Ministerul Apărării Naționale promovează un proiect legislativ care va conferi puteri Poliției Militare în timpul stării de urgență sau de alertă.
Militarii care vor fi scoși pe străzi în astfel de situații vor putea sancționa cetățenii, lucru pe care în prezent îl pot face doar polițiștii, relatează Știripesurse.
În situații de alertă, de urgență, de asediu, de mobilizare sau de război, Poliția Militară va avea jurisdicție și asupra populației civile, nu numai asupra militarilor, se arată într-un proiect de lege privind atribuțiile, organizarea și funcționarea instituției, pus în dezbatere publică de Ministerul Apărării Naționale (MApN), informează Adevarul.
Jurisdicția Poliției Militare se va aplica pe timp de pace sau în situație de normalitate numai personalului MApN sau altor persoane aflate pe teritoriul unui obiectiv militar, sau în zone militare restricționate, la bordul navelor sau aeronavelor aparținând Ministerului Apărării Naționale și dacă vizează protecția instituției militare și securitatea personalului și a bunurilor acesteia.
În situații de alertă, de urgență, de asediu, de mobilizare sau de război, însă, jurisdicția poliției militare se poate extinde, în condițiile legii, și asupra populației civile, se arată în nota de fundamentare a proiectului de lege privind atribuțiile, orgnizarea și funcționarea Poliției Militare.
Această modificare legislativă vine după ce MApN a constatat că, în timpul situației de urgență declarate din cauza pandemiei cu noul coronavirus, militarii, implicit și cei din Poliția Militară, au fost mobilizați să intervină în spațiul public pentru menținerea ordinii fără a avea, însă, o reglementare în acet sens. „Un aspect care a generat dificultăți în activitatea Poliției Militare pe durata decretării stării de urgență și de alertă pe teritoriul României este reprezentat de lipsa prevederilor legislative cu privire la atribuțiile instituției în astfel de situații”, se arată în expunerea de motive a documentului.
Tocmai din acest motiv, pe timpul stării de urgență, militarii au fost scoși pe străzi, dar au intrat în componența unor echipaje mixte împreună cu jandarmi sau polițiști.
________________

.

CĂUTAȚI ORICE CUVÂNT ORI EXPRESIE CARE VĂ INTERESEAZĂ DIN ACEST SIT, TASTÂNDU-L ÎN 

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” 

DIN PARTEA DREAPTĂ-SUS, APOI APĂSAȚI TASTA ENTER,

DACĂ FOLOSIȚI UN CALCULATOR (LAPTOP SAU DESKTOP),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE AȘA CUM ARATĂ IMAGINEA DE MAI JOS:

.

DACĂ FOLOSIȚI UN TELEFON MOBIL (SMARTPHONE),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE LA FINALUL ORICĂRUI ARTICOL DIN SITUL

WWW.ROMANORTODOX.INFO 

DEASUPRA SECȚIUNII ”ULTIMELE ARTICOLE”,

AȘA CUM SE VEDE ÎN IMAGINEA DE MAI JOS:

.

SĂ NE FIE DE FOLOS!

.

MĂRTURISEȘTE ADEVĂRUL, FĂ-ȚI DATORIA DE CREȘTIN,

DE A-ȚI IUBI APROAPELE CA PE TINE ÎNSUȚI,

ACUM, ASTĂZI, CÂT SE MAI POATE!!!

AȘA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU !

.