Într-un moment în care specialiștii avertizează despre pericolul sutelor de milioane de tone de plastic care poluează planeta, pandemia Covid-19 a împins problema plasticului la cote și mai mari, odată cu obligativitatea purtării de măști de protecție, scrie Tudor Borcea în Național.

Analizele efectuate de-a lungul timpului au demonstrat că oamenii inhalează microparticule de plastic și le consumă odată cu mâncarea și apa.

Plastic în plămâni

O examinare post-mortem din 2021 a National Institute for Health and Care Excellence (NICE, Marea Britanie) citată de BVCNews a confirmat prezența microplasticelor la 13 dintre cele 20 de persoane analizate, iar cu peste 20 de ani în urmă, o examinare a cancerului pulmonar din SUA din 1998 a descoperit 11 cazuri de prezență a acestor componente în 99 dintre cele 114 probe de plămâni care au fost examinate.

O echipă de oameni de știință de la Hull York Medical College a căutat să cerceteze efectul pe care inhalarea microplasticelor îl are asupra țesutului uman. Ei au analizat țesutul pulmonar uman la 13 bolnavi care au suferit o intervenție chirurgicală pulmonară. Ei au descoperit contaminarea cu microplastic la 11 din cei 13 bolnavi (39 de articole în 11 mostre de țesut pulmonar).

Autorii au descoperit 12 tipuri de microplastice, „care au multe utilizări și sunt, în general, prezente în ambalaje, sticle, haine, frânghie/sforă și o mulțime de procese de fabricație”.

Polipropilena și polietilenul tereftalat

Însă o varietate mai mare de microplastice a fost descoperită în părțile inferioare ale plămânilor. Probabil că cele mai importante tipuri de microplastice au fost polipropilena (PP) și polietilenul tereftalat (PET). Acestea se regăsesc în măștile purtate în timpul pandemiei Covid-19, PP este probabil cel mai utilizat element din plastic în aceste măști.

Integral la NAȚIONAL / Parteneriat

AICI: Un STUDIU cu IMAGINI pe acestă temă. FOTO:

__________________

Sursa – Pericolul din mască de abia acum se vede, în plămânii celor autopsiați. PLASTIC ÎN PLĂMÂNI – STUDIU BRITANIC | ActiveNews

.

CITIȚI PESTE 165 ARTICOLE DESPRE PLANUL ELITELOR DE DEPOPULARE /

REDUCEREA MASIVĂ A POPULAȚIEI LUMII, LA:

NOUA ORDINE MONDIALĂ – DEPOPULARE

.

.

CITIȚI AICI TEXTUL IMNULUI ROMÂNIEI:

DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE !!!

.

CĂUTAȚI ORICE CUVÂNT ORI EXPRESIE CARE VĂ INTERESEAZĂ DIN ACEST SIT, TASTÂNDU-L ÎN 

SECȚIUNEA ”CĂUTARE”

DIN PARTEA DREAPTĂ-SUS, APOI APĂSAȚI TASTA ENTER,

DACĂ FOLOSIȚI UN CALCULATOR (LAPTOP SAU DESKTOP),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE AȘA CUM ARATĂ IMAGINEA DE MAI JOS:

.

DACĂ FOLOSIȚI UN TELEFON MOBIL (SMARTPHONE),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE LA FINALUL ORICĂRUI ARTICOL DIN SITUL

WWW.ROMANORTODOX.INFO 

DEASUPRA SECȚIUNII ”ULTIMELE ARTICOLE”,

AȘA CUM SE VEDE ÎN IMAGINEA DE MAI JOS:

 

SĂ NE FIE DE FOLOS!

.

MĂRTURISEȘTE ADEVĂRUL, FĂ-ȚI DATORIA DE CREȘTIN,

DE A-ȚI IUBI APROAPELE CA PE TINE ÎNSUȚI,

ACUM, ASTĂZI, CÂT SE MAI POATE !!!

AȘA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU !

.

.