Actele care înlătură orice fel de echivoc despre problema ecumenismului in BOR, atat de veche si totusi atat de ignorata, dar si despre Mitropolitul Teofan, care desi tot incearca sa manipuleze opinia publica ortodoxa printr-un parut traditionalism, totusi are la activ multe semnaturi pe documente apostate, semnaturi pe care nu le-a revocat niciodata. Numai in baza acordului cu monofizitii, si avem un motiv suficient de a intrerupe pomenirea, mai ales ca e vorba  de o erezie deja condamnata de un Sinod Ecumenic.

Iata documentele:

acord-intre-bor-si-monofiziti

Sfantul Vasile cel Mare a rupt comuniunea cu episcopul Dianios doar pentru ca acesta a semnat un acord eretic, fara a crede cu adevarat in ce a semnat.

 Un alt fapt extrem de important! La Biserica „Sfanta Ecaterina” din Bucuresti (biserica Facultatii de Teologie) au  slujit monofizitii:

Mai este nevoie de alte dovezi canonice si dogmatice  care sa demonstreze apostazia? 

Aici gasiti si varianta diortosita a actelor: http://www.apologeticum.ro/wp-content/uploads/2014/07/Acordul-TR%C4%82D%C4

____________

Sursa – https://stranaortodoxa.wordpress.com/2017/05/26/documentele-oficiale-ale-tradarii-b-o-r-acordul-cu-ereticii-monofiziti/