Sfântul Ioan Gură de Aur spune : „Firea demonului este să facă zarvă și să pricinuiască nebunie și mult întuneric, în timp ce lui Dumnezeu îi e propriu a ne lumina și a ne învăța cu înțelepciune toate câte se cuvine să le facem”.

Începând cu anul 2015, la Cluj  se organizează un festival muzical numit „Untold”, festival care mixează mai multe genuri de muzică și care are o popularitate din ce în ce mai mare în special în rândul tinerilor, unii dintre ei ortodocși fiind.

Pentru cei care nu știu cuvântul ” Untold” se poate traduce și ca ” Nenumitul” sau ” Nerostitul” adică satana. Satana, Lucifer, Belzebuth, Aghiuță, Michiduță, Nenumitul sunt toate denumiri ale diavolului. În tradiția creștină populară a românilor există această cutumă de a nu rosti numele celui rău( a diavolului) pentru a nu îl chema, a nu-l invoca ( rostirea numelui atrage inevitabil prezența acestuia) sau de a-l denumi sub o formă care îl alungă pe cel rău cel puțin verbal( ” ucigă-l toaca”, ” ucigă-l crucea”, ” ducă-se pe pustii”).

Faptul că un festival este dedicat „Nenumitului” ar trebui pe oricine să îngrijoreze. Chiar dacă mulți vor nega faptul că „untold” se poate traduce și ca  nenumitul sau nerostitul, simpla observare a sloganurilor, a clipurilor  și a afișelor festivalului  este suficientă pentru a înțelege că duhul acestuia este în concordanță cu această traducere.

Știm de la Sfinții Părinți că magia constă de fapt în adorarea, închinarea la demoni și că nu trebuie să facă parte din viața creștinilor sub nicio formă. Nu există magie albă( „benefică”) sau neagră. Oricum ar fi denumită ea constă în evocarea Nenumitului.

Cât despre imaginație, ea este un teren primejdios, ”puntea dracilor către minte și apoi către suflet” (Sf. Serafim de Sarov). Prin intermediul imaginației, diavolul se străduiește să influențeze mintea umană.

Astfel, Sfântul Nicodim Aghioritul și Sfântul Teofan Zăvorâtul spun în ”Războiul nevăzut”: ”imaginația este o putere sufletească incapabilă de a se uni cu Dumnezeu”, iar Lucifer „este numit de către dumnezeieștii Părinți  <<pictor a toate>> , <<imitator >>, <<șarpe cu multe chipuri>>.” (remarcăm similitudinea cu imaginea de mai jos, de la ediția Untold 2015)

Imagini pentru untold 2015

” Deci învață din acestea, iubite, că diferite forme ale imaginației, după cum sunt invenții și născociri ale diavolului, tot așa îi sunt lui și foarte pe plac. Pentru că, după unii Sfinți, imaginația este puntea pe care trec demonii ucigători și se amestecă în suflet, făcându-l sălaș al gândurilor rele și al tuturor patimilor necurate, sufletești și trupești.(…) Imaginația și memoria(n.n.- amintirea tuturor lucrurilor simțite de noi) sunt treptele înșelăciunii vrăjmașului, dar mai cu seamă imaginația: într-însa este rădăcina oricărui păcat. Sârguiește-te deci a-ți păstra mintea curată de orice imaginație, așa cum a creat-o Dumnezeu” căci ” vrăjmașul se poate juca cu sufletul(…) ca și cu o mingiuță, aruncându-ți atenția de la o amintire la alta, iar pe dedesubt răscolind dorințele și patimile și ținându-te astfel într-o dispoziție pătimașă. De aceea îți spun: veghează asupra ta și mai mult decât orice ia aminte la imaginație și memorie.”

Dacă vom căuta informații publicate pe internet despre doar câțiva dintre invitații celebri care au performat sau vor performa pe scena Clujului la Untold, vom remarca faptul că unii folosesc simboluri oculte iar alții au  apariții sau nume de scenă  frapant diabolice.

Imagini pentru armin van buuren symbolism illuminatihttp://www.google.co.uk/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&docid=URPQBimplqI_HM&tbnid=yEK9f8-xuxYAmM:&ved=0CAUQjRw&url=http%3A%2F%2Fforum.bmo.bg%2Findex.php%3F%2Ftopic%2F18087-armin-van-buuren-discography%2F&ei=CZxpU8LsOcfrPMPsgYgM&psig=AFQjCNHsxBdiLjVBkR2wAKffNLKXKXKjLA&ust=1399516331158947

Armin van Buuren (invitat al fiecărei ediții Untold)

http://www.metro951.com/2013/03/armin-van-buuren-con-dubstep/

 

