Despre caterisirea Părintelui Cristian Ionuț Călugăru

 

Din anul 2016, în care a avut loc pseudo-sinodul din Creta, noi, părinții de la Muntele Athos, am început o luptă comună cu iubiții părinți din România și părinții din toate colțurile lumii împotriva ecumenismului și globalizării anticristului. Ne confruntăm cu multe probleme nu numai din partea ecumeniștilor, ci mai ales din partea falșilor frați, cum ar fi Mihail Silviu Chirillă, Theodoros Zisis și mulți alții, care susțin teoria de a nu opri comuniunea  sau teoria conform căreia canonul 15 al Sinodului I-II al lui Fotios cel Mare este opțional.  Toate aceste probleme, reușim cu ajutorul lui Dumnezeu și al Preasfintei Fecioare Maria să le înțelegem cu succes și să continuăm să luptăm împotriva erezei.

Dar acum, o chestiune tinde să devină o problemă între dragii Părinți care luptă împotriva ecumenismului și să-i dezbine fără motiv. Acest subiect este despre Părintele Cristian Călugăru. Unii părinți cred că este valabilă caterisirea lui de către ecumeniști, și că nu mai este preot. Din acest motiv, mulți preoți și frați îmi cer să lămurim chestiunea  și dacă această caterisire a Părintelui Cristian este validă sau nu.  Și prin această părere a noastră să-i ajutăm și pe părinți să rezolve neînțelegerea și să aibă din nou pace între ei. L-am întâlnit pe Părintele Cristian pentru prima dată, înainte de sinaxa de la Făgăraș și mi-a explicat și mi-a spus povestea lui. Toți Părinții atunci, Pr. Elefterie, Pr. Antim, Pr. Ieronim, Pr. Antonie, Pr. Gervasie, Pr. Andrei, Pr. Ciprian și toți ceilalți, am auzit povestea părintelui Cristian din gura sa, l-am apreciat și am dat slavă lui Dumnezeu, pentru că am găsit un alt frate cu care să luptăm împreună împotriva erezei!!!!

Dar după 4 ani, niște părinți, nu-l mai acceptă pe Părintele Cristian ca preot, pentru că ei spun că evenuala lui caterisire este valabilă!!!!!!!!!!  iar principalul motiv pentru care ei susțin această opinie, este că Părintele Cristian și-a părăsit funcția, a renunțat la preoție și a renunțat la statutul de preot. Dar Părintele Cristian și-a lăsat (nu abandonat) poziția în parohia sa, încetând pomenirea episcopului eretic și a părăsit altarul care APARȚINE  EPISCOPIEI. Chiar în acest fel, el a luat decizia corectă. Dar chiar dacă greșea, făcea această greșeală pentru că nu avea experiență, era tânăr și primul preot care făcea ceea ce trebuia, și făcea ascultare față de Pr. Iustin Pârvu. Cel mai important este că el A OPRIT comuniunea cu erezia, mărturisind și predicând și împotriva masoneriei care se află în interiorul administrației Bisericii și acesta este motivul pentru care a fost caterisit. Iată cuvintele Părintelui Cristian pentru explicarea exactă a ceea ce s-a întâmplat:

 

„De când aveam 20 de ani am o problemă cu erezia în ortodoxie. Încă din timpul studiilor, am dus o luptă grea cu actualul patriarh Daniel, care în acel moment era episcopul meu la Iași. Am înțeles în acel moment că episcopul meu, Daniel, este cel mai periculos și eretic episcop din țara mea, așa că, în ultimul an de studiu am cerut transferul la Constanța, la episcopul Teodosie, nu pentru că Teodosie este un episcop bun, dar nu este atât de rău ca Daniel. A fost o dovadă din partea mea pentru Dumnezeu că nu vreau să fiu cu episcopul eretic… Desigur, nu a fost o soluție bună sau clară, pentru că și Teodosie este ecumenist, dar am încercat să fac ceva… nu doar să stau și să nu fac nimic. În 7-8 luni Teodosie m-a făcut preot… dar în aceste 7-8 luni am vorbit cu toată lumea despre erezie și Teodosie a auzit despre cuvintele mele și, surpriză, m-a făcut preot înainte de a-mi termina studiile. A fost o surpriză. M-a trimis în satul Crișan. De la începuturile mele în Crișan am vorbit public despre masonerie și ecumenism. Tot timpul, în fiecare predică a mea. Au fost 6-7 luni cu pace… nimeni nu-mi spunea că greșesc… dar în acest timp episcopul meu era Teodosie. După această perioadă, Daniel a devenit patriarh și a trimis în județul Tulcea un nou episcop, iar Teodosie a rămas doar cu județul Constanța. Din acel moment a început războiul împotriva mea… noul episcop, Visarion, auzind de cuvintele mele a început un război cu mine. De fiecare dată când îmi trimitea persoane din episcopie, îmi spuneau să nu mai vorbesc despre masonerie și ecumenism. Nu m-am oprit și a fost un război dificil… Au încercat să mă intimideze, a fost dificil… și după un an de război, m-am dus la Pr. Iustin Pârvu (duhovnicul meu de atunci) și      l-am rugat să îmi dea binecuvântarea de a opri comuniunea. Mi-a dat binecuvântările sale, mi-a spus că aceasta este calea corectă. Mi-a spus să fac acea scrisoare și să o las în altar. În acea scrisoare, am explicat de ce încetez pomenirea și de ce refuz să fiu paroh pentru acel sat Crișan, fără să renunț la preoție. Aceste cuvinte erau în această scrisoare. Pentru că nu am făcut o copie, avem aceste probleme stupide astăzi. După aceea, m-am întors în județul meu natal Iași, unde îmi fac datoria de atunci și până astăzi.”

