Mulți au văzut asemănări între regele biblic Cyrus și președintele Donald Trump. (Breaking Israel News)

Rabinul Hillel Weiss, purtătorul de cuvânt al Sanhedrinului, a fost de acord că acțiunile lui Trump au importanță biblică

Se precipită evenimentele. O marionetă mică, Viorica Dăncilă, anunțat ieri la AIPAC că va muta Ambasada României la IerusalimO marionetă mare, Donald Trump, va semna azi recunoașterea suveranității israeliene în Platoul Golan. Iată și ce părere au rabinii despre gestul lui Trump – Cyrus, conform articolului Trump Channeling Cyrus on Purim: US Will Recognize Israel’s Sovereignty Over Golan de pe Breaking Israel News:

Trump dăruiește miracolul cu ocazia sărbătorii Purim: acordă Israelului suveranitatea asupra Golanului

Pe 21 martie, cu ocazia celebrarii Purimului – sărbătoare evreiască care comemorează eliberarea poporului evreu din Imperiul Persan Babilonian antic după execuția lui Haman în 427 î.d.Hr. –președintele S.U.A., Donald Trump a recunoscut public ca Platoul Golan ar apartine Israelui (Platoul Golan este zona capturată din Siria și ocupată de Israel în timpul războiului de șase zile, teritoriu pe care Israel l-a anexat efectiv în 1981).

Din pricina robului Meu Iacov, Israelul meu ales, eu te numesc după nume, te salut prin titlu, deși nu M-ai cunoscut ” (Isaia 45: 4) 

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

After 52 years it is time for the United States to fully recognize Israel’s Sovereignty over the Golan Heights, which is of critical strategic and security importance to the State of Israel and Regional Stability!

74,4 K persoane vorbesc despre asta

Într-o manieră care a reflectat natura biblică a sărbătorii Purimului ca aspect al răscumpărării evreilor, președintele Trump a anunțat joi că administrația sa va recunoaște suveranitatea israeliană față de Platoul Golan.

Benjamin Netanyahu

At a time when Iran seeks to use Syria as a platform to destroy Israel, President Trump boldly recognizes Israeli sovereignty over the Golan Heights. Thank you President Trump! @realDonaldTrump

Primul Ministru israelian Benjamin Netanyahu a recunoscut cu mare entuziasm anunțul lui Trump.

Anunțul a coincis cu sărbătoarea evreiască a Purimului, comemorând momentul când evreii au depășit o amenințare existențială reprezentată de forțele politice antisemite în Persia antică.

Mulți susțin că acesta a fost un dar pre-electoral pentru prietenul lui Trump, Netanyahu, dar alții văd o semnificație mult mai mare, care transcende politica și intră în sfera biblică. O astfel de convingere a fost exprimată de editorul Breaking Israel News, Rabbi Tuly Weisz, care a remarcat că anunțul a fost lansat exact de Purim.

„Aceasta întărește comparația dintre președintele Trump și Cyrus cel Mare, pe care au făcut-o mulți. Edictul lui Cyrus în 538 î.d.Hr., a condus la perpetuarea istorisirii Purimului decenii mai târziu. Evreii ar fi trebuit să se întoarcă în Israel, dar le-a plăcut traiul în Persia. Numai amenințarea de anihilare a trezit evreii din neglijență și asimilare. Mordehai și Esther le-au reamintit poporului evreu să postească, să se roage și să se întoarcă spre Tatăl nostru din Ceruri. Încă o dată, un conducător non-evreu, președintele Trump, a emis un decret care recunoaște legătura veșnică dintre Poporul Israel și Țara lui Israel, iar asta s-a întâmplat exact de Purim! Mă rog numai ca de această dată, spre deosebire de decretul original al lui Cyrus cel Mare, mai mulți evrei din întreaga lume să audă această mare decizie și să o folosească ca motivație pentru a reveni în patria noastră veșnică”.

Rabinul Hillel Weiss, purtătorul de cuvânt al Sanhedrinului, a fost de acord că acțiunile lui Trump au importanță biblică, dar acestea vin cu un avertisment.

„Regele David a fost pedepsit pentru că a cucerit Golanul și Siria înainte de a stabili unde se va construi Templul”, a declarat rabinul Weiss pentru Breaking Israel News.

