POATE!!!

AȘA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU !

 

.