În cadrul Simpozionului inter-ortodox din Bulgaria. s-a citit următorul mesaj din partea IPS Serafim de Pireu:

Partea I 

Iubiţi fraţi în Hristos,

Vreau să ne exprimăm recunoştinţa Preafericirii Sale Patriarhului Neofit al Bulgariei şi organizatorilor acestui Simpozion Interortodox din Sofia.
Episcopul nostru, Mitropolitul Serafim al Pireului da Binecuvântarea Sa acestui Simpozion.

Partea a II-a şi cea mai importantă:

Nu exagerăm deloc dacă spunem că în zilele noastre avem de-a face cu o reînviere a pseudo-sinodului unionist de la Ferara-Florenţa.
Minciuno-sinodul din Creta care s-a întrunit la sfârsitul lui iunie 2016 este un nou sinod Ferrara-Florenţa. Acest pseudo-sinod nu este nici Mare, nici Sfânt, nici Sinod (Panortodox), ci este un sinod tâlhăresc, florentin, eretic, ecumenist şi fals.

De aceea în baza aceea ce am mărturisit mai jos este abolut necesar ca Bisericile Ortodoxe Locale şi în special cele care nu au participat la Creta să facă un Sinod Panortodox care ar trebui să condamne aşa zisul „Sinod din Creta” ca tâlhăresc, eretic şi ecumenist, să respingă textele lui ca fiind eretice, să fie condamnaţi organizatorii lui, protagoniştii lui şi participanţii semnatari ai lui, şi cei care acceptă textele eretice, să condamne ecumenismul sincretist, intercreştin şi interreligios ca panerezie, să decidă deasemenea retragerea tuturor Bisericilor Locale din aşa numitul Consiliu Mondial al Bisericilor (adică al ereziilor), să se termine apariţiile publice a ortodocşilor împreună cu cei de diferite religii şi cu ereticii, şi să demisioneze din dialogul steril dintre Ortodoxie şi orice fel de eretici.

Fie ca Sfânta Treime să ne învrednicească de condamnarea panortodoxă sinodală a falsului sinod din Creta cu binecuvântările domniilor voastre.

Înaltpreasfinţitul  Serafim de Pireu
prin reprezentantul său, părintele Anghelos Anghelakopulos,
Protoprezbiter al Sfintei Mitropolii a Pireului

__________________

Sursa – http://ortodoxinfo.ro/2017/07/04/oficial-mitropolitul-serafim-de-pireu-cere-convocarea-unui-sinod-panortodox-care-sa-condamne-sinodul-talharesc-din-creta-si-pe-semnatarii-lui/