Prezentarea audio aici:

.

Puteți descărca această prezentare audio a cărții de aici –

Download “2022.04.11_pr.-andrei-despre-cartea-la-apusul-libertatii.mp3” 2022.04.11_pr.-andrei-despre-cartea-la-apusul-libertatii.mp3 – Downloaded 53 times – 9 MB

.

TEXTUL, CONȚINUTUL ACESTEI CĂRȚI

îl puteți descărca în format electronic pdf   de aici –

LA APUSUL LIBERTĂȚII – carte de Ieromonah Hristodul Aghioritul

.

sau din situl romanortodox.info:

LA APUSUL LIBERTĂȚII – Ieromonah Hristodul Aghioritul | Român Ortodox (romanortodox.info)

.

Puteți comanda această carte în format fizic, din mai multe locuri, precum:

La apusul libertatii – Ieromonah Hristodul Aghioritul – Editura Sophia Egumenita – Carti

La apusul libertății – Hristodul Aghioritul – Cartepedia.ro

La apusul libertatii – LibrarulTau.Ro

La apusul libertatii, Diverse – carteortodoxa.ro

 

Până în prezent, cartea a apărut în 3 ediții, coperile fiind acestea:

                        

.

.

poverty.jpg

“Cei care pun la cale subteran planurile UE, voind să sporească și mai mult această criză artificială, au ales calea economiei. Din acest motiv obligă guvernele și le forțează să impună ”stoarcerea” economică a popoarelor lor, urmând să coboare indicii economiei la limita pe care o doresc…”

 

 

.

.

Părțile anterioare:

cx4k1970.jpg

Cum vom proceda cu banii și cum vom mânca?

“Este o intrebare pe care o putem auzi adeseori pusa de multe persoane, o intrebare care se adreseaza tuturor. Unii se gandesc ca vor supravietui fara sa aiba contact cu acest sistem economic, iar altii vor sa incerce sa vada, prevazand anii grei care vor urma, daca nu cumva pot urma pilda dreptului Iosif in Egipt cand a fost instiintat ca vor urma 7 ani de foamete si a strans alimente pentru a avea la nevoie. La inceput putem constata ca avem o strategie ”buna”! Dar, chiar inainte de a incepe razboiul cu ”turcii”, ne ingrijim sa avem un loc unde sa ne ascundem si sa avem ce manca. Adica ii ajutam de la inceput pe propriii nostri dusmani, cum nu-i ajuta nimeni altcineva, spunand: ”Incercati sa faceti ce vreti! Noi am luat deja hotararea ca ne veti invinge !” De la inceput se vede ce moral scazut avem, lucru pe care nu-lintalneste nimeni, nici macar la jocurile sportive. Asa cum la baschet sportivii unei echipe, chiar si atunci cand pierd cu diferenta de 10 puncte si mai au 30 de secunde pana la sfarsitul meciului, nici atunci nu depun armele.

Ca duhovnic nu pot sa-mi spun aici propria mea parere, dar sunt dator sa va spun ceea ce ne-a poruncit Domnul Iisus sa facem. Domnul Iisus ne-a dat ca prima porunca: ”Cautati mai intai imparatia lui Dumnezeu” (Matei 6, 33). Atunci cand noi aratam ascultare si cerem mai intai de toate sa imparateasca Hristos in sufletul, in mintea si, prin urmare, si in familiile noastre si, prin extindere, in orasul nostru si in tara noastra, atunci bunul Dumnezeu ne-a fagaduit (si nu exista nici o posibilitate sa se intample altfel) ca toate cele de care avem nevoie ni le va da El. De aceea a spus ca: ”Toate acestea se vor adauga voua” (Matei 6, 33). De altfel, e logic, intrucat dorim ‘‘sa fim imparatiti” de El si, prin urmare, sa fim robii Lui. Hristosul nostru Isi ia asupra-Si sa aduca tot ce are nevoie cel care lucreaza numai pentru El, mai inainte chiar ca acesta sa aiba nevoie”Stie dar Tatal vostru cel ceresc ca aveti nevoie de ele” (Matei 6, 32), si pentru aceasta a spus: ‘‘De aceea zic voua: Nu va ingrijiti pentru sufletul vostru ce veti manca” (Matei 6, 25). Ca sa ne dea sa intelegem ca-L intereseaza ce vom manca, a spus: ”Priviti la pasarile cerului, ca nu seamana nici nu secera, nici nu aduna in jitnite, si Tatal vostru cel ceresc le hraneste. Oare nu sunteti voi cu mult mai presus de ele ?… Deci, nu duceti grija, spunand: Ce vom manca ori ce vom bea, ori cu ce ne vom imbraca. (…) Stie doar Tatal vostru Cel ceresc ca aveti nevoie de ele” (Matei 6, 26-32). Trebuie, asadar, sa facem ascultare Domnului Hristos si sa vrem din toata inima noastra sa imparateasca El in noi, in familia noastra, in orasul nostru, in patria noastra si sa respingem si sa ne impotrivim la orice altfel de imparatie care ni se impune prin patimi inauntrul nostru si in chip felurit in familia noastra, in orasul nostru, in tara noastra. Imi inchipui ca ati inteles ce vreau sa spun, pentru ca, daca ne vom smeri si vom cauta imparatia lui Dumnezeu, pentru toate aceste lucruri nu trebuie sa ducem grija. Aceasta este treaba lui Dumnezeu si nu va exista niciodata nici o problema. Profetul David adevereste, dandu-ne spre pilda experienta lui: ”Tanar am fost si am imbatranit si n-am vazut pe cel drept parasit, nici semintia lui cerand paine” (Psalm 36, 25).