Trebuie remarcat faptul că Sanhedrinul a fost prima sursă care l-a comparat pe Trump cu regele Cyrus, emițând o monedă comemorativă pentru a simboliza această comparație.

„Dacă Trump acționează acum pentru a stabili drepturile Israelului la Muntele Templului, va fi la timp ca să se realizeze sacrificiul pascal (n.n. este vorba de paștele evreiesc).

Dacă regele David ar fi făcut tot ce a făcut, însă nu ar fi elaborat planurile de construcție ale Templului, noi nu am fi citit despre el în Biblie astăzi”, a spus rabinul Weiss. „Același lucru este valabil și pentru toți liderii mondiali”.

El a mai declarat postului Breaking Israel News, că Sanhedrinul a decis recent, conform unor surse rabinice specifice, că

„un sacrificiu de Pastele evreiesc ar fi suficient pentru tot Israelul în acest an”.

În mod normal, fiecare evreu trebuie să își aducă propriul miel pascal sau să se alăture unui grup mic.

„Totul este pregătit pentru ca acest lucru să aibă loc. Este adevărat că teritoriul Golan are importanță strategică și chiar existențială pentru Israel, dar va fi fără valoare dacă nu va duce în cele din urmă la îndeplinirea rolului Israelului prin înființarea unui Templu în Ierusalim”, a spus rabinul Weiss.

El a remarcat că rapoartele recente arată că planul de pace al președintelui Trump în Orientul Mijlociu ar putea include abandonarea unor părți ale Ierusalimului, inclusiv Muntele Templului.

„Trump a adus întreaga lume mai aproape de geula (răscumpărare) atunci când a mutat Ambasada SUA la Ierusalim, dar toate aceste lucruri bune pot deveni negative dacă vin în detrimentul Casei lui Dumnezeu de rugăciune pentru toate națiunile”, a spus rabinul Weiss. „Casa lui Dumnezeu nu este de vânzare sau pentru cineva care să obțină beneficii politice prin încheierea de tranzacții.

Acesta este un moment important în care lumea este împărțită în două tabere distincte; cei care susțin Israelul și Templul lui Dumnezeu și cei care se opun. Evreii din America trebuie să aleagă. Dacă toți ar veni în Israel, nu ar exista suspiciuni asupra oricărui centimetru de pământ pe care Dumnezeu l-a dat descendenților lui Avraam. Ne-am lua imediat locul ca o națiune de preoți pentru a sluji lumii în Ierusalim. Așa cum am citit în Cartea Estera și după cum vom vorbi despre „Paște” (evreiesc), acum este timpul să răspundem chemării lui Dumnezeu către evrei. Cei care nu răspund vor fi pierduți în nisipurile timpului „.

Israelul a suferit ani de zile atacuri de artilerie care vizau așezările civile din regiunea Galilei, împreună cu atacurile asistate de Siria și de către Organizația pentru Eliberarea Palestinei (PLO).

Decizia de a cuceri Golanul a venit după ce Siria a început să instituie un plan de deviere a majorității apei care curge în Marea Galileii, blocând accesul Israelului la o importantă sursă de apă în contradicție cu acordurile internaționale. Israelul a cucerit Golanul în războiul de șase zile din 1967. În timpul războiului din Yom Kippur, în 1973, forțele siriene au invadat o mare parte din Golanul de sud, înainte de a fi împinse de un contraatac israelian. Israelul și Siria au semnat un acord de încetare a focului în 1974, care a lăsat aproape tot Platoul Golan în mâinile israeliene. În 1989, Israelul a adoptat Legea privind Podișul Golanului, anexând în mod efectiv Platoul Golan. Un articol din ziarul The Jerusalem Post a subliniat în mod ironic că Golanul a aparținut în timp Israelului, de peste două ori mai mult decât guvernului sirian.

___________

Sursa – https://ortodoxinfo.ro/2019/03/25/rabinii-il-aseamana-pe-trump-cu-cyrus-si-doresc-ca-presedintele-american-sa-actioneze-imediat-pentru-a-stabili-drepturile-israelului-la-muntele-templului-unde-va-fi-construit-a-3-lea-templu/

AVERTISMENT !!!:  situl sursă al acestei informații ( ortodoxinfo.ro ) este prin excelență neo-ecumenist – MAXIMĂ ATENȚIE !