Telefoanele vechi revin la modă pentru că tinerii dar și adulții se deșteaptă și renunță la telefoanele inteligente.
.
Datorită dezvăluirilor unor oameni precum Edward Snowden, publicul larg este conștient de modul în care agențiile de informații îi spionează. Se pare că există oameni care s-au săturat și acum își aruncă smartphone-urile la coș și le înlocuiesc cu „Dumbphone-uri”. Există și cei care pur și simplu nu vor să piardă atât de mult timp cu aplicațiile de pe iPhone sau dispozitive Android.
.
BBC prezintă două exemple, unul al a unei tinere Robin West și celălalt al unui adult, Przemek Olejniczak.
.
Decizia lui Robin West de a renunța la fostul ei smartphone în urmă cu doi ani a fost un impuls al momentului. În timp ce căuta un telefon de schimb într-un magazin de second hand, a fost atrasă de prețul scăzut al unui „telefon cărămidă”.
.
Telefonul ei actual, de la firma franceză MobiWire, a costat-o ​​doar 8 lire sterline. Și pentru că nu are funcționalitate smartphone, ea nu are o factură lunară scumpă de date de care să-și facă griji.
.
„N-am observat până când mi-am cumpărat un telefon cărămidă cât de mult îmi acapară viața un smartphone”, spune ea. „Am avut o mulțime de aplicații de social media și nu apucam să lucrez prea mult pentru că eram în permanență pe telefon”.
Londoneza adaugă că nu crede că își va cumpăra vreodată un alt smartphone. „Sunt mulțumită de cărămida mea – nu cred că mă limitează. Sunt cu siguranță mai proactivă.”
În urmă cu cinci ani, Przemek Olejniczak, un psiholog, și-a schimbat smartphone-ul cu un Nokia 3310, inițial din cauza bateriei care durează mai mult. Cu toate acestea, el și-a dat seama curând că există și alte beneficii.
.
„Înainte eram mereu blocat de telefon, verificând orice și totul, răsfoind Facebook sau știri sau alte fapte pe care nu trebuia să le știu”, spune el.
.
„Acum am mai mult timp pentru familia mea și pentru mine. Un beneficiu uriaș este că nu sunt dependent de a aprecia, de a distribui, de a comenta sau de a descrie viața mea altor oameni. Acum am mai multă intimitate.”
.
Dumbphone-urile continuă să se bucure de o renaștere. Căutările Google pentru ele au crescut cu 89% între 2018 și 2021, potrivit unui raport al firmei de software SEMrush.
Și, în timp ce cifrele de vânzări sunt greu de găsit, raportul arată că achizițiile globale de telefoane mobile ar trebui să atingă un miliard de unități anul trecut, în creștere de la 400 de milioane în 2019. Aceasta se compară cu vânzările la nivel mondial de 1,4 miliarde de telefoane inteligente anul trecut, în urma unei scăderi de 12,5% în 2020.
.
Între timp, un studiu din 2021 al grupului de contabilitate Deloitte a spus că unul din 10 utilizatori de telefoane mobile din Marea Britanie avea un Dumbphone.
.
„Se pare că moda, nostalgia și ele care apar în videoclipurile TikTok au un rol de jucat în revigorarea telefoanelor”, spune Ernest Doku, expert în telefoane mobile la site-ul de comparare a prețurilor Uswitch.com. „Mulți dintre noi au avut un telefon mobil cărămidă ca prim telefon mobil, așa că este firesc să simțim un sentiment de nostalgie față de aceste telefoane clasice.”
.
El adaugă că, deși este adevărat că telefoanele nu pot concura cu cele mai recente modele premium Apple și Samsung când vine vorba de performanță sau funcționalitate, „le pot eclipsa în domenii la fel de importante, cum ar fi durata de viață a bateriei și
durabilitatea”.
.
Haideți să refuzăm mizeriile de 5G băgate pe gât de operatori !
.
❗️📝Semnați și distribuiți cât mai mulți petiția colectivă să le arătăm cât de mulți nu vrem și nu consimțim 5G https://tinyurl.com/STOP5GRomania
.
❗️📝Semnați și distribuiți Inițiativa Cetățenească Europeană STOP (((5G))) – să oprim 5G și de la nivel european https://www.facebook.com/…/a.23513844…/3153192984957743/
.
___________________
.

.

.

CITIȚI AICI TEXTUL IMNULUI ROMÂNIEI:

DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE !!!

.

CĂUTAȚI ORICE CUVÂNT ORI EXPRESIE CARE VĂ INTERESEAZĂ DIN ACEST SIT, TASTÂNDU-L ÎN 

SECȚIUNEA ”CĂUTARE”

DIN PARTEA DREAPTĂ-SUS, APOI APĂSAȚI TASTA ENTER,

DACĂ FOLOSIȚI UN CALCULATOR (LAPTOP SAU DESKTOP),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE AȘA CUM ARATĂ IMAGINEA DE MAI JOS:

.

DACĂ FOLOSIȚI UN TELEFON MOBIL (SMARTPHONE),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE LA FINALUL ORICĂRUI ARTICOL DIN SITUL

WWW.ROMANORTODOX.INFO 

DEASUPRA SECȚIUNII ”ULTIMELE ARTICOLE”,

AȘA CUM SE VEDE ÎN IMAGINEA DE MAI JOS:

.

SĂ NE FIE DE FOLOS!

.

MĂRTURISEȘTE ADEVĂRUL, FĂ-ȚI DATORIA DE CREȘTIN,

DE A-ȚI IUBI APROAPELE CA PE TINE ÎNSUȚI,

ACUM, ASTĂZI, CÂT SE MAI POATE!!!

.

AȘA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU !

.