Duminică seara a avut loc un concert în fața Palatului Culturii. Show-ul a fost organizat în cadrul Întâlnirii Tinerilor Ortodocși. Invitați au fost Nicolae Botgros, orchestra Lăutarii, dar și trupa Holograf. La concert au participat câteva mii de persoane.

Pe tot parcursul evenimentului, pe bulevardul Anastasie Panu (închis traficului auto) tinerii veniți din toate regiunile țării, dar și din străinătate au dansat. Grupurile au fost conduse de preoți, care nu s-au sfiit să se prindă în horă, să chiuiască, apoi, la urcarea trupei Holograf pe scenă, să fredoneze melodiile și să aprindă lanternele de la telefoane.

„Credința nu înseamnă tristețe”, a fost de părere prezentatorul evenimentului, Daniel Buzdugan.

Începând cu minutul 37, cântă și Holograf:

Au păstrat tradiția (vezi „imul” tinerilor ortodocși suna mai mult a cântare penticostală) și au avut și anul acesta un imn care nu are nicio treabă cu ortodoxia:

În articolul Imnul ITO Iasi 2017 (ca la sectanti) de pe ganduri din ortodoxie găsim mai multe videouri și următorul text:

Dar un „Cuvine-se cu adevărat” nu vă mai place?

Este doar începutul. Doriți libertate? Ați căzut în mâinile ecumeniștilor, ale papistașilor.
Un cuvânt din acest text nu face trimitere la Hristos, despre ortodoxie nici o idee. Sună ca la baptiști. Felicitări.
Propagandă ca la comuniști.
Scuze, ale cui sunt versurile?

*

„Unde este evidenta necredinta, trebuie sa preferam mai bine focul si sabia si situatiile critice si mâinile tiranilor – si toate cu daruire – decit sa luam parte la aluatul pacatului si sa ne unim cu cei care bolesc in credinta… De mii de ori este mai buna dezbinarea care se face pentru cuvintele bunei credinte ortodoxe decit pacea, cind aceasta este unita cu patimile.” – Sfântul Grigorie Teologul.

Sursa – OrtodoxINFO.ro