Daca nu cautam, fratilor, imparatia lui Dumnezeu, si cu nepasare vom lasa sa se instaureze imparatia aceluia al carui numar al numelui este 666, atunci, in masura in care suntem nepasatori, vom fi nevoiti sa suportam si consecintele nepasarii; astfel, de vreme ce fiecare isi va asuma partea de raspundere care i se cuvine, va ridica pe umerii sai povara cu neputinta de ridicat a grijii pentru sine, pentru a constata apoi foarte limpede ceea ce pana acum nu stia: ”Fara de Mine nu puteti face nimic” (Ioan 15, 5).

Crestinii si, in special, grecii, sunt oameni cu mare ravna; din acest motiv nu putem nici macar concepe ca ar fi cu putinta a-si face ganduri pentru ce vor manca in vremurile Antihristului, din moment ce, mai ales in perioade de pace, oameni traitori in lume stau de bunavoie in fata vreunei cladiri a vreunui lider politic si fac greva foamei pana la moarte; si fac acest lucru numai si numai pentru o ideologie lumeasca. Nu putem crede ca acestia au idealuri (pentru care se jertfesc) mai inalte decat cele ale crestinilor. Singura diferenta este aceea ca crestinii, atunci cand se sacrifica pentru Domnul nostru Iisus Hristos, care este Adevarul, se sacrifica cu bucurie (caci pe cel ce fericit se da pe sine Dumnezeu il iubeste…). Am putea justifica faptul putinei credinte a unora daca cei care se lasa ”insemnati” ar duce-o bine. Dimpotriva, insa, din Scripturi stim ca loviturile Apocalipsei numai ei le vor primi: ‘‘Si fumul chinului lor se suie in vecii vecilor. Si nu au odihna nici ziua, nici noaptea cei ce se inchina fiarei si chipului ei si oricine primeste semnul numelui ei” (Apocalipsa 14, 11).

Daca acum cineva nu doreste sa se incredinteze pe sine lui Dumnezeu, sa-l asculte pe Alexandru cel Mare care, intr-o zi, a gasit un soldat de-al sau ascuns intr-un tufis si l-a intrebat:

– Cum te cheama?

– Alexandru, a raspuns soldatul.

– Si de ce stai aici ascuns si infricosat?

– Pentru ca mi-e frica de lupta.

Atunci Alexandru cel Mare, i-a raspuns:

– Asculta, soldatule, ori iti schimbi numele, ori iti schimbi tactica.

Unii frati ai nostri care, intr-adevar, il iubesc pe Hristos si sunt hotarati sa nu adere la acest sistem economic – sistem care impune ca, pentru a putea face cineva tranzactii economice si operatiuni cu bani, sa primeasca semnul cu numarul numelui aceluia – au prevederea sa cumpere un domeniu intr-o regiune indepartata si sa construiasca acolo o casuta, unde in anii aceia ducandu-se, nelegati de nimic, sa planteze legume de gradina si sa se intretina. Aici din nou trebuie sa va mahnesc, trebuie insa sa intelegem precis ce va fi. De aceea va trebui sa amintesc tuturor fratilor nostri ca, pentru a nu se aplica sistemul acesta in tara noastra, solutia e una singura: lupta. Voi explica de ce toate masurile de precautie nu vor avea nici o putere.

