Stimată doamnă Weber Renate,
.
Având în vedere că în fel și fel de locuri (magazine, frizerii, instituții, organizații s.a.) persoane care nu au niciun fel de specializare sau atestare medicală îndreaptă către populație diferite obiecte despre care limbajul public afirmă că sunt ba termometre, ba termoscanere, ba altceva,
.
În conformitate cu Constituția României,
Cu legile și cu alte acte normative care apără drepturile omului în țara noastră,
Cu Declarația Drepturilor Omului – document ONU, România fiind membru cu drepturi depline al acestei organizații,
Cu Tratatele și Convențiile internaționale,
Cu toate celelalte documente care garantează apărarea acestui domeniu fundamental al vieții umane – DREPTURILE OMULUI,
.
În calitate de cetățean Român,
Vă solicit să uzitati neîntârziat de toate  prerogativele pe care vi le conferă demnitatea de Avocat al Poporului, pentru a reprezenta garantarea apărării drepturilor omului, a stabili și a informa cu privire la respectarea acestora în România, din punct de vedere al constituționalității, legalității, formalității, aplicabilității precum și din orice alt punct de vedere în beneficiului cetățenilor români vis a vis de folosirea acelor aparate despre care am vorbit la început.
.
Vă solicit totodată ca, în virtutea actelor și demersurilor juridice exhaustive pe care le veți face – acest lucru fiind absolut necesar pentru acțiunea dumneavoastră în spiritul și în litera legii – să informați opinia publică din România cu privire la cele aditionate și colaționate în activitatea de documentare pe care o veți efectua pentru sesizarea Curții Constituționale a României și a celorlalte organisme, autorități și instituții care, în urma acestei acțiuni juridice, pot și trebuie să ofere și să vă ofere răspunsuri imediat, pentru ca, la rândul dumneavoastră să puteți clarifica pentru români:
.
Ce sunt aceste aparate?
De câte tipuri sunt?
Cine le produce?
Cine le omologhează?
Cum funcționează fiecare în parte?
Ce atestă caracteristicile acestor aparate?
Ce anume certifică modul de utilizare?
Care sunt efectele asupra sănătății oamenilor?
Cum și de când au apărut brusc?
Cine a imaginat această stare de fapt?
.
Cine dă dreptul unor persoane nespecializate medical să folosească aceste ustensile despre care nu știm nimic, îndreptându-le către frunțile oamenilor și, astfel, să “separe epidemiologic” oamenii cu metode empirice, fără legătură cu actul medical legitimat în România prin lege, norme, cunoștințe științifice, specializări în domeniu și înfaptuit ca atare.
.
Și deloc lipsit de întrebări legitime:
Ce înseamnă că un astfel de aparat arată o cifră sau alta?
Pentru ca, apoi, în “baza” acelor observații neatestate medical, aceleași persoane “înarmate cu obiecte denumite savant” pot discrimina populația, stabilind unilateral cine cumpără alimente și cine nu, cine se tunde și cine nu, cine trăiește social și cine nu?!
.
Mai mult!
Știm că nicio procedură medicală nu poate fi făcută fără acordul pacienților.
În aceste condiții toți cetățenii români devin apriori considerați pacienți “în masă”, de orice persoană care ține în mână un aparat necunoscut până mai ieri, denumit neologistic azi “termoscaner”.
.
Obligatoriu:
Consimțământul pentru orice investigație medicală se acorda în scris.
Paznicii sunt sau devin astfel operatori de date cu caracter personal și gestionari de anumite diagnostice empirice?
.
Totodată,
În România înseamnă că, de acum înainte orice procedură, investigație medicală – dincolo de a fi îndeplinită de cei care nu sunt atestați în înfăptuirea acestei nobile  profesii – poate fi realizată oriunde, în orice condiții (stabilite ad-hoc, improprii desfășurării actului  medical, în văzul lumii, existând riscul producerii panicii – atât pentru cel supus “controlului” cât și pentru cei din jur; ș.a.m.d.).
.
Îndreptarea acelor obiecte către capetele oamenilor seamănă la nivel de observație cu un act de amenințare cu o armă.
Considerați că inducerea unui astfel de sentiment lezează grav drepturile omului și poate transmite în subconștient sentimentul că “asta e, n-ai ce-i face”?!
.
Evident, neavând calitate medicală, răspunsurile dumneavoastră se vor fundamenta pe punctele de vedere oficiale pe care legea vă dă dreptul imperativ de a le solicita pentru înfăptuirea dezideratelor care rezultă din atribuțiile dumneavoastră ca Avocat al Poporului, în apărarea drepturilor  românilor.
.
Nu în ultimul rând, vă rog să lamuriți un aspect important:
Membrele superioare ale persoanelor care îndreaptă aceste aparate către frunțile oamenilor au lungimea de cel puțin 1,5m – 2m, astfel încât să fie respectate normele de distanțare socială?
Dacă nu – și din acest punct de vedere – este constituțională și lipsită de pericole și această prevedere?!
.
Și mai rezultă o întrebare:
Drepturile și libertatea convingerilor  religioase ale oamenilor mai sunt acestea apărate ori sunt încălcate prin “procedura obligatorie” de orientarea către frunte a acelor obiecte care, după cum se lasă să se înțeleagă în folclor, “termoscanează”?
.
Vă rog să demarați această activitate imediat, pentru ca cetățenii să poată primi răspunsuri imediat și nu la terminarea perioadei de stare de alertă, așa cum s-a întâmplat la precedenta dumneavoastră acțiune când, pe cale de consecință, hotărârea CCR s-a produs la finele celei de-a doua perioade a stării de urgentă, cu toate efectele care au rezultat din aceasta.
Vă rog acest lucru cu încredere, cu respect și cu bun simț.
.
Pentru că – în principiu – un drept încălcat rămâne un drept încălcat, chiar dacă – ulterior – este declarat a fi fost încălcat.
.
Fac această solicitare, stimată doamnă Avocat al Poporului, în baza drepturilor mele constituționale, legale, umane.
.
Vă asigur, totodată, de întreaga mea considerație și de tot suportul meu, în interesul cetățenilor români, al apărării drepturilor și libertăților acestora, a vieții  și a demnității lor.
.
.
Cu Dumnezeu
Christian Ciocan
Cetățean român
_________________________

