Nu îi mai urmați pe acești lupi spunând că așa este prin iconomie. A fi în comuniune cu ereticii NU este iconomie ci apostazie.

Da, se întâmplă în România. Normalitatea este frumoasă! Din păcate sunt destul de rare astfel de ocazii. Nu ne propunem să comentăm de ce și care sunt practicile zonei în care noi trăim că ar fi de prisos. În Banat lucrurile stau însă altfel și asta ne bucură. Înalt Preasfinția Sa Ioan Sălăjan calcă pe urmele predecesorului său Nicolae Corneanu și azi, 23 septembrie, după ce a vizitat biserica ortodoxă din Comlos, a vizitat și biserica greco-papistasa, la invitația preotului paroh. Imaginile sunt sugestive:

– îmbrățișare frățească

– episcop ortodox și preot greco-papistas ținându-se de braț

– rugăciune comună

– cuvinte frumoase scrise în cartea de onoare

Din scurtul mesaj al Mitropolitului Ioan, cuvântul care trebuie reținut este “împreună”. “Divide et impera” este dorința celui Rău, slujitorii lui Dumnezeu doresc UNITATE. UNITATE, UNITATE, UNITATE, s-a strigat și în Piața Unirii din București când românii (catolici și ortodocși) au văzut îmbrățișarea frățească dintre Papa Ioan Paul al II-lea și Patriarhul Teoctist. “Iată cât de bine şi cât de plăcut este ca fraţii să fie împreună!“(Ps 133,1). Cei care învață și trăiesc într-un alt mod, sunt doar niște contabili sau poate securiști.

Sursa: Se întîmplă în România. Mitropolit Ortodox în vizită la o Biserică Greco-papistasa | Apărătorul Ortodox