Veti fi inteles ca mai inainte inca de a se fi votat bine legile si acordul care permite culegerea si prelucrarea informatiilor, au avut grija sa se impuna formularul fiscal E-9, prin care declaram tot ce avem, unde se afla, precum si toate bunurile noastre descrise in detaliu. Prin urmare, in aceasta clipa statul cunoaste cu exactitate tot ce posedam si unde anume se afla. In acelasi timp insa, prin sistemul mondial de control, dupa cum vedeti, se impoziteaza absolut orice. Pentru a se justifica detinerea oricarui bun, posesorul trebuie sa aiba veniturile corespunzatoare. Intrucat nu vom adera la acest sistem, nu vom fi in stare sa justificam posedarea vreunui bun mobil sau imobiliar si nici nu vom putea face fata obligatiilor noastre fiscale in momentul in care, asa cum a profetit si Sfantul Cosma al Etoliei, vor pune impozit chiar si ”pe gaini si pe ferestre”. Astfel, chiar daca posedam ceva, pentru ca nu vom putea face fata obligatiilor fiscale, tot ce avem o sa ni se ia.

Poate cineva va spune: daca n-am declarat ce posed, de unde va sti Statul ca am o casa sau un teren in cutare sau in cutare loc. Stim cu totii ca e ilegal sa nu ne declaram averea si ca se pedepseste de lege, iar pedeapsa se aplica atunci cand se constata abaterea. Mai mult, daca altcineva declara propriul nostru domeniu, Statul il va crede pe el si nu pe noi, pentru ca noi nu-l avem declarat.

Fireste ca pe masura ce timpul va trece, legile vor deveni mai aspre, incat vom depinde cu totul de Stat; nu vom mai putea pastra nimic care sa fie al nostru, intrucat nu vom fi platit impozitul. Asadar, in ceea ce ne priveste, au grija ca Statul sa fie ”actionar si asociat”, incat noi insine sa nu mai putem detine nimic in mod independent.

Toate aceste lucruri le spunem doar: 1. Ca sa avem cunostinta si sa nu ne culcam pe o ureche crezand ca putem sa ne ingrijim de ziua de maine in felul aratat mai sus; 2. Ca sa nu ne risipim in dreapta si in stanga, privindu-se fiecare pe sine, in timp ce ar trebui ca noi toti, cu toate fortele noastre, sa luptam impreuna ca sa nu se aplice acest sistem economic in tara noastra; 3. De vreme ce cel ce scrie aceste lucruri personal le vede intamplandu-se, are raspunderea personala de a-i informa pe fratii sai incat, atunci cand mai tarziu isi vor da seama ce ne-a lovit, sa nu spuna: ”Uitati, nu s-a gasit nici unul sa ne spuna doua lucruri macar”.

Unii care ei insisi au o problema si vor sa se justifice si in afara poate vor spune ca toate cate le discutam aici sunt ipotetice. Le raspundem ca in aceasta clipa ii si vedem pe unii infaptuind anumite lucruri, dar pentru ca incearca sa puna totul la cale intr-ascuns, sigur anumite lucruri trebuie sa le presupunem. Pentru ca atunci cand vedem pe cineva ca arunca vreascuri uscate in jurul casei unui frate de-al nostru si le uda cu benzina, trebuie sa presupunem ca o face numai si numai ca sa dea foc casei. Acum, daca unii dintre noi ne vor acuza ca vorbim la modul ipotetic numai pentru faptul ca a pus lemne si a turnat benzina, dar n-a aprins si focul, le raspundem ca trebuie sa presupunem ce are de gand sa faca cel banuit, ca sa putem pazi dinainte casa fratelui nostru si sa facem orice ne sta in putinta pentru a indeparta lemnele si benzina. Pentru ca, atunci cand toate vor fi pregatite, scanteia este o chestiune de secunda si totul devine cenusa cat nu gandesti. Asa cum atunci cand cineva vede venind nori negri si cazand primele picaturi presupune ca va ploua si alearga sa-si ia umbrela ca sa nu-l ploua, tot asa si noi avem porunca de la Domnul Hristos ca, atunci cand vedem aceste semne sa presupunem si ce va urma. Domnul Hristos asa a lasat sa purcedem, spunand: ”invatati de la smochin pilda: Cand mladita lui se face frageda si odrasleste frunze, cunoasteti ca vara este aproape. Asemenea si voi, cand veti vedea toate acestea, sa stiti ca este aproape la usi” (Matei 24, 32-33). In timp ce pentru ceilalti a spus: ”Cand vedeti un nor ridicandu-se dinspre apus, indata ziceti (presupuneti) ca vine ploaie mare; si asa este. Iar cand sufla vantul de la miazazi, ziceti (presupuneti) ca va fi arsita, si asa este. Fatarnicilor! Fata pamantului si a cerului stiti sa o deosebiti, dar vremea aceasta cum de nu o deosebiti?” (Luca 12, 54-56).

