Cercetătorii avertizează că eforturile de geoinginerie pentru a ajuta la răcirea temperaturilor în California ar putea declanșa valuri de căldură în Europa, o implicație „înspăimântătoare” având în vedere lipsa totală de reglementări care să controleze astfel de măsuri în întreaga lume, scrie MSN.
.
După cum relatează The Guardian, oamenii de știință au sugerat pulverizarea de aerosoli în norii de deasupra oceanului pentru a răci suprafața de dedesubt, o practică denumită „marine cloud brightening”. După cum sugerează și numele, ideea este de a ilumina norii pentru a-i face să reflecte mai multă radiație solară înapoi în spațiu.
.
Luna trecută, o echipă de cercetători de la Universitatea din Washington a încercat să facă exact acest lucru în Golful San Francisco, folosind o mașină care pulverizează mici particule de sare de mare, pe fondul criticilor din partea ecologiștilor. Experimentul a fost ulterior întrerupt de autoritățile municipale, invocând probleme de sănătate.
.
Acum, după cum se arată într-un studiu publicat în revista Nature Climate Change, se pare că această practică ar putea avea consecințe neintenționate. Deși în condițiile actuale poate reduce semnificativ expunerea la căldură, „aceleași intervenții în condițiile încălzirii de la mijlocul secolului reduc la minimum sau chiar cresc stresul termic în vestul Statelor Unite și în întreaga lume”.
.
Cu alte cuvinte, deși ar putea funcționa acum, având în vedere înrăutățirea condițiilor, această ecuație s-ar putea răsturna până în 2050, subliniind riscurile potențiale ale geoingineriei.
.
„Aceasta arată că luminarea norilor marini poate fi foarte eficientă pentru Coasta de Vest a SUA dacă se face acum, dar ar putea fi ineficientă acolo în viitor și ar putea provoca valuri de căldură în Europa”, a declarat pentru The Guardian Jessica Wan, liderul echipei și oceanograf la UC San Diego.
.
Ceruri mai întunecate
.
Echipa a examinat modele computerizate ale climei în 2010 și 2050. Ei au simulat operațiuni de geoinginerie în nord-estul Pacificului și în apropiere de Alaska, dar au constatat că „teleconexiunile”, care leagă sistemele climatice din părți disparate ale lumii, ar putea de fapt să înrăutățească situația în loc să o îmbunătățească în a doua jumătate a secolului.
.
În timp ce expunerea la căldură ar putea fi redusă cu 55 % în condițiile actuale în apropiere de Alaska, rezultatele s-ar diminua considerabil până în 2050 din cauza numărului mai mic de nori și a temperaturilor de bază mai ridicate. Cu toate acestea, în California, geoingineria ar putea declanșa, de fapt, creșterea temperaturilor – și nu scăderea lor – în alte părți ale lumii.
.
Acest lucru se datorează faptului că circulația de răsturnare meridională a Atlanticului (AMOC), un curent proeminent de la suprafață la adâncime care face să circule apa în Atlantic și poate afecta vremea atmosferică, ar putea fi încetinită.
.
Cercetătorii speră să evidențieze lipsa flagrantă de reglementări internaționale care să controleze eforturile de geoinginerie.
.
„În prezent, nu există nicio guvernanță în domeniul geoingineriei solare”, a declarat Wan pentru The Guardian. „Acest lucru este înfricoșător. Știința și politica trebuie să fie dezvoltate împreună.”
_________________
.

.

.

.

SLAVĂ LUI DUMNEZEU PENTRU TOATE !

.

.

CITIȚI AICI TEXTUL IMNULUI ROMÂNIEI:

DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE !!!

(până nu este PREA TÂRZIU)…

.

CĂUTAȚI ORICE CUVÂNT ORI EXPRESIE CARE VĂ INTERESEAZĂ DIN ACEST SIT, TASTÂNDU-L ÎN 

SECȚIUNEA ”CĂUTARE”

DIN PARTEA DREAPTĂ-SUS, APOI APĂSAȚI TASTA ENTER,

DACĂ FOLOSIȚI UN CALCULATOR (LAPTOP SAU DESKTOP),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE AȘA CUM ARATĂ IMAGINEA DE MAI JOS:

.

.

DACĂ FOLOSIȚI UN TELEFON MOBIL (SMARTPHONE),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE LA FINALUL ORICĂRUI ARTICOL DIN SITUL

WWW.ROMANORTODOX.INFO 

DEASUPRA SECȚIUNII ”ULTIMELE ARTICOLE”,

AȘA CUM SE VEDE ÎN IMAGINEA DE MAI JOS:

.

SĂ NE FIE DE FOLOS !

.

MĂRTURISEȘTE ADEVĂRUL,

FĂ-ȚI  DATORIA  DE  CREȘTIN,

DE A-ȚI IUBI APROAPELE CA PE TINE ÎNSUȚI,

ACUM, ASTĂZI, CÂT SE MAI POATE,

AJUTÂNDU-L  SĂ  CONȘTIENTIZEZE

în duhul adevărului, al Sfinților Părinți,

CE ESTE  ȘI CUM  SĂ SE FEREASCĂ DE

EREZIA  EREZIILOR,  VICLENIA  VICLENIILOR

– ECUMENISMUL  SINCRETIST

(CA FORMĂ A MARII LEPĂDĂRI DE ORODOXIE,

– ADEVĂRATA  CAUZĂ  A MÂNIEI LUI DUMNEZEU),

oferindu-le și materialul lămuritor de la:

https://romanortodox.info/ecumenismul-erezia-ereziilor/

și celelalte de la:

https://romanortodox.info/subiect/biblioteca/brosuri/

.

AȘA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU !

.

.

.

.