În cele ce urmează prezentăm succesiunea cronologică a demersurilor făcute de Pr. Cristian Călugăru, în vederea clarificării situației sale.

Părintele în primă fază a trimis la Episcopia Tulcii următoarea adresă prin care solicită documentele probatoare ale caterisirii sale, întrucât niciodată nu a fost convocat și niciodată nu a primit nimic în acest sens.

Iată scrisoarea:

.

Ca răspuns, primește adresa următoare neînsoțită de nici un document probator, nici măcar decizia de caterisire:

.

.

De ce oare? Lăsăm poporul ortodox să-și răspundă singur la aceste întrebări…

În continuare, Pr. Cristian Călugăru cere printr-un e-mail copie de pe mărturisirea lui de credință împotriva ecumenismului adresată Episcopului Tulcii la nivelul anului 2008.

.

.

Ca răspuns la e-mailul sfinției sale, Pr. Cristian primește următorul e-mail, care conținea în atașament același răspuns:

.

 

.

Documentul din atașamentul e-mailului (același răspuns ca și prima dată):

.

.

De câte demersuri mai e nevoie ca să ne dăm seama că vom primi același răspuns din partea ecumeniștilor eretici?!!!!

Chiar nu e vizibilă lipsa de transparență a Episcopiei Tulcii?!!!

Chiar nu se vede că aceasta nu eliberează documente precum procesele verbale de consistoriu și convocatoarele (în număr de trei fiecare – conform Sfintelor Canoane), pentru că nu le au???!!! – Pentru că nu le-au întocmit!!!

Chiar nu se vede limpede că avem de-a face cu o caterisire nedreaptă, fiindcă procedura canonică a celor 3 convocări succesive la ședințele de consistoriu a părintelui, a fost călcată în picioare de ecumeniști??!!!

Cât sânge trebuie să mai curgă ca unii să priceapă aceste lucruri???

Chiar nu se vede sinceritatea, transparența și bunăvoința părintelui în acest sens?!!! Un om care are de gând să-ți ascundă trecutul ar mai face astfel de demersuri???

Este profund trist că unii nu vor să vadă sau să accepte faptul remarcabil că, la frageda vârstă de 27-28 ani, Părintele Cristian Călugăru mărturisește împotriva ecumenismului și oprește comuniunea cu Episcopul Tulcii, plecând din parohie (ATENȚIE, NU ȘI DIN PREOȚIE!!!), la sfatul părintelui său duhovnic din acea vreme, arhim. Iustin Pârvu, după aproape 2 ani de predici mărturisitoare de la amvon împotriva ecumenismului și masoneriei (lucru lesne de verificat dacă se întreabă orice membru al parohiei Crișan din Delta Dunării din acea perioadă).

Părintele nicidecum nu și-a părăsit parohia, așa cum susțin unii, pentru că ar fi putut să o facă mult mai devreme, nu să aștepte aproximativ 2 ani. Dar la nivelul 2008, acesta pleacă din parohie, la sfatul duhovnicului său, Arhim. Iustin Pârvu, care l-a sfătuit să evite un scandal păgubos, care nu ar fi adus nimic bun nimănui…

Părintele Cristian Călugăru, pe parcursul perioadei când a fost paroh, a avut numeroase confruntări directe cu protopopul și episcopul său, lucruri care se pot verifica, confruntări prin care a încercat îndreptarea acestora.

Acestea sunt faptele și demersurile pe care Pr. Cristian ne-a rugat să le consemnăm, spre lămurirea situației.

Să ne rugăm lui Dumnezeu, ca să vedem că toate acestea sunt adevărate și să nu ascultăm păreri care scot din context faptele și care stârnesc numai echivoc și sminteală!!!

Ca să avem păreri trebuie să cunoaștem situația în întregime! Altminteri suntem subiectivi și cădem în strașnice înșelări!

Considerăm că din acest moment, orice alt demers făcut în acest sens este inutil și păgubos, fiind pierdere de timp prețios pentru mântuire…

Îndemnăm la rugăciune fierbinte pentru acei care nu au înțeles situația de față.

Menționăm de asemenea, încă o dată că Agheazma Părintelui Cristian Ionuț Călugăru, NU SE STRICĂ!!!  ADICĂ DUMNEZEU ARATĂ CU PUTERE ADEVĂRUL TUTUROR!

Cum vor explica aceasta cei care stârnesc tulburare și sminteală ??? . . .

De ce nu este lăsat Pr. Cristian  de unii ca acestia, să facă Agheazmă???!!! Căci aceasta este linia pe care s-a mers în Sfânta Tradiție a Bisericii în astfel de situații.

La aceste întrebări vă puteți răspunde fiecare dintre frățiile voastre cu mare ușurință. Cum?

Ascultându-vă conștiința. Asta dacă avem gânduri bune și curate, fără prejudecăți și preconcepții.

Vă urăm tuturor mult spor la rugăciune și Domnul Milei să ne aibă pe toți în pază! AMIN !

.

REDACȚIA

.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate !

.

Citiți pe aceeași temă:

SCRISOAREA DESCHISĂ A MONAHULUI CLEMENT

.

Iar ca notă generală, foarte potrivit este articolul următor:

AVERCHIE TAUŞEV: “SAREA NE PĂTRUNDE” – SEMNUL APROPIERII SFÂRŞITULUI