Din aceasta cauza, toti va spunem ca trebuie sa luptam acum, pentru ca si Domnul nostru a spus: ”Trebuie sa fac, pana este ziua, lucrarile Celui ce M-a trimis pe Mine; ca vine noaptea, cand nimeni nu poate sa lucreze” (Ioan 9, 4).

De aceea si Sfantul Sinod a explicat ca:

”… nu este cu putinta ca un crestin sa fie indiferent in legatura cu introducerea voita si sistematica a acestui numar in viata noastra si in viata natiunii elene, care este aproape in intregime crestina si ortodoxa”.

Pentru aceasta si Sfanta Obste a Sfantului Munte a scris:

‘Chemam poporul grec sa manifeste prin orice mijloc legal si democratic impotrivirea la emiterea noilor carti de identitate electronice si la votarea in Camera a modificarii legii privitoare la inscrierea religiei”.

Si continua:

Nici o noua lege nu poate proteja libertatea personala a cetateanului de tehnologia electronica contemporana ale carei posibilitati sunt nelimitate. Numai desfiintarea definitiva a legii (…) va alunga toate temerile si va potoli nelinistea vie a poporului grec fata de iminentul «dosar electronic» general care fara nici o indoiala va pregati terenul si pentru atat de urata si nesuferita pecete antihrista 666. Frati ortodocsi crestini greci, treziti-va si ramaneti statornici si de neclintit in Sfanta noastra Credinta Ortodoxa si nu va indoiti ca «aceasta este credinta cea care va birui in lume!»

Pentru aceasta si sfintii categumeni de la manastirile aghiorite scriu, atragandu-ne atentia. De aceea si preasfintitii episcopi, prin circularele lor pe care le trimit mitropoliilor, isi informeaza turma si cu curaj declara in scris ca se impotrivesc acestui regim al Antihristului, care urmeaza sa se impuna.

De asemenea, dupa cum am scris si in cartea “Urna alegerii”, Parintele Paisie a spus:

“Asculta, fiule, atunci cand vezi ca cineva iti pune foc in casa cu un chibrit, in momentul in care focul este inca la inceput, iti sta la indemana sa-l stingi cu un pahar cu apa. Daca insa neglijezi si spui: A, nu-i un foc prea mare, atunci din cauza indiferentei si neglijentei tale focul va creste si-ti va arde toata casa. Atunci n-o sa mai poti face nimic altceva decat sa te lasi biciuit fara mila de propria ta constiinta si sa stai si sa-ti privesti plangand propria nenorocire”.

crisis.jpg

Criza artificială

Trebuie sa cunoasteti ca nu va fi posibil ca acest sistem de control mondial sa se instaureze pe fata, adica inspiratorii lui nu vor veni sa ne spuna niciodata in fata: ”Vrem sa va desfiintam libertatea personala si sa va punem sub un control non-stop”. Dimpotriva, atunci popoarele s-ar ridica, si ”ambasadorii” sistemului n-ar stii unde sa se mai ascunda. Trebuie, prin urmare, sa aplice mai intai o politica si sa-i puna la cale introducerea, facand intr-o prima faza ca poporul sa simta nevoia unui sistem, o nevoie insa creata de o criza artificiala. Sa dam cateva detalii:

Sa luam spre exemplu problema drogurilor. Probabil veti fi observat ca daca mai inainte existau legi severe pentru cei ce foloseau si vindeau droguri, fenomenul era rar; cand si cand mai auzeam de cate un narcoman. Incet, incet insa, s-a pus la cale elasticizarea legilor. Astfel au fost blocate actiunile politistilor si astazi am ajuns in punctul in care traficantii de droguri sunt judecati formal si eliberati in scurt timp, luandu-si de la capat comertul, fara sa se teama de nimic. Acest lucru, asa cum toti ne dam seama, a avut ca rezultat faptul ca o mare parte din tineretul Greciei cunoaste experienta drogurilor. Parintii copiilor dependenti de droguri, dar si parintii celor care se tem ca nu cumva copiii lor sa sfarseasca prin a se droga sunt indignati de acesti traficanti care le duc copiii la dezastru si protesteaza in toate directiile, cerand sa se faca ceva pentru ca cei responsabili sa fie arestati.

