Kelemen Hunor a anunţat miercuri, după ce PSD a votat lista miniştrilor propuşi, că UDMR va vota pentru învestirea Guvernului Tudose în plenul Parlamentului, dacă nu apar surprize în comisii.

În acest context amintim că ieri, în plenul Senatului, au trecut două dintre proiectele UDMR, cel referitor la finanțarea învățământului confesional de la bugetul de stat și cel referitor la bacalaureatul diferențiat pentru învățământul în limba maternă. Ordinea de zi a fost suplimentată cu aceste două proiecte. Niciunul dintre senatorii din sală, în afară de cei de la PSD, nu știau nimic despre acest subiect.

Cele două proiecte au trecut la vot, în condițiile în care în sală nu mai era nimeni de la presă. Mai mult decât atât, mulți dintre senatori nu au apucat să le citească și nu au înțeles cum au fost motivate.

Kelemen Hunor a spus că UDMR a susţinut proiecte de lege iniţiate de PSD-ALDE, iar coaliţia de guvernare a susţinut iniţiativele minorităţii maghiare, aşa cum s-a întâmplat marţi, în Senat, cu legea învăţământului.

„Există un acord de colaborare parlamentară şi în interiorul acordului există această posibilitate de a da un vot mâine guvernului. După 30 iunie vom analiza cum a decurs această această colaborare parlamentară din sesiunea de primăvară, fiindcă nu facem parte din guvern, dar am susţinut multe proiecte venite dinspre Guvern, aşa cum şi PSD şi ALDE au susţinut multe proiecte iniţiate de noi, inclusiv ieri, în Senat, amendarea legii învăţământului”, a spus Kelemen Hunor.

_____________

Sursa – http://ortodoxinfo.ro/2017/06/28/psd-alde-acceptat-trocul-cu-udmr-trecand-pe-repede-inainte-prin-senat-doua-proiecte-anti-nationale/