Notă:

Oricare dintre dvs poate prelua acest text, menționa adresa de domiciliu,

semna în nume propriu

și trimite ca plângere sau petiție către Avocatul Poporului, adresa și coordonatele de contact putând fi găsite la:

PUTEŢI CONTACTA INSTITUȚIA AVOCATUL POPORULUI PRIN:

 Poşta electronică (e-mail): petitii@avp.ro

Dat fiind faptul că Avocatul Poporului nu ia în considerare petițiile anonime, vă rugăm să indicați numele, prenumele şi domiciliul Dvs. 

   Poștă – adresa poștală – Sediul central al instituţiei Avocatul Poporului:

Bucureşti, strada George Vraca nr. 8, sector 1

  Fax: 021/312.49.21

    TELEFON – DISPECERATUL INSTITUŢIEI AVOCATUL POPORULUI – 021/312.71.34

! Programul de audiențe și dispecerat, la sediul central,

începând cu data de 1 septembrie 2019:

Luni și miercuri: 10-14

Marți și joi: 12-16

 Birourile teritoriale ale instituţiei Avocatul Poporului: adrese şi numere de telefon

PERSOANELE CU ATRIBUŢII ÎN APLICAREA LEGII NR.544/2001

PRIVIND LIBERUL ACCES LA INFORMAŢIILE DE INTERES PUBLIC, MODIFICATĂ ȘI COMPLETATĂ:

Matei Alexandru Vîrtosu, consilier – purtător de cuvânt, pentru asigurarea accesului mijloacelor de informare în masă la informațiile de interes public

– Ecaterina Mirea, adjunct al Avocatului Poporului și Andreea Elena Băicoianu, șef Birou analiză acte normative, relații externe și comunicare, persoane responsabile cu soluționarea cererilor formulate în baza Legii nr.544/2001, privind liberul acces la informațiile de interes public, modificată și completată, de către reprezentanții mass-media

 Dorina Elena David, consilier – persoană cu atribuții în aplicarea Legii nr.544/2001, privind liberul acces la informațiile de interes public, modificată și completată, cu excepția soluționării cererilor formulate de către reprezentanții mass-media

Citiți și:

TERMOSCANAREA ESTE ILEGALĂ FĂRĂ ACORDUL NOSTRU ! ! ! – iată mărturiile câtorva avocați în această selecție de articoleaici.

http://romanortodox.info/?s=termoscanare

___________

Danemarca refuză măștile pe străzi sau în mijloace de transport: “Nu avem nici o dovadă că ele ajută în afara spitalului”

http://romanortodox.info/danemarca-refuza-mastile-pe-strazi-sau-in-mijloace-de-transport-nu-avem-nici-o-dovada-ca-ele-ajuta-in-afara-spitalului/

____________

Înaintăm Acțiune în Instanță împotriva Termoscanării

https://www.petitieonline.com/inaintam_actiune_in_instanta_impotriva_termoscanarii

_________________

DE CE OBLIGATIVITATEA VACCINURILOR ESTE EXTREM DE GRAVĂ

http://romanortodox.info/de-ce-obligativitatea-vaccinurilor-este-extrem-de-grava/

___________

CE NE AȘTEAPTĂ DACĂ NU NE TREZIM ACUM? – Efectele intrării în vigoare a legii vaccinării obligatorii vor întrece prin proporțiile ororilor, orice scenariu HORROR, fiind vizați direct cu toții!!! Informați-vă obiectiv – cât mai aveți timp, TREZIȚI-VĂ A-C-U-M !!!