In timp ce cetatenii se gasesc intr-un asemenea punct al disperarii si cer staruitor sa se faca ce va pentru combaterea traficului cu droguri care, asa cum am spus, in mod artificial a fost adusa pana la acest punct, auziti de pe buzele unor ministri propunerea de a se desfiinta si legile care mai exista si de a se legaliza cultivarea drogurilor, ca sa poata fi liber cultivate, chiar si in ghiveciul de pe balcon. Ne inchipuim ca intelegeti acum unde ar duce, intr-o prima faza, cultivarea libera, circulatia si intrebuintarea drogurilor usoare. Este de la sine inteles ca le vor consuma tot mai multi tineri. Prin urmare, factorii responsabili vor cauta sa-i gaseasca pe traficantii de droguri puternice, in timp ce deja comertul lor va fi in floare. Pe masura ce problema va deveni mai arzatoare, se vor intampla doua lucruri: vom fi din ce in ce mai disperati si mai indignati, vom cere cu disperare sa se ia masuri si sa fie prinsi si pedepsiti vinovatii, in timp ce, pe de alta parte, vom asculta justificari absurde de genul: ”Nu-i putem combate pe traficantii de droguri, pentru ca nu-i putem gasi”, indiferent daca atelierele producatoare de droguri din Turcia sau din Scopije lucreaza nestanjenite zi si noapte.

In acest punct, criza artificiala pe care o urmareau si-a atins scopul. Lumea a ajuns in punctul de a cere cu disperare o solutie si momentul ”servirii” sistemului celui mai totalitar, a celui mai lipsit de libertate si a celui mai antidemocratic a sosit. Ba chiar sub forma de acadea. Infatisandu-ni-se drept mantuitorii nostri, ne vor spune ca trebuie sa aderam la acordul Schengen si sa votam o lege care sa permita culegerea de informatii si prelucrarea lor si, de asemenea, sa dam fiecarui om un numar de cod unitar de inregistrare care, in ultima faza, se va afla pe mana sau pe frunte, pentru a putea in acest fel, intr-o fractiune de secunda, sa localizeze infractorii prin satelit, sa verifice la banca depunerile de bani ”murdari”; si, in acest fel, bietii parinti care isi vad copiii stingandu-se nu mai au alta iesire decat aceea de a accepta solutia care li se propune (chiar daca, in conditii diferite, nu le-ar fi placut) pentru ca trebuie sa puna mai presus de libertatea lor viata copilului lor. De altfel, cei mai multi oameni prefera formula: ”Mai bine robi si vii, decat morti si liberi”. In mod firesc, atunci cand se vor aplica toate aceste planuri dictatoriale, sa nu credeti cumva ca va fi combatut comertul cu droguri, pentru ca toti stiti foarte bine cine sunt aceia care se gasesc in spatele traficantilor si ce interese urmaresc si stiti ca ceea ce ii intereseaza este ca popoarele sa fie narcotizate, ca sa nu inteleaga foarte bine unde sunt conduse si sa nu poata reactiona.

Martor al tuturor lucrurilor pe care le spunem invocam poporul Frantei care, dupa ce a patit ce am patit si noi si a fost nevoit sa semneze acordul si sa fie pus sub urmarire, a vazut cu surprindere ca nu numai ca drogurile nu s-au redus, ci ca, dupa validarea acordului si dupa suspendarea controlului vamal, Franta a fost inundata de droguri care vin din Olanda. Aici intrebam: Oare nu cumva si lor li s-a spus ca acordul Schengen a fost facut pentru combaterea drogurilor si a criminalitatii? Credem ca intelegeti pana aici putin din ritualul lor intunecat. Acum nu ramane decat ca dumneavoastra singuri sa urmariti toata punerea la cale a acestei crize artificiale, la toate nivelurile vietii noastre si dumneavoastra singuri sa constatati ca este adevarat ceea ce spunem, adica: 1. mai intai infractiunile grave nu vor mai fi pedepsite, iar legile vor deveni mai elastice, domnind astfel faradelegea care minimalizeaza infractiunile mari, transformandu-le in delicte minore; 2. vine mai apoi constientizarea de catre noi toti a adevaratei situatii si, astfel, vom incepe sa cautam cu disperare o solutie pentru aceasta problema; 3. va veni ”solutia” pe care o vor propune ”mantuitorii” nostri, intr-o prima faza prin promovarea unei carti electronice si, in stadiul final, prin punerea la cale a fixarii codului pe mana sau pe frunte, asa cum bine scrie si cuviosul parinte Paisie:

