Publicat: Marţi, 11 August 2020 21:12 // Actualizat: Marţi, 11 August 2020 21:12 // Sursa: romaniatv.net

Ioan Sârbu, medic şi fost director al Spitalului Militar Central şi ex-şef al Direcţiei Medicale a Armatei, a fost marţi în emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV.

Medicul Ioan Sârbu a explicat cum se pot manipula rezultatele testărilor şi a făcut chiar şi unele dezvăluiri incendiare. Sârbu afirmă că, într-un aparat de testare sunt introduse şase probe, iar dacă una dintre ele este pozitivă şi aparatul semnalizează acest lucru, toate cele şase probe sunt declarate pozitive.

„În ceea ce privește testele, sunt unele chestiuni care pe mine mă revoltă. În primul rând această comunicare haotică, ca să nu mai înțeleagă nimeni nimic. Acest GCS este o struțocămilă care să ne comunice niște lucruri de neînțeles. Este greu și pentru unii medici să traducă aceste comunicate ale GCS. Comunicarea ar trebui făcută de structura care și culege datele, adică Direcția de Sănătate Publică. Dacă noi mâine vrem să verificăm aceste date, nu avem de unde, nu sunt asumate de nimeni. Dacă sunt greșite, cine răspunde? Nu semnează nimeni.

Mai e o mare problemă, a aparatelor și personalului care face aceste teste. Suntem în situația în care aparatele nu sunt omologate. Structura responsabilă, RENAR, a refuzat să le omologheze, pentru că dădeau plus-minus 40%.(!!!)  Atunci guvernul și-a luat responsabilitatea și a dat-o în seama DSP-ului, care nu este abilitat.

Sunt și probleme de recoltare și transport, pentru că personalul nu este antrenat. Se transportă teste cu curiarat, cu firme private. Ajungem la procesare și într-un aparat neomologat, mi-au spus colegii mei implicați, este de 30-40%. Se introduc șase eprubete. Atunci când una din probe e pozitivă, aparatul semnalizează sonic că una din probe e pozitivă. Dacă ai ghinionul să fie proba ta în acel aparat, sunt declarate toate șase pozitive. Apoi cetățeanul, sănătos fiind, îl duce într-un spital, într-o comunitate infectată, unde aproape sigur se contaminează. De aici tragedia prin care trece poporul român. Trauma psihică o vom deconta peste câteva luni.

Rezultatele în baza cărora autoritățile stabilesc măsurile asupra populației sunt dezechilibrate, deci și măsurile nu pot fi altfel decât dezechilibrate.

Eu iau măști pe 0,45 lei, de la producător din România, de la Galați. Are capacitate de 200 de măști pe minut. Iar guvernul ia 100 de milioane de măști cu 0,65 bucata.”, a declarat Ioan Sârbu la România TV.

____________

Sursa – https://www.romaniatv.net/medicul-ioan-sarbu-aparatele-de-testare-nu-sunt-omologate-daca-un-test-din-sase-este-pozitiv-toate-sase-sunt-declarate-pozitive_533006.html#n