Slovenia: Curtea Constituțională suspendă vaccinarea obligatorie a angajatilor din sectorul public cu cateva ore înainte ca hotărârea Guvernului să intre in vigoare! 
.
Curtea Constituțională din Slovenia a decis la data de 30 septembrie 2021 suspendarea măsurii care ar fi condus la vaccinarea împotriva Covid-19 a angajaților din sectorul public. Guvernul sloven plănuise să solicite celor cca 31.000 de persoane, inclusiv funcționari publici, polițiști și soldați, fie să se vaccineze, fie să aduca dovada recuperarii din Covid-19 pentru a mai continua să lucreze.
.
În hotărârea sa, Curtea Constitutionala a decis că „în ciuda gravității situației din cauza epidemiei (…) aplicarea unor măsuri potențial neconstituționale ar avea consecințe mai grave decât întârzierea implementării hotărârii Guvernului”.
.
„Aceasta măsură nu numai că ar înrăutăți poziția angajaților, dar ar pune în pericol însăși dreptul lor de muncă”, a declarat instanța într-un comunicat.
.
Aceasta decizie a fost luata ca răspuns la o plângere depusă de sindicatul polițiștilor. Conform măsurii guvernamentale, angajații care ar fi refuzat vaccinarea s-ar fi confruntat cu pierderea locurilor de muncă caci profesia lor nu le-ar fi permis să lucreze de acasă. Sindicatul politiei a declarat că prin aceasta decizie a Curții judecătorii au împiedicat guvernul să fie încălcate drepturile omului și libertățile ofițerilor de poliție, ale altor angajați ai administrației de stat și ale cetățenilor.
.
Argumentul cheie al sindicatului împotriva hotărârii de guvern a fost acela că un regulament executiv nu poate impune vaccinarea obligatorie, lucru care poate fi făcut doar printr-o lege -care este actul legislativ cu cea mai mare  putere juridica în ierarhia normelor legale.
Suspendarea va rămâne în vigoare până când Curtea se pronunță  definitiv cu privire la plângerea depusă de sindicatul de poliție, dar nu a fost stabilită nicio dată pentru aceasta Ministrul administrației  publice, Bostjan Koritnik, a fost „dezamăgit” de hotărârea judecătorească dar a afirmat ca e obligat să o respecte.  Decizia guvernului de a face vaccinarea obligatorie în serviciile publice de vineri, 1 octombrie, a determinat un număr tot mai mare de persoane să se vaccineze.  Slovenia a suspendat utilizarea vaccinului Janssen împotriva Covid-19 produs de compania farmaceutică americană Johnson & Johnson miercuri după moartea unui student de 20 de ani.  Un deces a fost deja legat de acest vaccin în Slovenia.
.
Cu 47% din populație vaccinată, această tară de două milioane de persoane are un nivel  sub media vaccinării in Uniunea Europene (64%).
Țara se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare.
.
Sursele informațiilor:
.
.
.
.
.

.

.

DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE !!!

.

CĂUTAȚI ORICE CUVÂNT ORI EXPRESIE CARE VĂ INTERESEAZĂ DIN ACEST SIT, TASTÂNDU-L ÎN 

SECȚIUNEA ”CĂUTARE”

DIN PARTEA DREAPTĂ-SUS, APOI APĂSAȚI TASTA ENTER,

DACĂ FOLOSIȚI UN CALCULATOR (LAPTOP SAU DESKTOP),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE AȘA CUM ARATĂ IMAGINEA DE MAI JOS:

.

DACĂ FOLOSIȚI UN TELEFON MOBIL (SMARTPHONE),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE LA FINALUL ORICĂRUI ARTICOL DIN SITUL

WWW.ROMANORTODOX.INFO 

DEASUPRA SECȚIUNII ”ULTIMELE ARTICOLE”,

AȘA CUM SE VEDE ÎN IMAGINEA DE MAI JOS:

.

SĂ NE FIE DE FOLOS!

.

MĂRTURISEȘTE ADEVĂRUL, FĂ-ȚI DATORIA DE CREȘTIN,

DE A-ȚI IUBI APROAPELE CA PE TINE ÎNSUȚI,

ACUM, ASTĂZI, CÂT SE MAI POATE !!!

.

AȘA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU !

.

 

.

.