”Asadar, in spatele acestui sistem perfect al cardului de deservire de siguranta realizat pe computer, se ascunde o dictatura mondiala si robia Antihristului (Apocalipsa 13, 16)”.

Pentru a vedea cum va arata peisajul in ansamblu, ne vom referi la cateva cazuri unde deja criza artificiala este destul de inaintata. Furturile cer ca solutie retragerea banilor si adoptarea unui card electronic. Va vom lasa insa sa luati singuri initiativa si sa vedeti cum se pregateste criza artificiala a cresterii numarului de furturi, pentru ca toti trebuie sa intelegem ce cantec ne canta, si cum vor izbuti sa ne faca sa dansam pe el.

Cresterea comertului cu prunci, a adoptiilor ilegale s.a.m.d. constituie un alt exemplu. Vedeti ca prin elasticizarea legilor a crescut la maximum si aceasta problema. Veti vedea ca solutia care va fi propusa va fi implantarea unui microcip noilor nascuti inca de la nastere, pentru a putea fi urmariti si pentru a nu fi pierduti. O mica demonstratie ne-o fac implantand inca de pe acum microcipuri animalelor. Astfel, sustin ei, controleaza animalele fara stapan si gasesc, prin satelit cainii pierduti, dar si pe stapanul lor.

Combaterea evaziunii fiscale este inca o pietricica la edificiul propagandei lor. Va ganditi la incarcarea impozitelor si asa insuportabile pe care ni le impun in continuu, in timp ce, pe de alta parte, protesteaza pe motiv ca cei mai bogati nu-si platesc impozitele. De notat ca, daca dumneavoastra datorati 70.000 de drahme pe care nu-i aveti, va confisca averea, in timp ce celor foarte bogati insusi Statul le daruieste datorii de miliarde, care, fireste, va impovareaza pe dumneavoastra. Ganditi-va la criteriile obiective care pentru multi sunt nedrepte, iar, pe de alta parte, constatati ca ne servesc acest ”plan salvator” care are drept scop combaterea evaziunii fiscale.

Vedeti cresterea criminalitatii. Admirati elasticitatea legilor. Am ajuns asadar ca o crima sa echivaleze cu 10 ani de inchisoare; si chiar mai mult, pe zi ce trece pedeapsa poate sa se micsoreze. Asadar, cineva care are predispozitie spre a ucide deja nici nu mai e bagat in seama.

Cei care pun la cale subteran planurile UE, voind sa sporeasca si mai mult aceasta criza artificiala, au ales calea economiei. Din acest motiv obliga guvernele si le forteaza sa impuna ”stoarcerea” economica a popoarelor lor, urmand sa coboare indicii economiei la limita pe care o doresc. Lucrul acesta are drept rezultat faptul ca tarile isi vor supune cetatenii unei menghine economice, punandu-le impozite impovaratoare, cerandu-le diverse contributii banesti, impunand aproape dublarea criteriilor obiective si reducerea ajutoarelor sociale cu rezultatul ca, pe de o parte, sa scada intr-un fel indicii economici ai tarilor si sa creasca in acelasi timp alti indici pana la maximum. Multe intreprinderi sunt nevoite sa se inchida. Anul acesta s-a anuntat ca se vor inchide 65% din intreprinderile mici si mijlocii, datorita impunerii unor criteni obiective suplimentare. Anumite intreprinderi, pentru a supravietui, sunt nevoite sa recurga la evaziune fiscala sau sa mituiasca functionarii de stat, urmand ca numai in felul acesta sa-si regleze afacerile. Deci, cand toate acestea se intampla la nivelul intreprinderilor, intelegeti – cu somajul care deja domneste – ce se intampla la nivel personal si social. Incepe sa creasca indicele furturilor, al criminalitatii, al comertului cu prunci, adoptiile ilegale, exploatarea minorilor, pederastia, crimele pentru exploatarea organelor umane, comertul cu droguri s.a.m.d. Lumea, pierduta intr-un haos economic care deja se impune si traversata de urmarile acestei mizerii economice, se refugiaza in droguri pentru a-si uita, chiar si pe moment, problemele, in timp ce cu siguranta mai inainte unii au avut grija sa-i niveleze toate valorile si toate idealurile.