Acestea sunt cuvintele Părintelui Cristian.

În concluzie, caterisirea Părintelui Cristian nu este valabilă din următoarele 4 motive:

1) Scrisoarea episcopiei spune că motivul caterisirii Părintelui Cristian este pentru că a renunțat la preoție. Aceasta este o mare MINCIUNĂ, pentru că Pr. Cristian A OPRIT COMUNIUNEA cu ecumeniștii eretici, și nu a renunțat la preoție!!! Din prima zi în care Pr. Cristian a oprit pomenirea, el a slujit Sfânta Liturghie.

2) Cel mai important este că părintele Cristian a fost judecat fără să fie acolo. Ca să fie validă, valabilă, caterisirea trebuie să îndeplinească 2 condiții: În primul rând, toate procedurile trebuie să fie în conformitate cu legile canonice ale Bisericii. Și asta nu i s-a întâmplat Părintelui Cristian. Ei (cei care pretind că l-au caterisit) nu au urmat procedura, care spune că ei sunt OBLIGAȚI să îl cheme / convoace / să-l sune de 3 ori, nu doar prin scrisoare, ci printr-o persoană care se va fi asigurat că cel vizat a fi caterisit a primit invitația-apel de a participa la instanță!!!!!  – Nu l-au sunat / chemat / convocat de 3 ori cum trebuia, pentru instanță. Și dacă vom căuta, vom vedea că și ereticul Nestorie a fost invitat de 3 ori, nu numai prin scrisoare, ci DE EPISCOPI, să meargă să participe la Sinodul 3 Ecumenic.   Părintele Cristian nu a primit nici o chemare prin scrisoare sau de la preoți să participe la curtea / instanța care-l viza spre cateresire. Și numai prin aceasta, este suficient pentru a dovedi  invaliditatea caterisirii!!   Și în al doilea rând, motivul caterisirii, trebuie să fie în conformitate cu regulile / Sfintele Canoane ale Bisericii Ortodoxe. Ceea ce înseamnă că motivul pentru care cineva trebuie să-și piardă Harul preoției  trebuie să fie ori din motive morale (care trebuiesc  dovedite în acest sens), ori  pentru erezie. Și  în ambele cazuri, trebuie să aibă dovezi clare pentru a-l caterisi pe preot, după ce aduc elementele doveditoare, în fața tuturor!!! Nimic din toate acestea nu s-a întâmplat în cazul părintelui Cristian!!!!!

3) Părintele Cristian a fost ”caterisit” pentru că a oprit pomenirea, și nu pentru motivul care se spune. Acest lucru este evident pentru oricine înțelege că ereticii lucrează în acest mod întunecat.

4) Unii părinți susțin validitatea caterisirii Părintelui Cristian pentru că și-a părăsit parohia, în timp ce ar fi trebuit să rămână acolo până când urma să fie excomunicat. Desigur, cele de mai sus și într-adevăr punctul 2 sunt suficiente pentru a dovedi că îndepărtarea părintelui Cristian este invalidă. Dar pentru a răspunde celor care spun că îndepărtarea este valabilă pentru că și-a părăsit poziția în biserica parohială, susținem următoarele: Să nu uităm că biserica parohială aparține legal eparhiei și episcopului respectiv. În același mod, de altfel, episcopul din momentul în care Pr. Cristian nu i-a pomenit numele la Sfânta Liturghie, l-a dat afară din templu pentru că ține de jurisdicția lui și a numit un preot care să-l pomenească. Și de aceea Pr. Cristian a făcut ceea ce trebuia plecând din clădirea care aparține ereticului!!!! Dar chiar și călugării care promit să rămână până la sfârșitul vieții lor în mănăstire, în cazul în care starețul cade într-o erezie, SUNT OBLIGAȚI SĂ PĂRĂSEASCĂ MĂNĂSTIREA PENTRU A NU AVEA COMUNIUNE CU EL !!!  Deci, prin aceasta, Pr. Cristian a făcut alegerea corectă de a se îndepărta de eretici!!

