Un pas mai aproape spre Biserica Universală. Papa se va duce la C.M.B.

.

„În urmă cu două săptămâni, cu ocazia vestitului scandal «Jaffagate», cu cumpărările și vinderile de pământ ale Patriarhiei Ierusalimului la Sfintele Locuri s-a vorbit și despre faptul că unii cer la nivel mondial și foarte insistent realizarea unei biserici universale.

S-a pus problema și ce înseamnă această „biserică universală” la care s-au referit reprezentanții cultelor care au altare în biserica Sfântului Mormânt și ce anume ni se pregătește.
.
După cum se pare, planul este mai extins și este în plină desfășurare! Și aceasta se vede din informația de la Vatican că în luna aprilie sau în luna mai papa va vizita sediul C.M.B. de la Geneva. Acesta va răspunde astfel invitației conducătorii acestei celei mai mari organizații ecumeniste din lume. C.M.B. are 350 de confesiuni membre, din 110 țări, papistașii nu sunt membri, dar în cadrul Consiliului lucrează foarte mulți „teologi” papistași.
Deci, ce treabă are vulpea în piață?
.
Dacă se au în vedere ultimele predici ale papei, acesta forțează realizarea unității! Acum câteva zile el a afirmat în predică: „biserica ne cheamă să ne schimbăm modul de gândire”; cineva poate să rostească întreg Crezul, chiar și toate dogmele Bisericii, însă dacă nu o face cu „un duh creștin”, acest lucru nu are nici un folos, a comentat el.
.
De asemenea ereziarhul papă a mai spus că trebuie să ne întrebăm: „cu ce duh cred? Cu Duhul Domnului sau cu duhul comunității, grupării, asociației, partidului de care aparțin?”
(Prieteni, la taifas…)
.
Între timp, și „vulpea” dogmatică a Vaticanului, cardinalul Walter Kasper, într-un interviu s-a ridicat împotriva Tradiției și a cerut dialog!
.
A spus că dialogul este absolut necesar și că nu trebuie să ne temem de el. Există o discuție amară, cea referitoare la erezie. Ce a spus „dogmatistul” despre erezie? Că aceasta „este un dezacord insistent cu dogma oficială. Înainte să spunem ceva despre erezie, întrebarea pe care ar trebui să ne-o punem este ce vrea să spună cealaltă persoană prin ceea ce mărturisește”, accentuat el.
 .

 

traducere din limba greacă de

pr. Ciprian Staicu

__________

Sursa – http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2018/03/07/vulpile-vaticanului-pregatesc-intens-unirea-intru-biserica-universala-dar-credeti-ca-ecumenistii-romani-vor-sta-deoparte-sau-se-vor-impotrivi/

Notă – iubit cler ortodox român, iubitor de ecumenism, dar nu și de Hristos Cel răstignit și înviat, vine unirea cu ereticii peste voi și încă mai susțineți că voi nu vă grăbiți, că nu a venit momentul, că și că…??? Doamne miluiește!