Începând cu minutul 5:37:

 

VACCINAREA NU TREBUIE SĂ FIE OBLIGATORIE – Medicul Mircea Frentiu dezvăluie detalii despre viitorul vaccin anti-COVID: „Nu-s de acord cu vaccinarea obligatorie. Fiecare trebuie să decidă asupra corpului lui. Acest vaccin este diferit față de altele de până acum… Este un vaccin nou, cu ARN, care acționează din păcate asupra codului genetic… Conține o cultură celulară luată din țesutul pulmonar de la fetuși masculini albi avortați de 14 săptămâni” (Video)

SCRIS DE: VALENTIN BUSUIOC | pdf | print

26 noiembrie 2020 14:40

..

Vaccinarea în general nu trebuie să fie obligatorie, pentru o mulțime de motive ce țin de deontologia medicului și de libertatea pacientului. Cu atât mai mult nu trebuie să fie obligatorie administrarea noului vaccin împotriva COVID-19, câtă vreme substanța nu a avut suficient timp pentru a fi testată și, în plus, este ea însăși controversată.

Sunt principalele idei exprimate luni, 23 noiembrie 2020, de către medicul chirurg Mircea Frentiu (foto 1), într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Doctorul a adăugat că noul vaccin va conține acid ribonucleic (ARN). Deși Mircea Frentiu nu a spus-o explicit, așa ceva va constitui o premieră, ceea ce va întreține scepticismul opiniei publice asupra noului vaccin.

De asemenea, doctorul Frentiu a afirmat că noul vaccin va conține celule prelevate de la fetuși avortați. Ne permitem să menționăm că deși acest lucru nu este o noutate (tehnica existând încă din anii ’70), discuția la acest nivel este una etică – și anume: în ceea ce privește avorturile.

Pe de altă parte, celălalt medic contactat de Antena 3 – Radu Tincu (foto 2), specializat în ATI – nu a împărtășit ideile exprimate de Mircea Frentiu cu privire la compoziția vaccinului (pentru simplul fapt că el încă nu a fost lansat pe piață) și, în plus, a declarat că este de acord să-i fie administrat noul vaccin. Cu toate acestea, Tincu a sugerat că este de înțeles scepticismul românilor față de vaccin, de vină fiind autoritățile, care nu au comunicat suficient de clar.

Prezentăm declarațiile celor doi medici (vezi video):

Berta Popescu: Practic, sunteti primii cei carora li se va administra acest vaccin. Sunteti de acord sa va vaccinati sau nu?

Radu Tincu: Da, sunt de acord, pentru faptul ca vaccinul reprezinta singura posibilitate de a opri aceasta pandemie. Insa aceasta problematica a vaccinului intr-o societate romaneasca care oricum era impotriva vaccinurilor intr-o mare proportie, aceasta prezentare a campaniei de vaccinare impotriva unui vaccin nu a facut decat sa scindeze inca o data societatea romaneasca in pro si contra vaccinului. Modalitatea in care autoritatile au preferat sa initieze aceasta campanie de vaccinare nu a facut decat sa creeze si mai multa dezorientare si o sa va spun si de ce.

In primul rand, cred ca trebuia inceput cu adevarul: faptul ca niciunul din vaccinuri nu este aprobat. Deci Romania isi pregateste o campanie de vaccinare (ceea ce este normal sa faca), insa trebuia sa se precizeze faptul ca nu exista niciun vaccin aprobat. Populatia deja este speriata de ideea ca autoritatile cunosc mai mult decat au spus, de faptul ca acest vaccin este deja pregatit si de faptul ca aceasta campanie de vaccinare multi considera ca este un fenomen controlat si va fi impusa cu forta. Nici pe departe.

Deci aceasta proasta comunicare pe care am vazut-o in ultimele zile nu va face decat sa scada enorm de mult procentul celor care doresc sa se vaccineze, pentru ca nu s-au prezentat in mod coerent si real toate faptele. Vaccinul nu este inca aprobat, sunt mai multe vaccinuri aflate inca in aceeasi faza de dezvoltare (deci foarte probabil nici nu vom sti care va fi primul aprobat pentru a fi pus pe piata), nu stim exact Romania ce tip de vaccin primeste si cred ca acest lucru era esential de expus.

Daca discutam de siguranta vaccinurilor este cu totul alta poveste. In lume se produc vaccinuri de zeci de ani. Avem tehnologia si tot fundamentul stiintific sa obtinem aceste vaccinuri. Toate vaccinurile vor urma aceeasi cale de aprobare, vor merge si vor fi evaluate pe aceleasi criterii, iar in momentul in care autoritatea europeana sau autoritatea americana va da aprobarea pentru punerea in circulatie a unui vaccin, in mod evident vor fi intrunite toate criteriile care tin de eficienta. In primul rand, vaccinul trebuie sa fie eficient (asta inseamna sa produca imunitate) si in al doilea rand, sa fie sigur.

S-a discutat foarte mult ce se intampla peste cinci ani. Pe acest tip de optica, inseamna ca in medicina nimic nu s-ar fi putut face. Pentru ca orice medicament sau orice dispozitiv sau orice aparat medical care s-ar fi pus pe piata, nimeni nu poate sti ce se va intampla peste 5 ani. Sigur ca mergem pe toata experienta pe vaccinologie pe care o avem in ultimele decenii si, folosind tehnologii similare, ne asteptam ca profilul de siguranta la distanta a acestui vaccin sa fie unul foarte bun. (…)

Berta Popescu: Este oare vorba si despre rapiditatea cu care a fost facut acest vaccin? Pentru ca am auzit destul de multe voci: ‘Nu poate sa fie bun un vaccin care a fost facut in doar cateva luni’.