Cresterea acestor indici creeaza o destindere a coeziunii sociale. Asadar nu este intamplator faptul ca au ales convergenta economiilor in vederea unificarii Europei, pentru ca aceasta convergenta duce la pauperizare, a carei urmare naturala este devierea de la valorile morale. Aceasta Europa, prin acest mod nedemocratic pe care il impune, nu s-ar putea instaura altfel si nu s-ar realiza decat ”strangand” prin aceasta metoda popoarele, incat sa o considere mai degraba salvatoarea lor, pentru ca se presupune ca astfel va lua sfarsit martiriul lor. Programul UE are niste performante foarte dure: reducerea indicilor economiei cu tot ceea ce implica, avand drept urmare cresterea tuturor indicilor numiti mai sus (de criminalitate etc.), dar si a altora, pe care din motive de spatiu n-o sa-i amintim aici. Astfel domneste faradelegea si crima. Rezultatul? Poporul, opresat de masurile economice impovaratoare si de decaderea morala, va cauta cu disperare pe cineva care sa-i dea posibilitatea sa respire din nou. Aceasta cerere disperata a poporului nu va fi auzita decat atunci cand disperarea sa va ajunge la culme din cauza propriilor lui oameni politici si din cauza masurilor nationale. Atunci, firesc, aceste cercuri obscure isi vor promova ”omul”, dar si sistemul perfect de control mondial si desfiintarea libertatii personale, cu justificarea ca aceasta e solutia pentru scaderea indicilor criminalitatii, ai coruptiei etc, indici care din cauza politicii severe de austeritate au urcat la cote foarte inalte.

Acordul Schengen trebuia sa fie ”servit” cu fata sociala, ca un panaceu pentru combaterea crimei si a comertului cu droguri. Iar poporul pe jumatate mort din cauza masurilor impovaratoare ii va ruga pe acestia sa-si asume sarcina de a-l scoate din impas, declarandu-le ca se preda fara conditii si se supune acestui nou sistem de control universal pe care il va accepta ca necesar pentru functionarea larga a societatii. Pe de o parte, vor da indicatii pentru o austeritate mai mare, iar pe de alta parte ”vor servi” acest sistem economic controlat la nivel mondial, prin care vor fi acordate facilitati numai la inceput si numai in anumite cazuri si numai in procent de 50%, celor care optional adera la el. Restul de 50% pe care il vor darui acestora va fi rascumpararea libertatii lor prin desfiintarea intimitatii vietii particulare si personale.

