Select Page

Viața Sfântului ierarh Ioan Maximovici (video – imagini inedite cu vlădica Ioan). Rugăciune către Sfântul Ioan Maximovici, Făcătorul de minuni al vremurilor de pe urmă.

Viața Sfântului ierarh Ioan Maximovici (video – imagini inedite cu vlădica Ioan). Rugăciune către Sfântul Ioan Maximovici, Făcătorul de minuni al vremurilor de pe urmă.

Conține și IMAGINI INEDITE CU VLĂDICA IOAN:

.

 

Rugăciune către Sfântul Ierarh Ioan, Făcătorul de minuni al vremurilor din urmă

O, Sfinte Ierarhe Ioane, parintele nostru, bunule pastor si tainicule vazator al sufletelor omenesti! Acum te rogi inaintea Prestolului dumnezeiesc, precum singur ai zis: “Desi am murit, sunt viu”. Roaga-L pe Dumnezeu Cel Atotmilostiv sa ne daruiasca iertare de pacate,ca sa ne recapatam puterea duhovniceasca, sa scapam de amaraciunea acestei lumi si sa strigam catre Domnul, ca sa ne dea smerenie si inspiratie duhovniceasca, cuget dumnezeiesc si duh evlavios in toate caile noastre. Tu care ai fost ocrotitor milostiv al orfanilor si indrumator incercat pe pamant, fii acum calauza si pentru noi, ca un nou Moise, iar in discordiile bisericesti povata atotcuprinzatoare a lui Hristos. Asculta plangerea tinerilor descumpaniti si de indracire cuprinsi; scutura lancezeala plictiselii abatuta asupra pastorilor, slabiti de atacurile lumii acesteia si care zac tintuiti de duhul toropelii zadarnice.

Cu lacrimi te rugam pe tine, o, inchinatorule inflacarat, vino si la noi, cei care in negura patimilor suntem afundati, asteptand indrumarile tale parintesti. Lumineaza-ne cu lumina neinserata unde te afli tu acum, rugandu-te pentru fiii tai, imprastiati pe toata suprafata pamantului, dar indreptati cu iubirea lor plapanda catre lumina, acolo unde salasluieste Hristos, Dumnezeul nostru, Caruia I se cuvine toata slava, cinstea si Imparatia, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!

( rugăciune extrasă din acatistul Sf. Ioan Maximovici, scris de părintele Seraphim Rose)

2 Iulie – pomenirea Sfântului Ierarh Ioan Maximovici

Bucură-te, sfinte ierarhe Ioane, părintele nostru, făcătorule de minuni al vremurilor celor din urmă!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Subiecte