DJ AVICII (pe numele său real Tim Bergling) al cărui nume înseamna în budism ”iadul cel mai de jos” si reprezintă în budism iadul din care păcătoșii nu se mai pot întoarce, sunt fără speranță. (În ortodoxie, care e dreapta credință, singura care deține Adevărul și singura care ne mântuiește, se spune clar că există un singur iad și că e veșnic. Diavolul încearcă să-i păcălească pe cei de alte credințe cu învățături greșite ca acestea- că ar fi mai multe tipuri de iaduri, unele temporare, altele veșnice, cu alte cuvinte  să-l înșele pe om astfel încât să nu se străduiască să-și lucreze mântuirea, amânând pocăința la gândul că  iadul ar fi o pedeapsă temporară și reversibilă. Oricum, alegerea unui nume de scenă asociat cu împărăția maleficului ar trebui să dea fiori oricui).Tim a fost găsit mort în aprilie 2018, la vârsta de 28 ani, se pare că din cauza pancreatitei determinate de consumul excesiv alcool.

Imagini pentru avicii symbolism illuminati

Un alt invitat celebru din anul acesta, 2018, – trupa „Black eyed peas”- pe care niciun festival european nu i-a convins în anul 2018 să concerteze(!) în afară de Untold. Și despre această trupă sunt multe articole pe net care arată că nici ei nu ar fi străini de simbolistica ocultă. E suficient să privim fotografia de mai jos.

 

Imagini pentru black eyed peas illuminati

The Prodigy – imaginile sunt sugestive, conotațiile demonice sunt clare.

Keith Flint- membru al trupei The Prodigy Imagini pentru the prodigyImagini pentru prodigyImagini pentru the prodigy

Un alt invitat are numele de scenă  foarte sugestiv …Don Diablo (Domnul diavol)Imagini pentru don diablo in concert

Ne oprim cu enumerarea aici, dar foarte probabil lista poate continua.

Sloganul din 2015 al festivalului spunea( vedeți  în promo-ul de mai sus) :„În acest an vom împărtăși secretul nostru cu toată lumea…4 zile și 4 nopți de magie, sunet, imagine și imaginație”. Fraza ne sugerează o posibilă inițiere în lumea  magiei, folosindu-se sunete, imagini și imaginația participanților cu care se joacă, foarte probabil,… cine altcineva decât Untold!

Tot ediția din 2015 a festivalului Untold a lansat o campanie care poate părea pentru mulți  ca fiind nobilă dar modul de prezentare dă fiori oricui privește afișele și citește sloganurile. Scopul declarat( lăudabil de altfel) era de a creşte gradul de conştientizare a nevoii de sînge din unitățile medicale şi de a contribui la creşterea numărului de donatori în România. Campania se numea și se numește ” Pay with blood”( „Plătește cu sânge”!!!) și după cum au comentat diverse cotidiene, a fost primul festival de muzică la care s-a plătit biletul, la propriu, cu sânge. Donarea de sânge s-a făcut sub emblema sugestivă a lui Dracula prezentat ca vampir( cândva această prezentare eronată a domnitorului Vlad Țepeș -supranumit Dracula- îi scandaliza pe români dar acum s-a ajuns sa fie considerată cool), vampir  care consumă sângele donat de românii care au vrut „să plătească un bilet cu sânge”. Ce spune morala creștină despre un act cu scop umanitar dar care este desfășurat astfel încât capătă conotații negative chiar și numai în planul mental, al gândirii și imaginației? Simbolistica afișelor și a sloganurilor campaniei ne îngrijorează foarte mult pe noi, creștinii ortodocși.  Imagini pentru pay with blood„Avem o problemă sângeroasă”,  „Nu numai vampirii au nevoie de sânge”, „Intră în rețeaua sângelui”- iată câteva din sloganurile campaniei.Imagini pentru pay with blood

Imagini pentru pay with blood

În cadrul acestei campanii s-a dezvoltat o reţea extinsă la nivelul întregului teritoriu al României, numită blood network, reţea de sânge.

Imagine similară

Imagine similară

.

Prin această modalitate a donării de sânge s-a reuşit să se acopere întreg arealul României, creându-se astfel o veritabilă reţea umană, cu noduri active în fiecare oraş.