Fireste, daca am continua, ar trebui sa enumeram toate cate se pun la cale, dar nu ne-ar ajunge tomuri intregi. De aceea, pentru ca nu subestimam judecata si puterea dumneavoastra de intelegere, pur si simplu am atins in treacat cateva din aceste probleme; am facut-o ca sa cunoasteti lamurit ca, daca intr-o zi veti citi in ziare sau veti auzi la televizor despre denunturi ca la pasajele pentru autovehicule, unii, intelesi cu functionarii, nu-si platesc taxa, municipalitatea pierzand astfel in fiecare an miliarde de drahme, asteptati-va ca in scurt timp sa auziti ca s-a gasit si solutia! Aceste pasaje rutiere, se va spune, vor deveni electronice, si in felul acesta municipalitatea va inceta sa mai piarda bani. Verificati cu atentie intervalul de timp scurs intre primul comunicat, care va anunta problema, si cel de-al doilea, in care vi se arata solutia gasita; veti vedea ce ”inventatori” avem, care numai in cateva zile sunt gata sa instaleze pasajele electronice pentru autovehicule! Principala caracteristica a acestei solutii va fi, bineinteles, un control deplin, pentru ca exercitand un control electronic la aceste pasaje rutiere, ele vor servi totodata si pentru culegerea si prelucrarea de date. La banca nationala de date se inregistreaza ora la care a trecut cutare sau cutare automobil, de exemplu daca a trecut pe la pasajul de la Malgaron. Daca a trecut si pe la pasajul de la Katerinis, presupun ca masina se indreapta catre Atena. Socotind timpul pe care l-a facut pentru a strabate distanta dintre Malgaron si Katerinis, care, sa spunem, ar fi de 20 de minute, ajung la concluzia ca viteza cu care a circulat automobilul respectiv era de 140 de km/h. In acest caz trebuie sa-i fie trimisa acasa o citatie pentru depasirea limitei de viteza. La pasajul de la Shimatariou a ajuns dupa 8 ore, ceea ce nu e natural, daca socotim viteza cu care mergea la inceput. Incrucisand toate aceste date, se descopera ca un alt automobil care a plecat din Atena avea aceeasi intarziere exact intre cele doua pasaje rutiere. In banca de informatii descoperim urmatorul element: in Karavomilo, in taverna ”To Limani” (Portul), soferul primului automobil a platit la masa 60.000 de drahme, lucru care arata ca de fapt a facut cinste altora. Evident, acelora care calatoreau in celalalt automobil, care a avut aceeasi intarziere. Trebuie analizate aceste date din dosarul lor pentru a se constata daca cei care s-au intalnit participa la o actiune comuna sau pur si simplu daca se potrivesc ca mod de gandire sau daca convingerile lor religioase si politice sunt aceleasi etc.

Sa nu ne lasam pacaliti de acadea si sa incercam sa vedem ce se ascunde in spate“.

Partile urmatoare:

(din: IEROM. HRISTODUL AGHIORITUL, “LA APUSUL LIBERTATII”, Editura Sophia, Bucuresti)

(sursa online)

cartea integrală, în format pdf – La Apusul Libertății de Ieromonah Hristodul Aghioritul

.

Să ne fie de folos !

.

.

Pentru cei care doresc să afle mai multe despre EREZIA EREZIILOR – ecumenismul sincretist, recomandăm din inimă:

1) – HTTP://ROMANORTODOX.INFO/SUBIECT/BIBLIOTECA/BROSURI/

.

2) – HTTP://ROMANORTODOX.INFO/ECUMENISMUL-INTREBARI-SI-RASPUNSURI-PE-INTELESUL-TUTUROR/

.

3) – HTTP://ROMANORTODOX.INFO/BROSURA-ADEVARUL-DESPRE-ECUMENISM-SI-SINODUL-DIN-CRETA/

.

4) – HTTP://ROMANORTODOX.INFO/BROSURA-IMPOTRIVA-ADUNARII-CRETANE/

 

5) – HTTP://ROMANORTODOX.INFO/SINODUL-DIN-CRETA-LAMURIRI-PE-INTELESUL-TUTUROR/

.

6) – SCURTĂ CRONOLOGIE A ECUMENISMULUI – DE IEROMONAH SPIRIDON ROȘU

.

7) – ECUMENISMUL FĂRĂ MASCĂ

.

.

DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE  –  CÂT MAI POȚI !!!

.

CĂUTAȚI ORICE CUVÂNT ORI EXPRESIE CARE VĂ INTERESEAZĂ DIN ACEST SIT, TASTÂNDU-L ÎN 

SECȚIUNEA ”CĂUTARE”

DIN PARTEA DREAPTĂ-SUS, APOI APĂSAȚI TASTA ENTER,

DACĂ FOLOSIȚI UN CALCULATOR (LAPTOP SAU DESKTOP),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE AȘA CUM ARATĂ IMAGINEA DE MAI JOS:

.

.

DACĂ FOLOSIȚI UN TELEFON MOBIL (SMARTPHONE),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE LA FINALUL ORICĂRUI ARTICOL DIN SITUL

ROMANORTODOX.INFO 

DEASUPRA SECȚIUNII ”ULTIMELE ARTICOLE”,

AȘA CUM SE VEDE ÎN IMAGINEA DE MAI JOS:

.

SĂ NE FIE DE FOLOS!

.

MĂRTURISEȘTE ADEVĂRUL, FĂ-ȚI DATORIA DE CREȘTIN,

DE A-ȚI IUBI APROAPELE CA PE TINE ÎNSUȚI,

ACUM, ASTĂZI, CÂT SE MAI POATE!!!

.

AȘA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU !

.

 

 

.