Mumia lui Lenin Foto: http://russia-insider.com/sites/insider/files/styles/s400/public/lenin-mausoleum-sarcophagus-04_0.jpg?itok=G6smD9eZ

Dezbaterea asupra soartei mumiei lui Lenin s-a intensificat odată cu apropierea celei de-a 100-a aniversări a revoluției sale.

Mumia lui Vladimir Lenin a fost o atracție din Piața Roșie încă din 1924.

Acum, la 100 de ani după ce germanii l-au pus pe Lenin într-o mașină de marfă sigilată și l-au trimis să distrugă Rusia, legislația menită să îl îngroape în cele din urmă, a fost introdusă în Duma de Stat a Rusiei..

În timp ce sondajele arată că rușii susțin înmormântarea, încercările anterioare ale îngropării rămășițelor lui Lenin au fost nereușite. Cu toate acestea, legislația a introdus joi faptul că „nu va impune nicio acțiune imediată, ci va elimina impedimentele legale la reînhumare, atunci când autoritățile au considerat că este timpul potrivit”.

Trebuie remarcat că, chiar dacă sunteți un fan Lenin, se pare că „Emblema Bolșevismului” a vrut să fie îngropat alături de mama sa, în Cimitirul Volkovskoye din Sankt Petersburg.

Nu este deloc surprinzător faptul că Biserica Ortodoxă Rusă susține decizia; Dar, potrivit Interfax, rabinul șef al Rusiei, Berel Lazar, consideră, de asemenea, că este timpul să fie îngropat Lenin.

Lazar a spus pentru Interfax că Lenin „a umplut Rusia de sânge” și „a căutat să înlocuiască credința în Dumnezeu cu un cult de lideri idolatri„.

Mai mult din interviu:

– Aniversarea a 100 de ani de la revoluția din octombrie va fi marcată în 2017. Cum puteți evalua perioada sovietică a istoriei noastre?

Pentru mine sunt vremurile întunecate. Bolșevicii își căutau scopul de a crea un „om nou” și de a construi o nouă societate fără Dumnezeu. Ei își atingeau scopul prin violența care a ajuns la apogeu cu Stalin.

Au fost în vigoare restricții severe  împotriva credincioșilor (indiferent de identitatea lor religioasă) practic în toată perioada sovietică. Până la moartea lui Stalin au fost supuși unor represiuni la scară largă – oamenii au fost închiși sau executați doar pentru îndeplinirea îndatoririlor unui cleric. Apoi, represiunile împotriva credincioșilor au devenit individuale, însă au rămas în vigoare diferite hărțuiri și restricții, la care totuși am asistat la sfârșitul anilor 1980. Tot binele despre care vorbesc oamenii, amintind de Uniunea Sovietică, a existat nu datorită, ci mai degrabă în contradicție cu regimul.

– Ce caracteristici și realizări ale epocii sovietice pot fi un exemplu pentru societatea contemporană și pentru stat?

– În primul rând, este cu siguranță victoria noastră asupra nazismului care a salvat lumea de perspectiva monstruoasă de a stabili regimul misantropic în lume și pe evrei de exterminăre totală. Astăzi Rusia continuă să lupte în mod activ împotriva terorismului și a extremismului. O altă realizare, care poate fi interesantă pentru Rusia modernă, este încercarea de a forma o națiune civilă. Nu a fost realizată în perioada sovietică, atunci ne-am confruntat cu valul naționalismului, astăzi mărturisim renașterea ideii de a crea o națiune civilă. Printre realizările pozitive pe care aș dori să le subliniez sunt cele ale sistemului educațional și sistemului de sănătate, care au permis rezolvarea problemei analfabetismului și a răspândirii epidemiilor în termeni relativ scurți.

– Care este atitudinea personală pe care o aveți față de Lenin și Stalin?

Ambii sunt oameni care au umplut țara de sânge și au căutat să înlocuiască credința în Dumnezeu cu un cult de lideri idolatri. Deci, Stalin s-a numit pe sine „urmașul devotat al lui Lenin”, dar Lenin a făcut-o pentru promovarea ideilor sale și Stalin – pentru păstrarea puterii.

– Nu credeți că este timpul să reluăm discuția despre reînhumarea lui Lenin?

