LIFE SITE: Macron launches digital ID in France after re-election, raises fears of social credit system

După ce a fost reales, Macron a lansat identitatea digitală în Franța, stârnind temeri legate de sistemul de credit social

Participarea este opțională, iar unii cetățeni consideră că aceasta ar putea duce la o supraveghere și un control social în stil chinezesc.

De Pierre Boralevi, 29 Aprilie 2022, LifeSiteNews

 

Paris – La mai puțin de o săptămână de la realegerea președintelui francez Emmanuel Macron, acesta se confruntă deja cu reacții negative după ce a lansat o identitate digitală pentru cetățeni.

Macron a semnat decretul privind ‘Serviciul de garantare a identității digitale’ (SGIN) la 26 aprilie, la mai puțin de 48 de ore după victoria sa asupra naționalistei Marine Le Pen în alegerile prezidențiale franceze.

SGIN este un proiect al guvernului francez care vizează crearea unei aplicații mobile care le va permite cetățenilor francezi să aibă acces la actul lor de identitate în format digital.

Proiectul urmărește să facă Franța ‘conformă’ cu pachetul de măsuri privind identitatea digitală europeană al Comisiei Uniunii Europene.

Deși textul decretului specifică faptul că utilizarea ID-ului digital „este lăsată în totalitate la libera alegere a utilizatorilor”, unii politicieni îl văd ca pe un instrument de introducere în Franța a unui sistem de credit social de tip chinezesc.

Florian Philippot, fondatorul partidului naționalist francez ‘Les Patriotes’ (Patrioții), a reacționat pe Twitter pentru a denunța noua legislație.

„Imediat după alegeri, guvernul a anunțat lansarea unei ‘aplicații de identificare digitală’! Scopul: introducerea unui sistem de credit social de tip chinezesc. O societate a controlului și a supravegherii”, a scris el pe Twitter.

„Să respingem total această aplicație și să o combatem prin orice mijloace!”.

Alți utilizatori de Twitter i-au împărtășit sentimentele.

Unul dintre ei, The Q2 Observer, a subliniat că „ceea ce este opțional și banal la început va fi esențial și anevoios pe termen lung”.

„În Franța deocamdată, în curând la fel peste tot… Rezistați!”, a adăugat el.

Îngrijorările că instrumente digitale precum SGIN vor fi folosite de guvernele occidentale pentru a introduce pe ușa din spate un sistem de credit social au fost exprimate și în alte țări din UE, inclusiv în Italia, unde o aplicație recent lansată, ‘Smart Citizen Wallet’, va fi lansată în Bologna toamna aceasta, și care îi va recompensa pe unii cetățeni pentru ‘comportamente virtuoase’, folosind un sistem de puncte.

Realegerea lui Macron duminica trecută a declanșat proteste masive în toată Franța, iar în timpul primei sale vizite oficiale de după realegere, acesta a fost atacat cu tomate în orașul Cergy, de lângă Paris.

Alegătorii sunt așteptați din nou la urne pentru alegerile parlamentare din iunie, când partidul lui Macron și-ar putea pierde majoritatea în favoarea lui Le Pen.

__________

Sursa – https://saccsiv.wordpress.com/2022/04/30/la-mai-putin-de-48-de-ore-dupa-victoria-sa-in-alegeri-emmanuel-macron-a-semnat-decretul-privind-identitatea-digitala-in-franta-starnind-temeri-legate-de-sistemul-de-credit-social-de-tip-chinezesc/

.

.

DESCĂRCAȚI ÎN FORMAT ELECTRONIC PDF:

ECUMENISMUL – EREZIA EREZIILOR – EXPLICAȚII

.

DOAMNE AJUTĂ!

CITIȚI AICI TEXTUL IMNULUI ROMÂNIEI:C

DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE !!!

.

CĂUTAȚI ORICE CUVÂNT ORI EXPRESIE CARE VĂ INTERESEAZĂ DIN ACEST SIT, TASTÂNDU-L ÎN 

SECȚIUNEA ”CĂUTARE”

DIN PARTEA DREAPTĂ-SUS, APOI APĂSAȚI TASTA ENTER,

DACĂ FOLOSIȚI UN CALCULATOR (LAPTOP SAU DESKTOP),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE AȘA CUM ARATĂ IMAGINEA DE MAI JOS:

.

DACĂ FOLOSIȚI UN TELEFON MOBIL (SMARTPHONE),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE LA FINALUL ORICĂRUI ARTICOL DIN SITUL

WWW.ROMANORTODOX.INFO 

DEASUPRA SECȚIUNII ”ULTIMELE ARTICOLE”,

AȘA CUM SE VEDE ÎN IMAGINEA DE MAI JOS:

.

SĂ NE FIE DE FOLOS!

.

MĂRTURISEȘTE ADEVĂRUL, FĂ-ȚI DATORIA DE CREȘTIN,

DE A-ȚI IUBI APROAPELE CA PE TINE ÎNSUȚI,

ACUM, ASTĂZI, CÂT SE MAI POATE!!!

AȘA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU !

.

.