„Campania BLOOD NETWORK inițiată de organizatorii festivalurilor UNTOLD și NEVERSEA(n.n. un nou festival după rețeta Untold, care se va desfașura pe litoralul românesc) se dezvoltă puternic, atât în privința numărului de oameni care donează sânge în centrele fixe cât și la caravanele mobile BLOOD NETWORK. Împreună cu Institutul Național de Transfuzii Sanguine și cu platforma tehnologică de donare de sânge „Și Eu Donez”, organizatorii UNTOLD și NEVERSEA lansează astăzi campania de donare de sânge care a mobilizat mii de tineri din România.”(https://someseanul.ro/organizatorii-untold-si-neversea-lanseaza-campania-de-donare-de-sange-blood-network/)

Dar să revenim la  video-urile oficiale ale festivalului Untold. Iată-l pe cel al ediției din 2016:

În prezentarea din 2016  se spune că ” povestea noastră(n.n. adică a festivalului) începe dincolo de  munții de aur Carpați unde un vechi vrăjitor trezit de puterea oamenilor Untold( oamenii nenumiți-n.n adică ai Nenumitului, iar cei ce aparțin Nenumitului sunt oameni posedați, îndrăciți prin punerea lor, de bunăvoie, la dispoziția Nerostitului) decide să ne arate încă o dată cum să dobândim fericirea pură… și să ne simțim cum nu ne-am mai simțit niciodată, să trăim precum unul singur”( Cine este acel unul?Poate Untold- Nenumitul?).  Vrăjitorul, se spune mai departe,  deschide încă o dată poarta magică a Transilvaniei( prima dată a făcut-o în 2015?) și „transformă Clujul într-o capitală mondială a nopții și a magiei„.

Tot aici  se vorbește despre „comuniunea dintre oamenii ‘nerostiți/nenumiți’ (n.n. adică ai Nerostitului) și binecuvântările lunii și energia lumii nevăzute”.
Tot din  2016 s-a adoptat și sloganul, „Untold, capitala nopții și a magiei”, în 2015 festivalul fiind pus sub semnul mult mai blândei povești populare despre Prâslea cel Voinic, personaj pozitiv al mitologiei românești (deși a „compensat ” prin sloganul „plătești cu sînge” și toate cele mai sus expuse).

Imagine similară

Oglinda, sângele, Dracula – vampir, șarpele-dragon cu trei capete, liliecii, luna, bufnița, dragonul sunt simboluri folosite de cele patru ediții ale festivalului și sunt frecvent întâlnite în domeniul magiei, a ocultismului.

Imagini pentru untold 2017Imagine similară

În 2017 revine motivul vrăjitorului, al dragonului, al forțelor diabolice, al fanteziei mixate cu realul din nou, jocul în imaginație sau cu imaginația(tărâmul preferat al celui nenumit ). Clipul promo din 2017 de după festival apelează din nou la vrăjitorul ” salvator” care trezește un dragon ce crează un Ordin  „În vara aceasta descoperim o nouă întreagă lume în care să credem. Într-o vreme în care încă mai credem în magic, destinul omenirii este pe muchie de cuțit. Forțele puternice ale răului au pus stăpânire pe majoritatea pământurilor noastre. Forțe pe care nimeni nu le poate învinge!”. „This is your Untold story- your real life fantasy”– ” Aceasta este povestea voastră Untold-fantezia voastră reală”. Cu alte cuvinte ni se spune că deși e fantezie, în același timp e și foarte real? Ne întrebăm,  e un simplu joc de cuvinte?

Iată ce se spune la adresa https://www.activenews.ro/stiri-social/A-inceput-Festivalul-%E2%80%9EUntold-la-Cluj-%E2%80%9Ecapitala-Noptii-si-a-Magiei-.-Simbolistica-cu-tenta-anti-crestina-la-editia-din-2017-Iata-faptele-145184: „În prezentarea de pe siteul oficial, vremurile în care „oamenii încă mai credeau în magie” sunt prezentate luminos. În videoclipul oficial de promovare al festivalului, patru tineri aleargă prin pădure, iar o fată găsește o carte – CARTEA (Biblie înseamnă literal, Cartea) – la baza unui copac.  De asemenea, povestea îl are în centru pe Marele Vrăjitor, care are „o forță supranaturală absolută, fiind singurul care poate controla poarta dintre cele două lumi, lumea reală și cea a imaginației. În 2017, Vrăjitorul aduce un simbol al protecției în lumea noastră, Dragonul, un personaj care s-a arătat prima oară oamenilor acum mii de ani, când oamenii încă mai credeau în magie”.
 

Caracterul religios al narațiunii este evident: Vrăjitorul – simbol al răului în creștinism – este asemuit cu Dumnezeu. Iar acesta readuce, în 2017, pe cel pe care l-a arătat lumii acum „mulți, mulți ani”. Povestea seamănă (…) cu revelarea lui Iisus Hristos de către Dumnezeu Tatăl. După cum se știe, porumbelul este forma în care s-a arătat Duhul Sfânt la Botezul lui Hristos, semnul prin care ceilalți l-au cunoscut că este Mântuitorul. În cazul Untold, porumbelul este înlocuit de Dragon, simbol negativ în creștinism, fiind faimoasă icoana Sfântului Gheorghe biruind diavolul sub formă de balaur.