– Cred că toate discuțiile necesare s-au terminat. Corpul lui Lenin ar trebui să fie înmormântat, iar mormintele de la cimitirul din apropierea zidului Kremlinului ar trebui mutate în alte cimitire. Reprezentanții tuturor instituțiilor împărtășesc opinia că este necesar să se facă acest lucru. În ceea ce privește mausoleul lui Lenin, cred că nu este necesar să-l distrugem, așa cum clădirea se potrivește organic cu ansamblul Piața Roșie. Ar fi mai bine să fie înființat un muzeu dedicat erei sovietice la mausoleu.

Pe măsură ce se apropie luna octombrie, va fi cu siguranță interesant să vedem cum atât guvernul rus, cât și poporul rus se luptă cu aniversarea revoluției pe care a condus-o Lenin.

Între timp, „îi puteți da follow lui Lenin pe Twitter”, completează RT.

NOTĂ OrtodoxInfo

Se pare că toate instituțiile din Rusia în frunte cu rabinul șef, sunt de acord cu îngroparea lui Lenin…

Se împlinește PROFEȚIA? Când îl vor ÎNGROPA pe LENIN, va veni ANTIHRISTUL

Să analizăm un pic acest paragraf, care ne arată că rabinul Berel Lazar este unul din susținătorii elitelor și al planurilor lor cu lumea, prezentând niște flageluri istorice într-un mod mincinos și teatral:

„În primul rând, este cu siguranță victoria noastră asupra nazismului care a salvat lumea de perspectiva monstruoasă de a stabili regimul misantropic în lume și pe evrei de exterminăre totală. Astăzi Rusia continuă să lupte în mod activ împotriva terorismului și a extremismului. O altă realizare, care poate fi interesantă pentru Rusia modernă, este încercarea de a forma o națiune civilă. Nu a fost realizată în perioada sovietică, atunci ne-am confruntat cu valul naționalismului, astăzi mărturisim renașterea ideii de a crea o națiune civilă. Printre realizările pozitive pe care aș dori să le subliniez sunt cele ale sistemului educațional și sistemului de sănătate, care au permis rezolvarea problemei analfabetismului și a răspândirii epidemiilor în termeni relativ scurți.”

Victoria comunismului asupra nazismului nu a salvat lumea, ci ambele regimuri le erau necesare păpușarilor pentru a-și îndeplini scopurile…

Cât despre ceea ce presupune lupta împotriva extremismului și a terorismului, nu este ceva deloc pozitiv… Se pare că la categoria extremiști sunt incluși și cei anti-ecumenism și anti-cip, iar această „luptă împotriva terorismului” este exponentul unui mare pretext pentru începerea celui de-al treilea război mondial…

Despre realizările pozitive ale sistemului educațional din perioada sovietică nu mai amintim, educația ateistă și toată pseudo-știința care se preda în școlile unde tinerii erau spălați de-a dreptul pe creier…

Bineînțeles că acești rabini care se tot agită cu profețiile care se împlinesc au drept scop pregătirea venirii lui „mesia” al lor, antihristul. Dacă au habar și de cele profețite de Părinții Ortodoxiei, nu îi interesează Adevărul, pentru că oricum nu sunt insuflați de Dumnezeu, ci de diavol în planurile lor. Pregătirea pentru îngroparea lui Lenin e un semn că venirea antihrisului e aproape, vremurile au ajuns la punctul coacerii…

Mai intai va veni lepadarea de credinta …

Și deși rabinii și elitele se prefac că nu au nici un amestec, își freacă mâinile, deoarece cumplita erezie a ecumenismului s-a instalat și a acaparat toată lumea. Acum, după lepădarea celor care au semnat în Creta și după semnarea documentelor eretice de către patriarhul Rusiei, Kiriill, la Havana, s-a îndepărtat bariera grea, invalidarea slujbelor slujite de ereticii ecumeniști sau de pomenitorii lor, prin Apostazia Bisericilor și a gloatei următoare semnatarilor ereziei oficiale.

Citiți vă rog și:

_____________________

Sursa – http://ortodoxinfo.ro/2017/04/26/seful-rabin-al-rusiei-lenin-fost-un-ucigas-este-timpul-sa-l-ingropam-profetia-despre-inmorm-ntarea-sa-e-pe-cale-sa-se-implineasca/