Părintele Cristian este un mărturisitor al credinței și primul preot care a întrerupt pomenirea după rânduielile Sfintelor Sinoade și ale Sfinților Părinți !! Aceasta este ceea ce toți Părinții României și Greciei au trebuit să facă ÎNAINTE de falsul sinod din Creta. Cel mai important, Părintele Cristian urmează învățătura Sfinților Părinți.

Trebuie să luptăm împotriva ecumenismului și globalizării antihristului și să nu luptăm împotriva noastră, mai ales atunci când nu este un motiv!! Acest articol este scris, tocmai pentru a aduce pacea între părinți, că toți luptă lupta cea bună împotriva ecumenismului și a ereziei globalizării. Trebuie să rămânem împreună în această luptă și să nu-i permitem diavolului să ne despartă.                

 

Cu dragoste în Hristos,

Geron Savvas Lavriotis

.

Puteți descărca acest text în format pdf de aici – 2023.11.05 – Gheron Sava – despre Părintele Cristian Călugăru

.

Pe aceeași temă:

SCRISOARE DE LA GHERON SAVA LAVRIOTUL DESPRE PREOȚIA VALIDĂ A PĂRINTELUI CRISTIAN IONUȚ CĂLUGĂRU

și mai ales:

LĂMURIREA SITUAȚIEI PĂRINTELUI CRISTIAN IONUŢ CĂLUGĂRU

.

.

.

SLAVĂ LUI DUMNEZEU PENTRU TOATE !

.

.

CITIȚI AICI TEXTUL IMNULUI ROMÂNIEI:

DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE !!!

(până nu este PREA TÂRZIU)…

.

CĂUTAȚI ORICE CUVÂNT ORI EXPRESIE CARE VĂ INTERESEAZĂ DIN ACEST SIT, TASTÂNDU-L ÎN 

SECȚIUNEA ”CĂUTARE”

DIN PARTEA DREAPTĂ-SUS, APOI APĂSAȚI TASTA ENTER,

DACĂ FOLOSIȚI UN CALCULATOR (LAPTOP SAU DESKTOP),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE AȘA CUM ARATĂ IMAGINEA DE MAI JOS:

.

DACĂ FOLOSIȚI UN TELEFON MOBIL (SMARTPHONE),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE LA FINALUL ORICĂRUI ARTICOL DIN SITUL

ROMANORTODOX.INFO 

DEASUPRA SECȚIUNII ”ULTIMELE ARTICOLE”,

AȘA CUM SE VEDE ÎN IMAGINEA DE MAI JOS:

.

SĂ NE FIE DE FOLOS !

.

MĂRTURISEȘTE ADEVĂRUL,

FĂ-ȚI  DATORIA  DE  CREȘTIN,

DE A-ȚI IUBI APROAPELE CA PE TINE ÎNSUȚI,

ACUM, ASTĂZI, CÂT SE MAI POATE,

AJUTÂNDU-L  SĂ  CONȘTIENTIZEZE

în Duhul Adevărului, al Sfinților Părinți,

CE ESTE  ȘI CUM  SĂ SE FEREASCĂ DE

EREZIA  EREZIILOR,  VICLENIA  VICLENIILOR

– ECUMENISMUL  SINCRETIST

(CA FORMĂ A MARII LEPĂDĂRI DE ORODOXIE,

– ADEVĂRATA  CAUZĂ  A

UMPLERII PAHARULUI MÂNIEI LUI DUMNEZEU),

oferindu-le și materialul lămuritor de la:

https://romanortodox.info/ecumenismul-erezia-ereziilor/

și celelalte de la:

https://romanortodox.info/subiect/biblioteca/brosuri/

.

AȘA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU !

.

#depopulare,

#depopularea lumii,

#depopularea pamantului,

#exterminare,

#exterminarea umanitatii,

#exterminarea omului,

#exterminarea lumii,

#exterminarea speciei umane,

#extinctie,

#democid,

#genocid

#NWO

#Noua Ordine Mondiala

#noua dezordine mondiala

#noua ordine antihristica

#editare genetica

#CRISPR

#nanotehnologie

#dictatura

#dictatura suprema

#dictatura finala

 

 

.

 

 

 

 

.