Conform organizatorilor, în cazul Untold, Dragonul reprezintă speranța, chemată chiar din ceruri de către Vrăjitor, într-o noapte de august „cu lună plină”, într-o pădure „fermecată”.
 
Dragonul este „simbolul luminii, purtătorul adevărului și protectorul vieții. Singurul care știe adevăratul nume al lucrurilor”. În Evanghelia după Ioan, capitolul 8, versetul 12, Iisus Hristos spune: „Eu sunt lumina lumii”. Iar la Capitolul 14, versetul 6, Hristos zice: „Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine. Asemănările sunt izbitoare și nu mai necesită comentarii.
 
Ca și Hristos și dragonul Untold își alege ucenici, cărora „le-a dăruit pietre puternice pentru a le folosi cu înțelepciune în bătălie”.
 
În continuare, prezentatorul spune că împreună – cei care vor veni la festival – vor dezlănțui puterile din pietrele dăruite de Dragon ucenicilor săi și „vom activa magia”.
 
„Acum, și tu poți primi darurile Dragonului. Tot ce trebuie să faci este să crezi!”, clamează prezentatorul, AICI. Este greu de crezut că atâtea detalii s-au strâns întâmplător, într-un singur concert.” se spune ]n articolul de pe activenews.ro

 

Mulți vor spune că aceste festivaluri sunt ca niște basme moderne, că reprezintă o distracție inofensivă, că semnalele de îngrijorare  sunt doar exagerări și interpretări distorsionate  etc.

Dar noi, ortodocșii, știm că nu există nimic neutru. Orice acțiune, orice gând al nostru sunt fie de la Dumnezeu, fie de la diavol. Nimeni nu poate sluji la doi domni, după cum bine știm.

De fapt, aceste festivaluri cu teme magice  reprezintă cel puțin o modalitate de popularizare și de acceptare a vrăjitoriei( magiei) în cultura tineretului (și nu numai a tineretului ci a oricui alege să se amuze astfel) și în același timp reprezintă și  o campanie de păgânizare. Sub pretextul unor fantezii nevinovate acestea îi pun în contact pe participanți cu  practici oculte reale și cu personaje care apelează la simboluri oculte. Nu încercăm să acuzăm sau să judecăm pe nimeni, noi doar prezentăm faptele, realitatea. Fiecare este liber să aleagă și să-și exprime opiniile, alegerile.

Rămâne să trageți singuri concluziile și să decideți în cunoștință de cauză dacă un creștin poate participa sau poate să își lase copiii să participe la astfel de evenimente.

Dumnezeu să ne lumineze!

 

_______________

Sursa – https://estemaitarziudecatcredeti.wordpress.com/2018/06/27/festivalul-untold-o-experienta-spirituala-demonica/

.

Pe aceeași temă:

UNTOLD – UN CONCEPT DEMONIC. FESTIVALUL – OPERĂ DE DEMONIZARE ÎN MASĂ!

.

IMAGINEA DE ÎNCHEIERE LA TEMPLUL UNTOLD, NECESARĂ ÎNCHINĂRII LA “SPONSORUL” PRINCIPAL. ANALIZA DESPRE SIMBOLISTICA ŞI ROLUL ACESTUI TRIST EVENIMENT

.

.

CITIȚI AICI TEXTUL IMNULUI ROMÂNIEI:

DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE !!!

.

CĂUTAȚI ORICE CUVÂNT ORI EXPRESIE CARE VĂ INTERESEAZĂ DIN ACEST SIT, TASTÂNDU-L ÎN 

SECȚIUNEA ”CĂUTARE”

DIN PARTEA DREAPTĂ-SUS, APOI APĂSAȚI TASTA ENTER,

DACĂ FOLOSIȚI UN CALCULATOR (LAPTOP SAU DESKTOP),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE AȘA CUM ARATĂ IMAGINEA DE MAI JOS:

.

DACĂ FOLOSIȚI UN TELEFON MOBIL (SMARTPHONE),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE LA FINALUL ORICĂRUI ARTICOL DIN SITUL

WWW.ROMANORTODOX.INFO 

DEASUPRA SECȚIUNII ”ULTIMELE ARTICOLE”,

AȘA CUM SE VEDE ÎN IMAGINEA DE MAI JOS:

.

SĂ NE FIE DE FOLOS!

.

MĂRTURISEȘTE ADEVĂRUL, FĂ-ȚI DATORIA DE CREȘTIN,

DE A-ȚI IUBI APROAPELE CA PE TINE ÎNSUȚI,

ACUM, ASTĂZI, CÂT SE MAI POATE !!!

.

AȘA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU !

.

.