Radu Tincu: Inca o data, este esential sa intelegem ca vaccinuri se produc de decenii intregi. Exista o tehnica de productie a acestor vacinuri. Nu este nimic in plus. Faptul ca s-a schimbat o particula virala… Noi trebuie sa fim capabili, in aceste vaccinuri, pe baza cunostintelor pe care anterior le aveam, sa obtinem acele antigene care sa produca raspunsul imunitar. Deci din acest punct de vedere nu reprezinta o noutate absoluta. Tehnica ramane aceeasi. Ceea ce s-a schimbat este doar particula virala, doar microorganismul pentru care vrem sa dezvoltam vaccinul.

Nu cred ca trebuie privit sub acest aspect al faptului ca s-a realizat repede. Da, s-a realizat probabil mai repede decat alte vaccinuri, din cauza presiunii extrem de ridicate pe care pandemia de COVID-19 o determina la nivel mondial. Este evident ca de un an de zile, toata lumea stiintifica se preocupa cum sa produca un vaccin care sa opreasca aceasta pandemie care va avea efecte sociale si economice dezastruoase.

 

Berta Popescu: Domnule doctor Frentiu, va veti vaccina in momentul in care va ajunge acest vaccin la noi in tara? Ce ar trebui sa stie romanii, din punctul dumneavoastra de vedere, despre acest vaccin si despre acest plan de vaccinare?

Mircea Frentiu: Eu sunt unul din medicii care nu sunt de acord cu vaccinarea obligatorie. Fiecare trebuie sa decida asupra corpului lui. Acest vaccin este diferit fata de alte vaccinuri de pana acum. Nu pot sa spun ca nu cred in vaccin, fiindca Louis Pasteur s-ar intoarce in mormant in cimitirul Pere Lachaise daca ar spune un medic asa ceva, insa este un vaccin nou, care actioneaza, din pacate, asupra codului genetic, fiindca este un vacin cu ARN.

Inainte de a discuta acest lucru, trebuie sa spunem telespectatorilor ce contine acest vaccin. Fiindca daca nu spunem si nu iese adevarul la iveala, atunci nu este nicio problema. Deci iata ca acest vaccin, din pacate, contine o cultura celulara compusa din fibroplasti luati din tesutul pulmonar de la fetusi masculini albi avortati de 14 saptamani. Acesta este adevarul.

Fiecare dintre noi putem spune si putem crede orice, putem pune in balanta ceea ce este periculos cu ceea ce nu este periculos. Dar trebuie sa stim ca acest vaccin contine celule umane de la fetusi de 14 saptamani.

Berta Popescu: Intelegem ca nu va fi obligatorie vaccinarea – asta a anuntat premierul, lucrul acesta ni l-au spus pana acum toate autoritatile. Speram totusi ca asa va fi. Insa nu stiu si n-am auzit. Va cred pe dumneavoastra in ceea ce spuneti acum cu aceste celule.

Mircea Frentiu: O sa vedeti ca spun adevarul.

Berta Popescu: De unde stiti acest lucru? Exista vreun studiu, vreun document?

Mircea Frentiu: Am informatii reale de la colegii mei din Occident. Eu am 65 de ani. Am colegi care sunt in Occident – inclusiv in Statele Unite – si care ma informeaza ce contine acest vaccin. Deci inainte de vaccinare ar trebui pus in balanta si ce contine acest vaccin, sa stie toata lumea, si apoi cine va decide cine se va vaccina si cine nu. Deci vaccinarea nu trebuie sa fie obligatorie; este facultativa, dupa cum bine stim si, din punct de vedere deontologic, religios, fiecare hotaraste daca se vaccineaza sau nu. Important este ca o sa va spun si o sa vedeti ca acest vaccin contine celule umane.

Berta Popescu: Domnule doctor Tincu, ati auzit si dumneavoastra despre acest lucru? Ar contine celule umane?

Radu Tincu: Eu nu pot sa fac astfel de speculatii. V-am spus: cred ca cel mai corect la acest moment… Pentru ca niciunul din vaccinuri nu a fost aprobat. Sunt mai multe companii care produc aceste vaccinuri.

Mircea Frentiu: Sunt sase tipuri de vaccinuri in diferite stadii de dezvoltare. Dar acest vaccin care va veni in Romania am informatia ca va contine aceste substante.

Radu Tincu: Noi nu stim asta. Dumneavoastra de unde aveti informatia ce vaccin va ajunge in Romania, atata timp cat niciunul nu a fost aprobat la nivelul spatiului european?

Mircea Frentiu: Am inteles. Dar oricum: acest vaccin care va veni in Romania este cu celule umane. Dar sunt si alte vaccinuri cu celule umane. Eu cred ca stiti foarte bine ca sunt foarte multe vaccine cu celule umane luate de la fetusi de 14 saptamani. Deci asta nu mai este o problema, nu mai este o noutate. Daca va uitati cu atentie, o sa vedeti ca sunt si alte vaccinuri care contin aceste celule de fetusi umani.

Nu asta este important; important este ca fiecare sa decida daca se vaccineaza sau nu. Fiindca isi pune in balanta cunostintele sale deontologice, religioase… Si daca da sau nu, asta depinde de fiecare individ in parte.

Important este ca orice vaccin va veni in tara, prima data sa ne arate compozitia acestui vaccin.

sursa foto Frentiu: Alba24.ro

sursa foto Tincu: Libertatea.ro

___________________

Sursa – Video – Medicul Mircea Frentiu: „Este un vaccin nou, cu ARN, care actioneaza din pacate asupra codului genetic… Contine o cultura celulara luata din tesutul pulmonar de la fetusi masculini albi avortati de 14 saptamani” | SACCSIV – blog ortodox (wordpress.com)